ATELJEETALOA HYVINKÄÄLLÄ EI SAA MYYDÄ.

Me, hyvinkääläiset, Ateljeetalo Solbossa asuvat ja työskentelevät kuvataiteilijat olemme syvästi huolissamme talon kohtalosta. Solbo on rakennettu 1800-1900 -lukujen taitteessa ja se lukeutuu Hyvinkään vanhimpiin hirsirunkoisiin kiinteistöihin. Ateljeetalossa on asunut ja työskennellyt yli 20 kuvataiteilijaa, ensin Suomen Taiteilijaseuran vuokralaisina vuosina 1968–1997 ja sittemmin Hyvinkään kaupungin vuokralaisina nykypäiviin asti.

Vuonna 2016 Solbohon tehdyn kuntokartoituksen pohjalta on tiettävästi alettu suunnitella kiinteistön myyntiä. Me asukkaat saimme tietää suunnitelmasta sattumalta 1._Solbo_Hangon_radan_vieressä_1936_.jpg2._Solbo_IMG_1035_kopio_.jpg

 

hieman ennen teknisen lautakunnan kokousta, jonka esityslistalla myyntimahdollisuuden selvitys oli. Esitys kuitenkin poistettiin listalta juuri ennen kokousta. Tämä tapahtui mitä ilmeisimmin asukkaiden viime hetkellä laatimien myyntisuunnitelmaa vastustavien vetoomusten seurauksena.

Hyvinkään kaupunkistrategian 2017-2027 mukaan Hyvinkää on omaleimainen kulttuuri- ja liikuntakaupunki. "Olemme vahva toimija kulttuurin ja liikunnan saralla, ja haluamme kehittää tätä voimavaraamme vahvan yhteistyön voimin", strategiassa todetaan.

Olisi lyhytnäköistä katkaista kulttuurijatkumo luovuttamalla rakennus muuhun käyttöön. Allekirjoittaneet toivovat Solbon myyntisuunnitelman tilalle keskustelua tavoista, joilla tämä kulttuurihistoriallisesti korvaamaton rakennus voitaisiin säilyttää työ- ja asuintiloina myös tuleville taiteilijasukupolville ja kunnostaa pieteetillä ja sen arvolle sopivalla tavalla.

Ateljeetalo Solbon taiteilijat:

Kaisu Paavilainen, Olli-Pekka Merimaa, Sirpa Lappalainen, Jukka Ihalainen, Kirsti Jouhki ja Olavi Suomela 

 

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla hyväksyn, että adressin tekijä Olavi Suomela voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.

Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Facebook
Tulisiko Jyrki Kataisen erota?