Adressi Lempolan pallokentän puolesta

Adressi Lempolan pallokentän puolesta

Lohjan kaupunki on ajamassa lastensuojeluyksikköä Lempolan hiekkakentälle. Tontti on kaavoitettu julkisten lähipalvelurakennusten korttelialueeksi (YL) 14 vuotta sitten. Lain mukaan yli 13 vuotta vanhat kaavat tulisi tarkistaa ennen niiden täytäntöönpanoa. Jotta tontille voisi rakentaa lasten / nuorten vastaanottokeskuksen, joka ei palvele lähipalvelutarkoituksessa, tontin pitäisi olla kaavoitettu yleisten rakennusten korttelialueeksi (Y). Alue vaatii siis kaavamuutoksen ko käyttötarkoitukseen.

Asukasyhdistys ehdottaa ko tontille kaavamuutosta siten, että tontin vakiintunut käyttötarkoitus vahvistetaan ja tontti merkitään virkistysalueeksi ja lähiliikuntapaikaksi. Urheilukentälle on investoitu heittolajien suorituspaikat (moukari, kiekko, keihäs) sekä Mäntynummen yhtenäiskoulu käyttää Lempolan hiekkakenttää urheilukenttänä.

Lempolaan ei tule perustaa nuorten vastaanottokotia, sillä Lohjalla on jo Helsingin kaupungin Outamon vastaanottokoti, joka käy vajaatoiminnalla johtuen ammattitaitoisen henkilökunnan puutteesta. CMT Oy:llä on ollut vaikeuksia ammattityövoiman kanssa olemassa olevissa erityslastenkodeissa. Erityislapsille sosiaali- ja terveyspalveluja tuottava CMT Oy on käyttänyt työvuoroissaan säännöllisesti järjestyksenvalvojia. Lisäksi töitä on teetetty ilman lepoaikoja ja ylitöistä ei ole maksettu asiallisia korvauksia, yrityksestä on tehty kanteluja aluehallintovirastoon. (lähde Iltalehti 17.5.2018)

Erityisen huolissaan alueen vanhemmat ovat koulutoimen valmiudesta ottaa vastaan lastensuojeluyksikön oppilaat huomioiden opetuksen resurssit, jos kouluun tulee 5-10 erityisoppilasta lisää. Koulunkäyntiavustajien kustannukset kaatuvat Lohjan sivistystoimelle kokonaisuudessaan.Lastensuojeluyksikkö oletettavasti aiheuttaa häiriöitä lähiympäristöön, sillä ammattitaitoista henkilökuntaa on jo nyt korvattu järjestyksenvalvojilla vastaavissa CMT:n laitoksissa muualla maassa.

Kokonaisuuden huomioon ottaen on Lohjan kaupungilta kohtuutonta myydä virkistyskäytössä vuosia ollut tontti rauhallisella omakotitaloalueella CMT:lle. Asukasyhdistys ja alueen asukkaat vaativat kaupungin selvittävän mahdollista kaavamuutosta siten, että tontin vakiintunut käyttö vahvistetaan myös kaavassa virkistysalueeksi.

Lohjalla 31.5.2018Lempolan asukasyhdistys ja asukkaat

Timo KarjalainenLempolan asukasyhdistyksen puheenjohtaja


Timo Karjalainen, Lempolan asukasyhdistys    Ota yhteyttä adressin tekijään

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla hyväksyn, että adressin tekijä Timo Karjalainen, Lempolan asukasyhdistys voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.

Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Facebook
Tulisiko kouluissa olla viikoittainen kasvisruokapäivä?