Kasvisten arvonlisäveroa laskettava

Mitä terveellisemmin elät sitä vähemmän aiheutat kustannuksia terveydenhuoltoon tai ympäristöön.
Kasvissyöjät ovat ravintonsa kautta valinneet helpon ja ekologisesti kestävämmän elämäntavan.
Kasviksia monipuolisesti syövä joutuu maksamaan suhteellisesti enemmän ruuasta kuin sekasyöjä.
Nyt olisi korkea aika tasoittaa tätä epäkohtaa ruuan alv:n avulla. Kasviksia syövän ihmisen taakka ympäristölle ja koko ekosysteemille on huomattavasti pienempi, joten olisi oikeutettua että valtiovalta antaisi tälle myös sen ansaitseman arvostuksen.

Tutkimukset osoittavat että Suomessa kasvisten kulutus on lisääntynyt tasaisesti viime vuosikymmeninä. Suomalaiset syövät kuitenkin vielä huomattavasti vähemmän kasviksia kuin esim. Välimeren maissa ja Keski-Euroopassa.
Suomalainen syö keskimäärin 450 grammaa kasviksia päivässä, saksalainen syö jo 560 grammaa ja kreikkalainen jopa 1200 grammaa.

Kun ostaa kaupasta suomalaista luomua sekä vihanneksia on huomattava myös se hyöty mikä siitä koituu kun ei tarvitse kuljettaa elintarvikkeita toiselta puolelta maailmaa tänne.
Miksi valtio ei tue näiden tuotteiden menekkiä tarvittavilla keinoilla?

Suomalaisten vähäinen hedelmien, kasvisten ja muiden terveydelle hyödyllisten elintarvikkeiden syöntimäärä johtuu suuresti siitä että suomalaiset kasvikset ja kasvisruoka ovat niin kalliita ostaa.
Kasviksien hintoja on pakko saada pudotettua jollain tavalla, tämä myös siksi ettei kansantalouteen tulevaisuudessa ole odotettavissa hallitsemattomia maksuja jotka tulevat sukupolvet joutuvat maksamaan väärien elintapojen suosimisen takia.
Nyt olisi korkea aika toimia ja kohdistaa alv:n alentaminen oikein.