Enjalantallille maneesi

Kerava hyydytti Kaskelan jättimaneesin

16.09.2008

Kerava ei hyväksy muitta mutkitta Kaskelaan kaavailtua jättimaneesia. Kaupunki haluaa selvittää ensin alueen tulevaa asuinrakentamista ennen kuin päättää 1700 neliön maneesin poikkeamisluvasta.

Yksityisen ratsutallin pitäjien puuhaama maneesi on jo saanut lähinaapurit vastaansa. Heidän mielestään suuri rakennus pilaisi Kaskelan maalaismaiseman ja tulevien asuintalojen näkymät. Eli näin kirjoitti Keski-Uusimaalehti 16.9

Oma versiomme:
Olemme jo vuosia haaveilleet maneesista ja nyt, kun se on vihdoinkin mahdollista, emme hyväksy perusteita sille miksi se ei ole mahdollista. Haluamme ettei hanke kaadu tietämättömyyteen asian suhteen ja hatariin hylkäämisperusteihin. Me ratsastuksen harrastajat haluamme turvalliset olosuhteet harrastuksellemme!
Onko oikein että hylkääminen perustuu haettuihin syihin esim. maiseman pilaamiseen tai liikenteen lisääntymiseen? Eikö sillä ole mitään painoa, että etenkin nuoret saavat harrastaa turvallisesti. Miksi ratsastuksen harrastajat eivät ole päättäjien mielestä yhtä arvokkaita kuin muiden lajien harrastajat? Tässä kyseissessä asiassa eivät veronmaksajien rahat ole kyseessä. Siksi päättäjien pitäisi pystyä harkitsemaan näiden nuorten yrittäjien riskien ottoa. Osaltamme me tuemme jäähallien tai lämmitettyjen pelikenttä rakentamista? Miksi yrittäjä, joka on valmis kustantamaan hankeen sysätään syrjään? Tämä laji on etenkin nuorten tyttöjen suosiossa. Mitä kaupungilla on tarjota heille veronmaksajien tuella? Haluamme maneesimme Enjalaan pian eikä vuosien kuluttua!