Asunnottomille asuntoja

1.Vaadimme että Suomessa oleville asunnottomille järjestetään asunnot.

2.Kuten Suomen perustuslain 11.6.1999/731 kohdassa 19 § Oikeudesta sosiaaliturvaan määritellään sanatarkasti:
Julkisen vallan tehtävänä on edistää jokaisen oikeutta asuntoon ja tukea asumisen omatoimista järjestämistä.

3.Nyt on lisäksi tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden vastainen tila kantaväestöön kuuluvien asunnottomien/kodittomien kohdalla verrattuna maahanmuuttajien, turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten tilanteeseen.

4.Perustuslain yllämainittu kohta ei toteudu tässä asiassa edellisen ryhmittymän kohdalla, eikä näin ollen ole myöskään tasa-arvoista ja yhdenvertaista kohtelua.

5.Toisaalta julkinen valta on heikentänyt luotto-/maksuhäiriöisten asunnottomien tai häätöuhan alla olevien kansalaisten asumisen omatoimista järjestämistä, koska vuokranantajat voivat tarkistaa vuokra-asunnon hakijan luottotiedot-/maksuhäiriöt ja ylipäätään luottokelpoisuuden.
Jos luottokelpoisuus on hakijalla negatiivinen hän jää syrjittyyn asemaan ja asunnon saa näin ollen luottokelpoinen hakija.

6.Julkinen valta ei ole myöskään hoitanut sosiaalikeskuksien vuokratakuujärjestelyä siten, että vuokranantajat ottaisivat tosiasiallisesti sosiaalikeskuksen vuokra-asunnon hakenutta hakija-asiakasta itselleen vuokralaiseksi.

7.Vastaanottokeskuksia on paljon ja niitä perustetaan yhä lisääkin, miksi kantaväestöön kuuluville asunnottomille ei järjestetä edes samankaltaisia keskuksia majoituksen osalta tilapäismajoituksenakaan? Miksei kantaväestöön kuuluvankin voitaisi katsoa olevan Suomessa hädänalaisessa tilassa esim. asunnottomuuden osalta niin, että hänkin olisi oikeutettu joko tilapäiseen tai jopa pitkäaikaisempaankin majoitukseen?

8.Tyhjillään olevia toimisto -ja liiketiloja on alettava muuttaa asumiseen sopiviksi juridisesti (vaikka erillisellä ja toimivalla poikkeuslailla) ja käytännön toimilla, jotta Suomessa oleville asunnottomille saadaan perustuslain edellyttämän 19 § mukaisesti oikeus omaan asuntoon toteutumaan myös konkreettisesti.

Edit:Itseään toistava kohta poistettu epäolennaisena, tekstiä tarkennettu ja yhdistetty kaksi kappaletta 04.12.2009

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla hyväksyn, että adressin tekijä Jyri Suominen voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Facebook
Tulisiko lääkäreitä kouluttaa enemmän?