ADRESSI PÖYTYÄN TERVEYSKESKUKSEN OSASTON PUOLESTA

Valtakunnallisestikin kiristynyt kuntien taloustilanne on pakottanut myös Pöytyän kunnan hakemaan säästöjä rakenteellisilla uudistuksilla. Säästöjä Pöytyä hakee seuraavan kolmen vuoden aikana 3.2 milj. euroa, näistä 1.2milj.euroa haetaan perusturvan puolelta. Säästöjä halutaan myös kuntayhtymältä, joka vastaa terveyskeskuspalveluista.

Varsinaisia päätöksiä ei ole tehty, mutta neuvottelut Loimaan kanssa on käynnissä ja kunta aikeissa sulkea Pöytyän osaston ja ostaa potilaspaikat Loimaalta. Epäilemme vahvasti, että todellisia säästöjä osaston lopettamisesta syntyisi.

Pöytyän terveyskeskuksen osastolla on 28 potilaspaikkaa ja on luonteeltaan Akuutti kuntoutusosasto, jossa potilasvaihtuvuus on 4,5 henkilöä/vuorokaudessa joka päivä.

Osastolla hoidetaan mm. Aivoinfarktista, ortopedisistä operaatioista ja infektioista toipuvia potilaita. Lisäksi osastolla tehdään geriatrisia kokonaisarvioita ja syöpäpotilaiden saattohoitoa.

Osasto toimii tiiviissä yhteistyössä Pöytyän avosairaalan kanssa. Vaikka jo nyt kotiin pystytään tarjoamaan sairaalatasoista hoitoa, ei osastohoidon tarve poistu kokonaan. Nyt saadaan aina osastopaikka sitä tarvitsevalle saattohoitopotilaalle. Osastonlääkäri on hoitovastuussa avosairaalan saattohoitopotilaista. Onko näin jatkossa?

Kuka tahansa meistä voi olla yllättäen tilanteessa, jossa tarvitsee osaston hoitoa. Haluatko sinä tulevaisuudessa sairastaa edelleen lähellä kotia ja perhettäsi?

Nyt on sinun aikasi vaikuttaa päättäjiin kertomalla mielipiteesi. 

 

Me allekirjoittaneet haluamme säilyttää Pöytyän terveyskeskuksen osaston ja kehittää sitä toimivana ja kuntalaisia palvelevana lähipalveluna.

 

Eläkeliiton Pöytyän yhdistys ry


Eläkeliiton Pöytyän yhdistys ry    Ota yhteyttä adressin tekijään
Facebook
Tulisiko yritystukia vähentää?