Lääkkeettömän päihdekuntoutuksen jatkuminen

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Lääkkeettömän päihdekuntoutuksen jatkuminen.


Vieras

#1

22.05.2013 13:18

Hyvän asian puolesta, on pelastanut monta ihmistä.
vaaditaan kertomaan totuus

#2 Ole Sinäkin mukana

22.05.2013 13:18

vaikuttamassa siihen että meille kerrotaan missä, miten ja millä hintaa me oikeasti ollaan eu:ssa:
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/11
Jaa linkkiä eteenkinpäin - kiitos!

Myös tärkeä asia kuten tämäkin adressi!

Vieras

#3 Re: TÄRKEÄ ASIA

22.05.2013 13:19


Vieras

#4

22.05.2013 15:29

Lääkkeetön päihdehoito on ainoa mahdollinen tapa hoitaa päihderiippuvuutta. Useimmiten hoidetaan päihderiippuvuuden aiheuttamia seurauksia, siirtämällä kemiallinen alkoholi, ja/tai huume- riippuvuus lääkeaineisiin

Vieras

#5 Tunnettu ja tunnustettu

22.05.2013 15:29

http://www.mikkeliyhteiso.com/arkisto/tiedote.pdf

Olisi todella sääli, jos tätä mahdollisuutta ei jatkossa enää olisi.

Vieras

#6

22.05.2013 16:08

päihteettömiä päiviä

Vieras

#7

22.05.2013 17:59

Toimii kaikki ei halua korvaus hoitoon

Vieras

#8

22.05.2013 18:21

Adressi hyvälle asialle! Lääketehtailtahan se toki on pois, jos Mikkeli-yhteisö saa jatkaa hyvää työtään ja tuottaa kirkasjärkisiä, toimintakykyisiä yhteiskunnan jäseniä, mutta jää vielä sellaisiakin, jotka eivät halua täyttä päihteettömyyttä. Risto Nieminen, toipumiseen ohjaavan päihdetyön puolestapuhuja 1980-luvulta alkaen

Vieras

#9

23.05.2013 08:04

On hieno asia että päihteiden käyttäjillä säilyy/säilyisi mahdollisuus lääkkeettömään hoitoon.Kaikki asiat ei voi olla mitattavissa rahalla..jos lähtökohtana on ihmisen hyvinvointi.Tämä kyseinen yhteisö taitaa olla tehnyt vakuuttavaa "tulosta" jo vuodesta 1998.Joo,hyvän asian puolesta on.

Vieras

#10

23.05.2013 08:37

Onko lääkkeellisen hoidon vaikuttavuus parempi pitkällä aikavälillä kokonaisissa väestöryhmissä? Päätösten tulee perustua tutkittuun tietoon eikä lääkkeellisen hoidon oletettuun vaikuttavuuteen.

Vieras

#11

23.05.2013 09:28

Eihän tätä paikkaa saa lopettaa! sittenhän ei ole enää mitään jäljellä. :-/
mika.k

#12 Re: Ole Sinäkin mukana

23.05.2013 13:36

#2: vaaditaan kertomaan totuus - Ole Sinäkin mukana

En ymmärrä hoitomuotoa että haetaan pää täyteen jotain korvauslääkettä,ei varmaan ole kuin yksi tie sen jälkeen edesssä :(,ehdottomasti kannatan yhteisön jatkumista!!


Vieras

#13

23.05.2013 19:16

hieno paikka,ehdottomasti tarpeellinen

Vieras

#14 lääkkeettömän hoidon ja mikkeli yhteisön puolesta

23.05.2013 20:25

On todella surullista jos riippuvaisilta ollaan viemässä mahdollisuus lääkkeettömään hoito muotoon.Suomessa on tälläkin hetkellä kymmeniä tuhansia jotka olisivat hoidon tarpeessa..Yksi parhaista adresseista.

Vieras

#15

24.05.2013 04:37

Lääkkeetön hoito takaa paluun yhteiskuntaan rehellisesti ilman lääkekierrettä.

Vieras

#16

24.05.2013 18:02

Hirviä pommi. käyn kaikki omat kontaktit läpi ja sen jälkeen saavat kaverit klikata. T. Lede

Vieras

#17 #17

24.05.2013 20:49

Mikkeli Yhteisö on kyllä hyvä paikka muiden lääkkeettömien huumekuntoutuskotien lisäksi. Ei tämä ainut ole. Vaikka raitistumis/putsi-prosentti olisi pyöreä 0 niin näissä mestoissa oppii kullanarvoisia asioita päihdeaddiktiosta ja sen hoidosta/elämänhallinnasta jnejne. Näistä opeista on 100%:n varmuudella todella paljon hyötyä kun/jos retkahtaa tai palaa käyttämään, ja yrittää putsiksi myöhemmin kun siltä tuntuu.

#4 Itseasiassa huumekuntoutuspaikkojen avulla raitistuneiden määrä ei poikkea mitenkään suuresti siitä ryhmästä, jotka lopettaa ilman huumekuntoutuspaikkaa. Tämä on jokin ihme harhaluulo. Se ei silti tarkoita sitä etteikö näistä paikoista olisi hyötyä pitkällä tähtäimellä kuten tuolla ylempänä kirjoitin. http://pre20031103.stm.fi/suomi/tao/julkaisut/oulasvirta/liiteraportti.pdf

#14 Hoidon tarpeessa kyllä mutta halukkaita ei. Aika harva päihdeaddikti haluaa lähteä moneksi kuukaudeksi huumekuntoutukseen.

#15 On olemassa erilaisia ihmisiä ja on olemassa niitäkin jotka tarvitsee esimerkiksi rauhoittavia arkeen jotta normaali eläminen olisi mahdollista vaikka hyvin tiedän että siinä on iso riski retkahtaa kovempiin huumeisiin. Jotkut ihmiset romahtaa tai menee entistä pahempaan kuntoon jos väkisin yrittää vain "tehdä" ja "suoriutua" kun se ongelma ei katoa pelkästään sillä. Monella päihteisiin hukuttautuneella on pahoja ongelmia mielenterveyden kanssa, tunnepatoutumia, defenssejä jne. ja viikottainen psykoterapia(monta eri laatua) voi olla se asia joka lopulta antaa mahdollisuuden oikeasti raitistumiseen. Ei päihteiden lopetus paranna automaattisesti "kaksisuuntaista mielialahäiriötä" jos se ei ole päihteiden aiheuttamaa samankaltaista oirehdintaa vaan sairastaa sitä oikeaa, joka ei mene ohi vaan on elinikäinen. Sama pätee adhd:seen joka hoitamattomana johtaa liian usein päihteiden ongelmakäyttöön tai siihen että elämänhallinta on hyvin vaikeaa ja stressaavaa. Se on ihan eri asia yrittää raitistua kun taustalla on mielensairauksia/adhd:ta/pahoja psykologisia ongelmia kuin sellaisen ihmisen jolla ei ole näitä. Pitäisi keskittyä paljon enemmän niihin syihin mitkä ovat alunperin johtaneet huumeidenkäyttöön. Harrastelija psykologit/terapeutit on ihan eri asia kuin ammattilainen monessa tilanteessa(joissakin toki huonompi).

Jos korvaushoidon avulla saa elämästä kiinni ja haittailmiöt vähentyy niin en näe siinä mitään ongelmaa. Se on vaan hemmetin hyvä asia. Eikä se ole epärehellistä. Rehellinen ja epärehellinen ovat termeinä kovin tuomitsevia ja se kertoo paljon ihmisen ajattelumaailmasta/elämänkatsomuksesta. Mä olen hyvin onnellinen että korvaushoito on olemassa. vaikka itse en siellä olekkaan. Kovin mustavalkoinen ajattelutapa tuollainen.

Allekirjoitin, tottakai.

Ota selvää asioista, ennenkuin tuomitset!

#18 sinulle # 17

25.05.2013 05:40

On todellakin erilaisia ihmisiä ja tiedän monta jotka joutuvat syömään lääkkeitä sairauksiinsa monia vuosia, mutta ei se ole tehnyt heistä päihteidenkäyttäjää. Eikä lääkkeettömyys tarkoita päihdekuntouksessa sitä, ettei sairauksiin voi lääkkeitä käyttää vaan sitä ettei lääkkeitä käytetä päihteistä johtuvan riippuvuuden hoitoon.
En minäkään ole korvaushoitoa vastaan jos sitä käytetään oikein. Nykyisin tuntuu, että kovinki heppoisin perustein laitetaan korvaushoitoon ja eikä siitä sitten välttämättä pääse kovin helposti pois vaikka itse haluaisi. Olen tavannut tälläisen ihmisen.

Vieras

#19 Kestävän kehityksen puolesta

25.05.2013 06:03

joo.. on hyvä että adressi herättää ajatuksia..varsinkin jos se herättäisi sitä päättäjissä ja niiden keskuudessa jotka ohjaavat ihmisiä kuntoutukseen.adressin tarkoitus tuskin on vastustaa korvaushoitoa..sellaiselle olisi varmaan adressi erikseen :) vaan juuri herättää keskustelua.Kun puhutaan lääkkeettömästä kuntoutuksesta, niin harvassa ovat ne paikat suomessa jossa se todella toimii.Monessa paikassa lääketiputukset saattavat kestää koko hoitojakson ajan..jolloin asiakkaan kanssa tehdään työtä ihan perusasioiden kanssa ja on vaikea päästä syvemmälle varsinaisiin ongelmiin.Jostain kummasta syystä..asiakkaat tässä kyseisessä yhteisössä kestävät lyhyen 5 päivän tiputuksen ja alkavat toimimaan..sen sijaan että saisivat lääkettä ja voitaisiin odottaa että se alkaa toimimaan..Päihteet ja niiden mukaanaan tuomat ongelmat koskettavat monia suomalaisia.Uskoisin että on paljon isejä ja äitejä jotka olisivat tyytyväisiä saadessaan tietää lapsellansa olevan mahdollisuus oikeasti lääkkettömään ja päihteettömään elämään..ainakin lääkkeellisten hoitomuotojen tulisi olla viimesijaisia ei ensisijaisia..siis ihan oikeasti.

Vieras

#20

25.05.2013 06:35

Tämä hoitomuoto pelasti minut monelta epäonnelta ja jopa tosi rappiota. Sain kasvaa ja kehittyä ihmisenä joka tänä päivänä parin vuoden jälkeen on maksanut kaiken velkansa ja on ollut jo vuosia työelämässä. Minulla on terveet harrastuksen ja hyvä ystäväpiiri. Perhekin mukana arjessa. Kiitos kuuluu Mikkeli-yhteisölle ja sen loistavalle hoitomallille.

Vieras

#21

25.05.2013 14:00

Mikkelin yhteisö pelastanu eläni itseni ja lapseni 4vuotiaan <3 paikka on kullan arvonen ja auttaa sekä tuottaa tulosta päihdeongelmaan ja päihdeäidin jaloille noustamista takas elämään.
a

#22 mikkelin yhteisö

25.05.2013 14:01

paras paikka ja apua saa ongelmiin.

Vieras

#23

25.05.2013 15:51

Kemialllista riippuvuutta ei voi hoitaa lääkkeillä. Henkilökohtaisesti tunnen useita ihmisiä, jotka ovat saaneet avun päihdeongelmaansa Mikkelin yhteisöstä ja toipuneet laadukkaasen raittiiseen elämään.

Vieras

#24 Luetun ymmärtämisessä vikaa?->#18

25.05.2013 18:30

"Eikä lääkkeettömyys tarkoita päihdekuntouksessa sitä, ettei sairauksiin voi lääkkeitä käyttää vaan sitä ettei lääkkeitä käytetä päihteistä johtuvan riippuvuuden hoitoon."

- En ole missään vaiheessa väittänyt sitä että lääkkeettömässä hoidossa ei saisi käyttää mielialalääkkeitä. Eikä kuulu tapoihin tuomita ihmisiä tilanteesta riippumatta.

"On todellakin erilaisia ihmisiä ja tiedän monta jotka joutuvat syömään lääkkeitä sairauksiinsa monia vuosia, mutta ei se ole tehnyt heistä päihteidenkäyttäjää."

- Tottahan tuo, ei kaikista huumeiden kokeilijoistakaan päihdeaddiktia tule. Tietyillä geeneillä on nykytieteen avulla osoitettu olevan hyvin iso merkitys kenestä tulee helpommin päihdeaddikti. mm. Yhden geeni"virheen" vaikutuksesta tietyt ihmiset kokevat suurempaa euforiaa päihteistä kuin ne, joilla tätä ei ole ja tämä on isohko altistava tekijä etenkin masennuksen yhteydessä. Itsehän en voi syödä edes bentsoja kun olen aina retkahtanut sitä kautta muihin päihteisiin. Jotkut toipuvat addiktitkin pystyvät tähän. Tiedän tapauksia. Itse olen syönyt vuosia dexedrineä(ent. nimi) adhd:seen eikä retkahduksia ole tullut eikä edes väärinkäyttöä.

"En minäkään ole korvaushoitoa vastaan jos sitä käytetään oikein. Nykyisin tuntuu, että kovinki heppoisin perustein laitetaan korvaushoitoon ja eikä siitä sitten välttämättä pääse kovin helposti pois vaikka itse haluaisi. Olen tavannut tälläisen ihmisen."

Väärinkäyttäjiä löytyy aina(buranasta lähtien) mutta jos edes 1/3 käyttää oikein niin se on enemmän kuin hyvin. Mä taas olen käsittänyt että korvaushoitoon on yhä vaikeampi päästä ja jonot on pitkät(?). Voi olla vanhentunutta tietoa tosiaan. Korvaushoitoonhan menee myös niitä ihmisiä(100%:n tosissaan olevat) jotka eivät ole päässeet irti katkojen/päihdekuntoutuskotien avulla ja tätä myötä asiakassuhteet muodostuu yleensä vuosien pituisiksi koska ei ilman päässeet. Onhan se vierottautuminen korvaushoidosta pois melkein yhtä vaikeaa kuin se oli ennen korvaushoitoakin.


Vieras

#25

25.05.2013 19:18

Tämänlainen hoito ja tukityö on erittäin tarpeellinen ja tukee hyvin julkista hoitotyötä.