Auta pientä kulkijaa - Masalaan Sepänkyläntielle hidasteet

Enkelin kopiksi tapahtunutta kutsuivat Lastenklinikalla, kun olivat tarkastaneet pienen poikani suojatiellä tapahtuneen onnettomuuden jäljiltä. Auto tuli tietääksemme kovaa vauhtia hidastamatta lapsiani ja miestäni kohti eilen 28.8 aamulla. Mieheni sai vetäistyä tyttäremme turvaan ja luultavasti pelasti poikanikin hengen vaikkei hän osumalta välttynytkään. Toipuminen on vielä kesken, mutta luultavasti selvisimme ruhjeilla, asfaltti-ihottumalla ja silmäkulman haavalla. En syytä ketään, kiitän vain suuresti avusta kaikkia meitä auttaneita ja muistaneita.

Kirkkonummen Masalassa sijaitsevalla Sepänkyläntiellä ajetaan jatkuvasti kovaa ylinopeutta. Sen sijaan, että ajettaisiin 40km/h, nopeutta on autoilla säännönmukaisesti 60-70km/h. Tämän lyhyen tieosuuden varrella sijaitsee kaksi päiväkotia ja iso koulu. Pieniä ja isompia kulkijoita siis on suojateillä todella paljon. Pyrimme tämän adressin avulla saamaan tälle tieosuudelle kahden suojatien kohdalle hidasteet näiden ylinopeuksien karsimiseksi ja lasten turvallisuuden parantamiseksi. Pyydän, että allekirjoitatte tämän adressin, jottei kenenkään tarvitsisi enää pelätä. Todennäköisesti allekirjoittamalla pelastat jonkun hengen.

LISÄYS 31.8.2013: Masalan alueella nyt 11 vuotta asuneena olemme havainnoineet tänä aikana valtavan liikemäärän kasvun ja nykyisten liikennejärjestelyjen toivottoman riittämättömyyden. Adressin kuvaama tiepätkän lisäksi myös Masalantie on aidosti vaarallinen, on ollut sitä jo vuosia. Alueella asuvilla on tiedossa paljon ns. läheltä piti -tilanteita. 

Ajonopeuksien vähentämisellä on erittäin suuri vaikutus mahdollisten onnettomuuksien seurauksiin. 40 km/h nopeudella kulkevan auton törmätessä jalankulkijaan, on tämän kuolemanriski n. 15 %. Kun auton nopeus on 65 km/h, on jalankulkijan kuolemanriski jo 85 %. (Lähde: Pasanen, E. Ajonopeudet ja jalankulkijan turvallisuus. Teknillinen korkeakoulu, Liikennetekniikka. Espoo. 1991. Julkaisu 72.)