YLE:n luovuttava DigiTV tekstitystavastaan

Toimiiko YLE:n kanavien tekstitys Digi-TV vastaanottimessasi. Eikö sinullakaan? Nyt meidän kaikkien jotka omistamme Digi-TV vastaanottimia (niin PC korteja, USB-mallisia tai tavanomaisia boxeja yms) on oikea hetki herättää YLE ylimielisestä horroksestaan ja PAINOSTAA luopumaan tekstitystavasta joka toimii äärettömän epävarmasti suurimmalla osalla kuluttajista.

YLE ei ole käyttänyt nykyistä tapaa tekstittää alusta saakka. Näin ollen ne jotka ostivat digi vastaanottimensa ensimmäisten joukossa eivät voi enää nähdä tekstityksiä. Osa valmistajistahan ei päivitä laitteitaan noudattamaan "standardia" jota YLE kaiketi ainoana maailmassa käyttää DVB-lähetyksissään. (Hyvä esimerkki Kiss SatDem-T kortti).

YLE on virallisesti sitä mieltä omassa norsunluutornissaan ettei tekstitysten näkyminen tai näkymättömyys ole heidän ongelmansa. Kyllähän kuluttajat tämmöisestä haluavat riidellä tuotteiden myyjien kanssa.

YLE on kuitenkin jo aikaisemmin lähettänyt tekstitystään samaan tapaan kuin kaupalliset kanavat. Mitään järkiperustetta ei ole olemassa etteikö vanhaan tapaan voisi helposti palata.

Esittäisinkin nyt vetoomuksen YLE:lle vanhaan tekstitystapaan palaamisesta toistaiseksi ja ehkäpä 10 vuoden kuluttua kun nämä nykyiset ensimmäisen sukupolven digivastaanottimet ovat roskakorissa saamme HD-tv:n ja ehkäpä jopa näemme jotain interaktiivistakin toimintaa TV-vastaanottimessamme.

Toivon että ainakin ne henkilöt joilla tekstitykset eivät näy kunnolla lisäävät nimensä adressiin. Adressi toimitetaan sekä YLE:n johtoon että jakelutekniikasta vastaaville tahoille sekä ministeriöön.

TAI

Adressin tekijä näkee kaikki antamasi tiedot.
Facebook
Pitäisikö valtion kasvattaa tukeaan kulttuurille ja taiteelle?