Paraisten lukio säilytettävä

Kommentoitu viesti


Vieras

#3

01.06.2013 10:32

Bättrefolk alkaa olla huolissaan, kun suomalaisten määrä Paraisilla kasvaa, niin pitää tehdä tällaisia epätoivoisia päätöksiä, että estetään suomalaisten muutto Paraisille.
Kuntaliitoksetkin taisivat olla vain yksi tapa kasvattaa ruotsinkielisten päätäntävaltaa.

Vastaukset

Vanha hämy.

#6

2013-06-01 12:08:58

#3: -

Niin, miltä tuntuu olla vähemmistönä? Me ruotsinkieliset ollaan vähemmistöna valtakunnallisesti, ja meitähän nyt oikein vihataan ja uhkaillaan, kun muka ollaan kaiken pahan alku ja juuri. Ymmärrän toki että lukion lakkauttamisuhka tuntuu pahalta, ja mielestäni tosi huono veto kaupungilta, mutta eihän alennuta tuollaiseen nimittelyyn ja vihan lietsomiseen täällä, eihän? Uskon että moni ruosinkielinenkin on sitä mieltä että lukio on säilytettävä! Ja siitä "bättre folk" ajattelusta on kyllä syytä luopua. Meitä ruotsinkielisiäkin on eri sosiaaliluokissa, on köyhää, on juoppoa, on työtöntä, syrjäytynyttä...Tuollainen nimittely ja iva kertoo vain katkeruudesta, ennakkoluuloista ja kateudesta. All different, all equal.

Ja kyllähän niitä ruotsinkielisiä kouluja on suljettu, ja suljetaan. Ei se ole kielikysymys!


Vieras

#21 Re: Nytkö vasta huomasit?

2013-06-02 08:28:54

#3: -

Kuntaliitos oli nimenomaan RKP:n tahtotila. Saarillahan on melkein 100% kannatus RKP:llä. Näin saatiin taas yksinkertainen enemmistö kaikkeen päätöksentekoon koko kunnassa. Säästötkin kohdistetaan vain pikkujuttuihin tai kesäasukasiin tai suomenkielisiin, jotta äänestäjät jatkavat samalla linjalla vuodesta toiseen.