Allekirjoita vetoomus Heinolan Reumasairaalan puolesta. 22.6.2009

Reumaa sairastavat ihmiset ovat huolestuneina seuranneet Heinolan reumasairaalan toiminnan mahdollista alasajoa koskevaa keskustelua.Tilanne on ajautunut erittäin vaikeaksi.Heinolassa kiitettävää hoitoa saaneet ja sitä odottavat potilaat ovat asiasta erittäin huolissaan.Jos Heinola lakkautetaan,jota suuresti pelkäämme,missä vaikkapa lapsireumapotilaat hoidetaan? Tähän asti ainoa paikka on ollut nimenomaan Heinola.Entä reuma kirurgia?Muissa sairaaloissa tehdään harvoin näitä leikkauksia.Onko ammattitaito silloin riittävä?Emme voi kokemustemme perusteella luottaa,että vastaavia palveluita olisi muista sairaaloista saatavissa?
Keskittäminen on tärkeätä potilaiden kannalta.Hajautetussa mallissa on se vaara etteivät erillään toimivatsairaalat myöskään ehdi saavuttaa harvinaisiin leikkauksiin tarvittavaa, riittävää kokemusta.Opetus sekä tiedon siirto seuraavalle sukupolvelle on hajautetussa mallissa vaikeaa.Myös reumaa hoitavien erikoislääkärien koulutus saattaa heiketä jopa kohtalokkaasti.
Miksi reumaa sairastavia käsitellään aivan kuin toisen luokan kansalaisia?
Miksi kaikki lasketaan aina vaan rahassa?Sekö on tärkeämpää kuin ihmisen terveys?
Reuma seuraa ihmistä koko hänen elämänsä ajan.Eikö tätä vaikeaa sairautta sairastavaa ihmistä voisi hoitaa siellä missä hoito on parhainta?
Eikö jokaisella Suomen kansalaisella ole perustuslainkin takaama tasavertainen oikeus hyvään ja inhimilliseen hoitoon?
Laita nimesi vetoomuksen,näin tuet toimintaamme.
Keräys aikaa jatkamme niin kauan kunnes voimme tämän adressin luovuttaa Sosiaali-ja Terveysministerille.Luovutuksen pitäisi tapahtua nyt tammi-huhtikuun
v.2010 välisenä aikana.Kiitämme kaikkia jotka tuette toimintaamme. Adressin ovat laatineet Itä-Uudenmaan.Uudenmaan. Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen aluetoimikunta.Tekijänä Puheenjohtaja.Adressin luovutus tapahtui 21.1.2010 Ministeri Risikolle.
Reumaa sairastavien toivomuksesta ja Heinolan Reuman pelastamisen puolesta jatkamme nimienkeruuta adressiin niin kauan kunnes saamme hyvää tulosta ja oikeuden mukaista kohtelua reumasairaille.