Bussiyhteys Ruutanan ja valtatie 9:n Olkahisen liittymän välillä säilytettävä

Me allekirjoittajat pyydämme Tampereen seudun bussilinjastosuunnittelijoita ja joukkoliikennelautakuntaa pitämään huolen siitä, että joku bussireitti Ruutanan ja Vastarannankadun pysäkin välillä säilytetään vähintään koulupäivinä aamu- ja iltapäivällä.

Nyssen nettisivujen bussilinjaston kesäkauden 2024 suunnitelmasta (https://www.nysse.fi/tietoa/linjaston-suunnittelu/kesa-2024.html) selviää, että linjan 28 kulkureittiä aiotaan uudistaa täysin mm. siten, että se ei kulkisi enää lainkaan Ruutanaan asti. Tämä puute yritetään sitten paikata linjoilla 45 ja 95, jotka kuitenkin ohittavat kokonaan Olkahisen liittymän valtatie 9:llä. Näillä linjoilla Tarastenjärven pysäkin jälkeen seuraava pysäkki olisi vasta Linnainmaalla. Näin ollen ruutanalaisilta katoaisi suora bussiyhteys Olkahisen alueelle.

Jos kyseiset muutokset koskisivat vain kesäkautta 2024, eivät ne vaikuttaisi koululaisiin. Näyttää kuitenkin siltä, että samoja linjanvetoja on aikomus jatkaa myös kaudelle 2024-2025. Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta käsittelee bussilinjaston kesäkauden 2024 suunnitelmaa 15.11.2023 ja tekee päätöksen kesäkauden palveluista 20.12.2023. Oletettavasti lautakunta päättää edelleen myös kauden 2024-2025 suunnitelmasta melko pian alkuvuodesta 2024.

Suora bussireitti Ruutanan ja Vastarannankadun pysäkin (5209 / 5210) välillä on ollut erittäin tärkeä Ruutanassa asuville Tampereen kristillisen koulun oppilaille. Nyssen kesäkauden 2024 suunnitelma kaudelle 2024-2025 ulotettuna veisi näiltä oppilailta mahdollisuuden kulkea koulumatkaansa julkisilla kulkuvälineillä ja vaikeuttaisi monien ruutanalaisperheiden elämää huomattavasti.

Yksi vaihtoehto tämän vetoomuksen tavoitteen toteuttamiseksi olisi esim. linjan 45 reititys Tarastenjärveltä Olkahisen liittymään ja sitten Aitolahdentietä Linnainmaalle sen sijaan, että se ohittaisi Olkahisen liittymän. Toinen vaihtoehto olisi säilyttää linjan 28 Ruutanan pään reitti nykyisellään vähintään arkiaamuina ja -iltapäivinä, jolloin koululaiset sitä tarvitsevat.

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Samuli Leivo voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Emme näytä sähköpostiosoitettasi julkisesti verkossa.

Emme näytä sähköpostiosoitettasi julkisesti verkossa.Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…