Ehdoton ei Veikkolan raskaan liikenteen rekkarallille

pikkupoika_ristinummentiellä1.jpg

Jo vuosia Kylmälän Ristinummentielle suunniteltu maanjättökuoppa on jälleen luottamushenkilöpäätöksenteon alaisena, ja tällä hetkellä Kirkkonummen kunnan rakennus- ja ympäristölautakunnalle esitetään, että hankkeelle myönnettäisiin ympäristölupa. Jos lupa myönnetään, tulee maanjättökuopalle kulkemaan jopa 15 kuorma-autoa päiväsaikana.  

Toteutuessaan rekkaralli Veikkolan keskustan läpi kestäisi vuosikymmenen

Kuorma-autot kulkevat Ristinummentielle lupahakemuksen mukaan Sjökullantien kautta, mutta maanjättökuopan liikenteen valvominen on vaikeaa, ellei mahdotonta. Ottaen huomioon Sjökullantien huonon kunnon sekä kapeuden ja merkittävästi pidemmän matka-ajan kiusaus ajaa Ristinummentielle Sjökullan sijaan Veikkolan keskustan läpi on suuri.  

3a2189c774849c21d01e840ee0ad06821.png

Kaksi vaihtoehtoista reittiä Pohjois-Helsingistä Ristinummentielle. Jos rekka-autot kulkevat maanjättökuopalle Lapinkylän ja Sjökullan kautta, niiden matka-aika on lähes kolmanneksen pidempi (31 min vs. 38 min). 

Jos ja kun raskas liikenne kulkeutuu Veikkolan keskustan läpi, ajavat rekat 30 kertaa päivässä sekä Veikkolan koulun että Vuorenmäen koulun ohi juuri sinä aikana, kun koululaiset ovat tulossa kouluun tai matkalla kotiinsa. Tämä rekkaralli vaarantaa koululaisten turvallisen koulumatkan ja aiheuttaa merkittävää sekä jatkuvaa melusaastetta Veikkolan keskustassa.  

Kokonaisuudessa rekat ohittaisivat Veikkolan koulut yli 100 000 kertaa  

Maanjättökuoppaan voidaan läjittaa noin 200 000 tonnia rakennustyömaiden ylijäämämaata, ja arvioiden mukaan kuoppaan siirretään noin 20 000 tonnia jättömaata vuosittain. Pahimmillaan rekkaralli keskustan läpi voisi siis kestää yli kymmenen vuotta, ja tänä aikana rekat ehtisivät kokonaisuudessaan ajaa Veikkolan kautta yli 100 000 kertaa.  

vuorenmaki.png

Vuorenmäen ja Veikkolan koulun ohi kulkisi rekka-auto pahimmillaan 30 kertaa päivässä. Valtaosa raskaasta liikenteestä keskittyisi juuri siihen aikaan, kun lapset sekä nuoret menevät ja tulevat koulusta. 

Me adressin allekirjoittaneet emme kaipaa Veikkolan läpi vuosikymmenen kestävää rekkarallia, joka vaarantaisi sekä lastemme koulumatkan että heikentäisi asuinympäristömme viihtyvyyttä. Emme myöskään hyväksy maanjättökuopan avaamista kahden kilometrin päähän kotikylämme keskustasta. Veikkola on rauhallinen omakotivaltainen kylä, jonne kuorma-autoilla operoitava maanjättökuoppa ei yksinkertaisesti sovi.

Tämä adressi luovutetaan tiedoksi Kirkkonummen kunnan rakennus- ja ympäristölautakunnalle, ja siitä vastaa Parempaa elämää Pohjois-Kirkkonummella ry.


Parempaa elämää Pohjois-Kirkkonummella ry.    Ota yhteyttä adressin tekijään

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Parempaa elämää Pohjois-Kirkkonummella ry. voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.

Huomaathan, ettet voi vahvistaa allekirjoitustasi vastaamalla tähän viestiin.
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…