Karkkilan löytöeläinten talteenottopaikka vaihtoon

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

15.03.2013 11:03


Eläinsuojelija

#2 Luin aikoinaan jutun Hymystä

15.03.2013 12:46

Itse luin aikoinaan jutun Hymystä ja jo silloin ihmettelin touhua....jos en nyt sekoita hoitolaa johonkin toiseen, niin joskus oli juttua jossakin lehdessä, että nainen pitää löytökoiria ulkotarhassa vailla riittävää säänsuojaa ja nakkelee ruuaksi teurastamiensa lampaiden osia....mm päitä kaluttavaksi.
Muija kait ei päästä eläinten kadottajia edes katsomaan löytöeläimiä.
Outoa touhua kerrassaan.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

15.03.2013 17:12


Maija Ankkuri
Adressin tekijä

#4 Turre -koira katosi talteenottopaikasta

16.03.2013 08:48


Vielä takavuosina ei Karkkilan löytöeläimistä "huolehtiva" Kytökarun kennel ottanut palkkiota löytöeläimistä, joten omistaja ei pitänyt mitään kirjanpitoakaan. Puhuttiin, että Karkkilan kaupunki olisi kustantanut kennelille etukäteiskorvaukseksi jotain eläintiloja.

Eläimet kävi ampumassa paikallinen metsästäjä, joka asui (asuu luultavasti edelleen, jos on vielä hengissä)  lähellä Vihdin rajaa.

Jo ennen 2000-lukua tein Hymyyn jutun Turre-koirasta, joka katosi Kytökarun kennelistä pian sen jälkeen, kun se oli viety sinne löytökoirana.  Koira ehti olla tarhalla tuskin kahta päivää, vaikka löytöeläimiä tulee lain mukaan säilyttää 15 päivää.

Aluksi tarhan omistaja väitti, ettei Turre ollut koskaan tarhalla ollutkaan.   Turre oli kuitenkin viety tarhalle kahden ihmisen toimesta, joten naisen sana oli yksin kahta vastaan.  Hän myönsi lopulta, että "hieman saman näköinen" koira tarhalla oli ollut. Väitti sen olleen kahden mökkiläisen koira ja nämä olivat jo hakeneet sen.

Tarhanomistajasta tehtiin rikosilmoitus, mutta syyttäjä jätti syyttämättä.  Sillä ei ollut syyttäjään mitään vaikutusta, ettei "kahta mökkiläistä" löydetty. Eikä kyseisiä mökkiläisiä ole vielä tähän päivään mennessäkään löydetty. Sen paremmin kuin Turreakaan.

Turren isäntä suri koiransa menettämistä koko loppuelämänsä ajan.

Maija Ankkuri
Adressin tekijä

#5

16.03.2013 21:59

Olen pyytänyt Karkkilan kaupungilta sopimusjäljennöstä, jonka kaupunki on tehnyt löytöeläintarhan kanssa, sekä viime vuoden tilastoja niistä kissoista ja koirista, jotka tarha on ilmoittanut kaupungille. Ovat julkisia, mutta saan ne vasta ensi viikolla.

 

ritva juutilainen

#6

19.03.2013 07:34

tämähän on ihan kauheaa toivon todella, että asia selviää ja turre kotiin. ritva ja labradorit

Vieras

#7

19.03.2013 13:33

Eläimilläkin on oikeus turvalliseen elämään! Tässä vaiheessa en voi sanoa muuta kuin, että löytöeläimet yms. ovat oikeutetut elämään! Varmasti aina löytyy hyvä ja huolehtiva koti!

Vieras

#8

20.03.2013 12:41

Akalta tämän lisäksi myös kennelnimi pois. Älytöntä hommaa, eivät kuulosta hyvinvoivilta eläimiltä. Kasvatettavana hirveä määrä erilaisia rotuja, ja sitten "löytöeläintalo" kaupan päälle...
Hirvittävää sanoa, mutta meillä on kyseisen akan kasvattama koira.

Vieras

#9

22.03.2013 13:15

Tämä kaikki ollut tiedossa jo n. 20 vuotta!

Vieras

#10 Suomen Kennelliitto on bisnesfirma

22.03.2013 13:59

Viimeksi Kennelliitto rekisteröinyt joulukuussa 2012 naisen koiranpennut.
Mahdikas

#11 LÖYTÖELÄINASIAT KARKKILASSA EDELLEEN REMPALLAAN

22.03.2013 18:33

Tunnen yksityiskohtia myöten Karkkilan holtittoman menettelyn valtakunnanlaajuista tunnettuutta saaneen Turre-tapauksen kautta.
Koko kaupungin hallinto luottamushenkilöineen sekaantui anteeksiantamattomaan holtittomuuteen ainakin vaikenemalla omia asemiaan jatkossakin suojellakseen ja antoi tapauksen aikana löytöeläinvastuussa olleen, välinpitämättömän ja eläkkeelle pakoon sittemmin pötkineen kaupungininsinöörin levitellä harhauttavia tietoja asiasta joka käänteessä, myös, mitä tuli Helsingin hallinto-oikeuteen tehdyille kanteluille.
Sopimusta riittävän pätevän löytöeläinammattilaisen kanssa ei liene vieläkään olemassa.Hallussani on kirjallista näyttöä kaupungin virkahenkilöiden ilmoituksista vuosien varrella, milloin on ollut vain suullinen sopimus ja milloin (esim. 2001) on tehty kirjallinen sopimus ja kun lepsu tila on jatkunut ja on jatkettu kovistelua kaupungin suuntaan, on jälleen kuitenkin hätäpäissään ja paniikin vallitessa tehtailtu uusi paperisopimus, viimeksi 18. tammikuuta 2013. Em. kaupungininsinööri kaiken lisäksi hamekankaan arvoisesti pakeni mm. kaupunginpuutarhuriparan taakse, jolle hän asemavaltuutuksellaan muka hoitoeläinasioita koetti ujuttaa.
Nk. kaupungin sopimukumppani on eläkeläisvanhus, joka ilmeiseti ei vain ymmärtämättömyyttään, vaan paremminkin omaksumansa paikkakunnan tavan pontimena ollen vuodesta vuoteen piilottelee pseudosubjekti Kytökarun kennel takana, jota kenneliä ei Suomen kennelliitossa tunnettu enää v. 2000. Mitään yritystä ei po. henkilöllä ole, ei edes toiminimeä ja yksinkertaisinta kirjanpitoa ja muistiinmerkintämenettelyä eläinten vastaanotosta, luovutuksesta, lainmukaisista ja armeliaista lopetuksista, tms.
Suhmurointiin on liittynyt eläkeläisen toimiin tyylinmukaisesti myötävaikuttaen myös mm. ns. Maikkalanmies, sydämetön,joka on tunnustanut mm. surmanneensa Turre-koiran.
Toivon sydämeni pohjasta, että riittävän moni eläintenystävä pääsisi allekirjoittamaan tämän adressin, jotta edes tämä Karkkilassa pesivä syöpä saataisiin kitketyksi.


Vieras

#12 vastinetta, totuutta kyseisestä Virtasen kenneltoiminnalta ja irtokoirien hoidosta

22.03.2013 18:49

#5: Maija Ankkuri -

Vastaa minulle sp-viestillä! raimo.hartikainen@pp3.inet.fi  Kirjoitin sinulle varmaankin 10.000 sanan viestiä ja yks kaks kaikki hukkui! Tunnen tapauksen nuoruudestani asti enkä ole nyt kuin 61v, terveisin Raimo hartikainen , Nuoruuden asunut lähellä heitä! Kiitos

vierailija

#13 Re: LÖYTÖELÄINASIAT KARKKILASSA EDELLEEN REMPALLAAN

28.03.2013 19:54

#11: Mahdikas - LÖYTÖELÄINASIAT KARKKILASSA EDELLEEN REMPALLAAN

No eipä ole ainoa asia tuon kaupungin hallinnossa ja varsinkin päättäjissä, jota peitellään. Kähmintää siellä ja täällä.


Vieras

#14

28.03.2013 20:39

koirani karkasi noin 5 vuotta sitten. Soitin kyseiseen paikkaan ja kysyin onkohan sinne tuotu koiraani, nainen sanoi että ei ole näkynyt. Sanoin että otatko puhelinnumeroni ylös jos vaikka koirani sinne tuodaan, siihen nainen tokaisi että en ota numeroa ylös et jos tänne tuodaan niin se lopetetaan. onneksi löysin koirani, eikä sitä sinne viety. Että semmonen paikka!
Kahdesti kokenut

#15 Normaalikommentti

28.03.2013 21:05

naisen normaalikommentti on ollut että nuoret ovat varmaankn ajaneet päälle ja heittäneet tiensyrjään.

Vieras

#16

28.03.2013 22:05

todella epämääräinen paikka tämä "koirakennel" koirille ei ole minkäänlaista säilytyspaikkaa aitausta tms.kissoja ei edes ota vastaan...sanoo vaan että päästäkää metsään

Vieras

#17

29.03.2013 08:08

En ole lukenut kaikkia tiedotteita yms., mut onhan paikasta ilmoitettu Etelä-Suomen läänin aluehallintovirastoon, ja sieltä sit eläinsuojeluasioista vastaava taho? Varmaan on.
Maija Ankkuri

#18 Re:

29.03.2013 11:33

#17: -  

Jos menet  luet lehtijutun loppukappaleen, huomaat, että siinä on haastateltu läänineläinlääkäri Tapani Parviaista, joka löysi jo silloin ko. paikan toiminnasta epäkohtia.  https://sites.google.com/site/animalprotectioncom/home/hymyn-juttu

Syyttäjä perusteli syyttämättäjättämistä sillä, ettei Turrella ollut pantaa ja siinä puhelinnumeroa. 

(Kannattaa muuten lukea edellä olevista kommenteista pisimmän lopusta: "Suhmurointiin on liittynyt eläkeläisen toimiin tyylinmukaisesti....").

Löytöeläinten talteenottopaikat ovat hyvin pitkälle kunnan vastuulla. Suomen Löytöeläinapu on tosin valittanut kolmesta kunnasta lääniin (nykyinen aluehallintovirasto). Kahdella kunnalla ei ollut lainkaan kissoille talteenottopaikkaa, eikä kolmas ota löytöeläimiä viikonloppuisin (vieläkään).  Siitäkin on valitettu, mutta ei mitään vaikutusta.

Kaksi ekaa kuntaa on korjannut puutteen.  Parhaillaan on myös em. valitusten takia esittelykierroksella laki, jonka perusteella kuntaa voisi sakottaa eläinsuojelulain 15 pykälän laiminlyönneistä.  Tällä hetkellä ei mitään sanktiota laiminlyönnistä seuraa. Yritetty on, sillä Lounais-Suomen aluehallitovirasto teki Pomakusta tutkimuspyynnön poliisille, poliisi tutki, mutta ei voinut sakottaa.

 

rea sawanoi
Vieras

#19

29.03.2013 16:59

Todellakin jos Karkkilan kaupunki ei pysty hoitamaan tällaista selvästi täysmätää ja tuskin kovin vaikeaa asiaa kuntoon, niin miten ns.tärkeämmät ongelmat hoidetaan...huhuh...


Vieras

#20

29.03.2013 18:13

kyseiseltä rouvalta ei löydy lopetetuista eläimistä eläinlääkärin kuitteja tai todistuksia vaan ne hävitetään ampumalla.tämä paikallisen metsästäjän kertomaa.onhan siinä hyvää ampumisharjoitusta...
Eläinsuojelija

#21 Kytönkarun kennel voi hyvin

29.03.2013 19:15

Pikaisesti laskettuna 2000-luvulla Kytönkarun kennelin nimiin rekisteröity 16 pentuetta ja viimeinen joulukuussa 2012.
Kennel siis toimii edelleen, vaikka eräässä kommentissa väitettiin toiminnan loppuneen 2000-luvulla. Suomen Kennelliittohan saa rahaa rekisteröinneistä, siksi ei puutu tälläisiin tapauksiin.
Irmeli

#22 epärehellisyys

29.03.2013 19:42

Palatakseni Turre-koiran katoamiseen.Poliisikuulusteluissakin Virtanen nykyinen Shigin väitti ettei Turrea olisi koskaan sinne vietykään, mutta miksi poliisi/Virtanen olisi puhelimitse sopinut 500.- korvauksen koirasta Pentti Salolle hänen tehdesssään rikosilmoitusta Turresta. Miksi joku olisi halukas maksamaan koirasta, jota ei koskaan ollut omasta mielestä nähnytkään?????
cara

#23 Vähän allekirjoituksia

29.03.2013 19:58

Ihmettelen kovasti että miksi tämä ei herätä kiinnostusta eikä kerää allekirjoituksia? Luulisi KARKKILALAISIA koiran omistajia kiinnostavan tämä asia. Jo pelkästään naapurikunnat HOI,jos koirasi joutuu tuolle alueelle ja se toimitetaan tuon hirviön käsiin..... Todella outoa. Täytyy taas naamakirjassa levittää sanaa.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

30.03.2013 09:33


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

30.03.2013 16:24