Ei Sompion ja Killan 6. luokkalaisten vyörytykselle! Oikeus lähikouluun taattava!

Kerava on linjannut, että se on yhtä oppilaaksiottoaluetta, mutta lapset tulisi ensisijaisesti sijoittaa omaan lähikouluunsa. Myös ns. lähikouluperiaate linjaa tätä. Nyt Keravalla ei olla toimimassa näin.

Killan ja Sompion tulevia seiskaluokkalaisia ollaan vyöryttämässä Keravanjoen kouluun, eivätkä lapset pääsisi omaan lähikouluunsa, Sompion yläkouluun. Nyt osa tavallisille luokille menevistä lapsista joutuisi kävelemään oman lähikoulunsa ohi kauemmas uuteen kouluun. Tässä ei toteudu tärkeä lähikouluperiaate, eikä lasten oikeudet.

Tämä on todellinen shokki lapselle ja iso asia teini-ikää lähestyvälle, joka tarvitsee turvallisen kouluympäristön.

Tulevana syksynä koulun alkaessa Sompion yläkoulun täyttäisivät alakoululaiset, jotka siirrettäisiin koulun pihalla olevista paviljongeista pois, koska paviljongit ovat kalliita. Myös painotusluokat ovat Sompiossa, koska opinto-oppaassa oli mainittu valintavaiheessa painotusluokkien sijaintipaikka.

Me adressin allekirjoittaneet vaadimme, että Killan ja Sompion tulevat seiskaluokkalaiset saavat jatkaa koulu-uraansa lähikoulussaan, Sompion yläkoulussa. Tämä asia tulee järjestää esim. säilyttämällä paviljongit alakoululaisille. 

Jokaisella perusopetuksen oppilaalla on oikeus käydä lähikoulua (poislukien painotusluokat). Koulumatkalla lähikouluun oppilaan ei tarvitse kulkea toisen saman asteen opetusta järjestävän koulun ohi. Lähikoulu pitää taata kaikille alueen lapsille.

Lähikoulu on perusoikeus 7. luokkalaisille tulevana syksynä ja tulevina vuosina.


Kirsti Kurki-Myllymäki    Ota yhteyttä adressin tekijään

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Kirsti Kurki-Myllymäki voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.

Huomaathan, ettet voi vahvistaa allekirjoitustasi vastaamalla tähän viestiin.
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…