Lääkkeettömän päihdekuntoutuksen jatkuminen

Kommentoitu viesti

YES

#33

29.05.2013 21:21

Ekaan sivuun viitaten Ystävääni painostettiin lopettamaan masennuslääkitys yhdessä lääkkeettömässä hoitopaikassa. Tiedän ettei masennuslääkitys ole kielletty ja ihmettelin paljon asiaa miten yksi oman mielensä mukaan toimiva henkilö voi aiheuttaa näin negatiivisen leiman hoitopaikkaan henkilökohtaisen asenneongelmansa vuoksi. Surullista asiassa oli myös se ettei kukaan toinen työntekijä puolustanut häntä vaikka hän oli psyykkisesti todella huonossa kunnossa. Hän olisi halunnut olla hetken rauhassa eikä taistella voimattomana vastaan tätä mielivaltaisuutta. Onneksi muutama asiakas taisteli hänen puolesta vaikka saikin haukkumista kyseiseltä työntekijältä.

Allekirjoitin tämän alunperin koska Mikkeli-yhteisöstä en ole kuullut mitään negatiivista palautetta. Siihen epäkohtaan olen kyllä pistänyt huomioni että näiden hoitopaikkojen yksi suurimmista ongelmista on liian pitkä hoitojakso monen kohdalla(yli 2kk:tta hieman tapauksesta riippuen). Laitostuminen vaikeuttaa siviiliin jatkamista ja siellä pärjäämistä joka osa-alueella. Monen kuukauden hoidoissa tämän voisi osittain korjata sillä että siviililomapäiviä olisi huomattavasti enemmän. Kahden päivän loma kerran kuukaudessa ei siihen riitä mitenkään. Se että harjoittelee elämistä hoitopaikassa ei ole sama asia kuin siviilissä harjoittelu. Hoidon pitkittyessä (yli 2kk:tta) mielestäni minimi olisi viikon harjoitteluloma kuukaudessa ja asiakkaan pitäisi olla yhteydessä hoitopaikkaan joka päivä. Tämän lisäksi olisi hyvä olla tukihenkilö enkä tarkoita NA tukihenkilöä välttämättä koska kaikille NA ei sovi. NA voi myös olla pahimmillaan retkahdukseen johtava asiahaara. Parhaimmillaan raittiutta tukevaa.

Siinä muutamia ajatuksia jotka pohjautuvat omiin kokemuksiini vastaavissa hoitopaikoissa. Siitä olen samaa mieltä että useimmissa paikoissa lääkkeellisessä hoidossa on ihan liian lepsu ote ja addiktion hoitaminen jää puolitiehen jos edes siihen.

Vastaukset


Vieras

#35

2013-06-01 05:19:01

#33: YES - Käyppä tutusumassa Mikkeli-yhteisön sivulla, miten siellä toimii kuntoutus. Kyllä, sieltäkin lähdetään kotiharjotteluun hoidon aikana. Päinvastoin hoitoajat ovat joidenkin kohdalla liian lyhyitä, eikä jatkoa ole kaikille mahdollista saada, koska kunnat eivät anna maksusitoumuksia.