Ahlmanin maitobaaria uhkaa sulkeminen

Kommentoitu viesti


Vieras

#3 Maidon suoramyynti

17.02.2011 12:48

On kaksi eri asiaa - myydä maitoa navettakeittiöstä tai elintarviketiloiksi hyväksytystä erillisestä "kaupasta" . Se pitäisi huomioida asetuksessa . 2500 litraan asti voitaneen tinkimaitoa naapureille myydä navettakeittiössäkin . Sellaiselle määrälle ei kannata erillisiä tiloja rakentaa . Kun ollaan Ahlmanin määrissä ja investoinnit on tehty hygieniaa silmällä pitäen , on erikoista , että sitä pitäisi lopettaa . Ottakaa yhteys Sirkka-Liisa Anttilaan lain sisällön pohjalta .

Vastaukset

itsekin hakija
Vieras

#80 Re: Maidon suoramyynti

2011-03-04 22:33:23

#3: - Maidon suoramyynti

Höpötetään hiilijalanjäljistä, lähellä tuotetuista tuotteista ja sitten kaikki myynti on niin monen lain ja säädösten takana, että sen toteuttaminen on tehty mahdottomaksi. Älyvapaata kaksinaismoralismia. Antakaa ihmisten juoda "lehmänmaitoa".

Vieras
Vieras

#190 Re: Yleensä aidoista lähiruoista....

2011-03-16 11:38:28

#3: - Maidon suoramyynti

...tunnen osaltani sisimmässäni piston siitä että olen ollut osallisena tähän kehitykseen. Osallisena siten että olen elänyt ne vuodet näkemättä oikeasti mihin tehotuotanto johtaa. Kuusikymmentäluvulla elettiin alkutuotannon kannalta ratkaisevia aikoja, jolloin pientilat alkoivat radikaalisti vähentyä. Syntyi suurtilahegemonia ja tehotuotannnon nimiin vannottiin tuotantomääriä nostamalla sekä laatua heikentämällä.

Elintarviketeollisuus ryhtyi tuottamaan yhä enemmän ja kyseenalaisemmin prosessoituja elintarvikkeita helppouden sekä säilyvyyden nimiin. "Maailma pelastuu"-periaate tuntui saavan vallan, sillä perusteella että teolliset lisäaineelliset elintarvikkeet ovat se pelastaja. Samaan aikaan tutkimus laahasi valovuosia jäljessä, ei tiedetty seuraamuksista. Monet lihakarjan hormoonitoimintoihin, kasvien loiskestävyyteen, kasvatetun kalan terveyteen ja elintarvikkeiden prosessoinnin eri välineisiin jätettiin tutkimuksen rooli huomioimatta. Taikka tutkittiin, mutta vaan ja ainoastaan elintarviketuotannon ja -teollisuuden kannalta. Seuraukset näkyvät tänäpäivänä selkeästi lisääntyneenä yliherkkyytenä moniin ruoka-aineisiin.

Hyvinvointimme kulmakivi on aina ollut oman maan raaka-aineiden saanti. Manipuloimatonta ja aitoa Suomalaista sellaista. Kasvinsuojelumyrkyt, lääkeaineet, kalan, lihan, makeisten yms. väriaineet, hormoonilisäykset ja paljon paljon muuta epäeettistä ja luonnotonta lisättiin ruokiimme. Näistä ei paljon puhuta, mutta ei myöskään kukaan perustellusti pysty kieltämään! Elintarviketuotannon kehityksessä kuljetaan aina hintalappu nenänpäässä ja muuta ei nähdä kuin tuottavuus keinolla millä hyvänsä.

Yo. on vahvaa tekstiä ja samalla irvokasta asiaa. Näissä tekijöissä on se syy miksi tunnen sen piston sisälläni. Koska olen elänyt nämä vuosikymmenet ja kavahtamatta luottanut yhteiskunnan päättäjien sekä aidon bisneksen teon rehellisyyteen.

Tilamaito on aitoa lähiruokatuotantoa!!