Fennovoima - Lopeta ihmisten pelottelu perusteettomilla rikosilmoituksilla

Suomeen uutta ydinvoimalaa suunnitteleva energiayhtiö Fennovoima on tehnyt rikosilmoituksen mielipidekirjoituksesta, kertoo sanomalehti Hufvudstadsbladet verkkosivuillaan. Rikosilmoitus koskee sanomalehti Vasabaldetissa ilmestynyttä kirjoitusta, jonka kirjoittaja Rita J. Bertils vaatii Fennovoimalle selkäsaunaa.

– Minä asetan johdonmukaisen kysymyksen toimistanne Siipyyssä ja Skaftungissa: Kaipaatteko selkäsaunaa?, kirjoittaa Bertils 1. maaliskuuta ilmestyneessä kirjoituksessaan HBL:n mukaan.

Fennovoima selvittää parhaillaan mahdollisen uuden ydinvoimalan ympäristövaikutuksia Kristiinankaupungissa sijaitsevissa Skaftungin ja Siipyyn kylissä. Fennovoima teki rikosilmoituksen mielipidekirjoituksesta. Fennovoiman viestintäjohtajan Pasi Natrin mukaan selkäsaunan voi käsittää uhkaukseksi.

Bertils puolustautuu HBL:ssä sanomalla, ettei valittu ilmaus tarkoita oikeaa selkäsaunaa.
– Kyseessä on vanhan kansan sanontatapa.
– Pelkäävätkö he vanhaa eukkoa ja kolmea pientä sanaa? Tässä nähdään kynän mahti, Bertils toteaa.
(Taloussanomat, 6.3.2008)

Fennovoima yrittää rajoittaa vapaata kansalaiskeskustelua. Nimimerkki Hartsa kommentoi asiaa osuvasti Eihän kyse ole mistään pelosta, vaan tarkoitus on hiukan pelotella kirjoittajia, ei saa kirjoittaa kuin myöteisiä asioita. Pelkällä rikosilmoituksella saadaan tavallinen kansalainen mahdollisesti kuulusteluun ehkä jopa oikeuden eteen, tuli tuomio tai ei niin aikaa kuluu, rahaa kuluu, ehkä käy hermojenkin päälle, eikä tavallinen kansalainen palkkatuloineen ole alkuunkaan samalla viivalla ison yrityksen lakimiesjoukon kanssa.


Me allekirjoittaneet vaadimme Fennovoimaa lopettamaan ihmisten pelottelu perusteettomilla rikosilmoituksilla. Asioista on pystyttävä keskustelemaan vapaasti, vaikka toinen osapuoli olisikin rikas yhtiö.


Sanavapauden puolustaja    Ota yhteyttä adressin tekijään