Aprillipäivä kiellettävä

Aprillipäivä on päivä, jolloin valehtelu on perinteen mukaan luvallista, ja mm. tiedotusvälineet julkaisevat paljon valheellisia uutisia ja artikkeleita.

Koska aprillivalheisiin on tarkoitus uskoa, voivat ne pahimmillaan muodostaa merkittävän uhkan kansalliselle turvallisuudelle. Aprillipäivänä minkä tahansa valheen levittämistä voi perustella yksinkertaisesti sillä, että päivä on aprillipäivä. Terroristit käyttävät aprillipäivää hyväkseen manipuloidakseen kansaa omalle puolelleen. Aprillipäivä ei sovi länsimaalaiseen demokratia- ja vapauskäsitykseen, mutta silti perinnettä ylläpidetään sitkeästi. Tuhannet aprillauksen uhrit joutuvat kärsimään vuosittain, eikä heille ole perustettu edes auttavaa puhelinta. Pahimmillaan aprillipila voi aikaansaada herkälle yksilölle elinikäisen trauman, josta ei parane koskaan, vaan uhri joutuu kiertämään terapioissa ja pakkohoidoissa koko loppuelämänsä.

Me allekirjoittaneet vaadimme siis, että valheellisen tiedon levittämiseen liittyvää lainsäädäntöä selkiytetään ja aprillipäivä kielletään lainvastaisena juhlapäivänä.

Sakarias Lehtomäki    Ota yhteyttä adressin tekijään


TAI

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista sivustollamme. Adressin tekijä näkee kaikki antamasi tiedot.

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Tarkasta sähköpostisi (myös roskapostikansio).
Facebook
Tulisiko turpeen energiakäyttöä vähentää ilmaston lämpenemisen hillitsemiseksi?