Karkkilan löytöeläinten talteenottopaikka vaihtoon

Kommentoitu viesti

Eläinsuojelija

#53 Vain eläinlääkäri saa lopettaa

12.04.2013 12:44

Olen ehdottanut monen kunnan löytöeläimistä päättäjille, että sopimukseen laitetaan, että vain eläinlääkäri saa lopettaa löytöeläimet.Olisi homma hiukan kontrollisakin silloin.

Mutta ei....aina vain sama litania, mika laissakin...eli ampuminen sallitaan.

Mitä ylemmäs Suomi-neitoa kavutaan , niin sen enemmän ammutaan.

Vastaukset

Maija Ankkuri

#54 Re: Vain eläinlääkäri saa lopettaa

2013-04-12 13:10:46

#53: Eläinsuojelija - Vain eläinlääkäri saa lopettaa 

Outokummussa löytöeläintarhan omistaja ampuu itse noutamattomat eläimet ellei systeemi ole muuttunut.  Tässä on jo aikaa, kun muuan Mosse-kissan omistajapariskunta pysäköi jollekin P-paikalle Outokummun maaseudulla ja kadotti Mossen. Kissa ei sinä päivänä löytynyt. Kun menivät seuraavana etsimään, kuulivat jostain talosta, että se oli noudettu löytöeläintahaan.

Mosse oli tarhassa heti ammuttu, vaikka oli kiltti kotikissa. Eipä tarhanpitäjä edes salannut ampuneensa sen, oli vielä kertonut tarjonneensa sitä jonnekin navettakissaksi. Kun ei kelvannut, Mosse muuttuikin villikissaksi ja mies ampui sen.

Juteltuani Mossen omistajien kanssa, pyysin Outokummun kunnasta löytöeläinten talteenottosopimuksen kopion. Siinä ei ollut mitään mainintaa siitä, että löytöeläimiä tulee säilyttää 15 päivää.  Oli kuitenkin tieto, että Karhuset saivat 5000 euroa vuodessa löytöeläinten hoitamisesta.  Siis klönttisumman. Ei eläimiä kannattanut ruokkia, ja kissanhiekkoja siivota, koska raha tuli joka tapauksessa kuin Manulle illallinen.

Outokummun kunta uusi sen  jälkeen kyseisen sopimuksen ja sisällytti siihen eläinsuojelulain 15 pykälän.  Ei ole tietoa miten moni eläin siellä pääsi sitä ennen hengestään.  Kun jostain tuollaisesta kärähtää, ihmisillä on vielä jälkikäteenkin epäilys mielessä.

Sama pätee Karkkilan löytöeläintarhaan.  Löytöeläintarhanpitäjä antoi Turren katoamistapauksen yhteydessä erittäin moninaisia selityksiä ollen selvästi varsin tietoinen siitä, ettei löytöeläimiä saa ainkaan heti tappaa.