Kissojen asemaa parannettava eläinsuojelulaissa

Kommentoitu viesti

Johanna

#11 Re:

04.06.2013 18:34

#10: aina sama -

Totta. Meillä kissanomistajilla on myös iso vastuu tuosta arvostuksesta tai lähinnä sen puutteesta. Itse en ymmärrä miksi kissa pitäisi päästää vapaana ulkoilemaan. Lain pitäisi kuitenkin olla sellainen, että huonoihin oloihin pitäisi saada puuttua paremmin kuin nykyään. Miksi kissan pitää joutua kärsimään ihmisen tyhmyydestä? Viittaan tällä lähinnä noihin valtaviin kissapopulaatioihin ja kissojen hylkäämisiin.

Vastaukset

Kissa Queen

#57

2014-02-11 12:01:30

#11: Johanna - Re:

Minulla on kaksi leikattua tyttökissaa. Ulkoilutan niitä ulkona valjaissa. Eräänä päivänä lähipuistossa irrallaan juoksenteleva, omistajansa käskyille korviaan lotkauttamatta jättävä lurppakorvainen metsästyskoira hoksasi kissani ja syöksyi - vapaana kun oli - kissaani kohti täyttä vauhtia. Siinä minä roikun valjaiden perässä kun kissa henki kurkssa yritti etsiä piiloa. Se oli liian hätääntynyt kiivetäkseen puuhun. Se pääsikin pusikkoon sekuntia ennen kun hurtta seisahtui kohdalleni ja napitti minua hetken. Onneksi omistajakin tuli samalla paikalle. Kyse oli vain sekunnista, että koira olisi hoksannut kissani puskassa ja haukannut siltä niskat nurin. Sanoin koiranomistajalle, että kaupunkialueella yleisissä puistoissa pitää pitää eläimet kiinni. Omistaja huusi naama punaisena: "Ei täydy!"

Miksei siis koiria vihata, vaikka omistajat antavat niiden tehdä mitä vain - vaikka raadella lapsia tai muiden lemmikkejä?

Ja kyllä vahempieni naapurin kaksi labradorinnoutajaa käyvät vessassa vanhempieni nurmikolla. Ihan minun puolestani on vastavuoroista, jos vanhempieni kissa käy heidän nurkillan kusella. He eivät tosin elä ihan kaupunkialueella, kuten minä asun, ja minä en päästä kissojani vapaaksi ulos. En siksi, että ne karkaisivat, vaan juuri siksi, että ne takuulla menisivät lasten hiekkalaatikolle ja sitä en salli.

jasu

#73 Re: Re: Lakeja on jo

2014-09-29 20:19:13

#11: Johanna - Re:  

Kissan vapaaksi päästäminen taajamassa rikkoo jo nykyisellään kolmea eri lakia: eläinsuojelu-, metsästys- ja järjestyslakia. Maaseudulla "vain" eläinsuojelu- ja metsästyslakia. Silti monet kissanomistajat pitävät asianaan peräti oikein kehua olevansa lainrikkojia ja miten heidän kissansa saa elää "oikeaa kissanelämää" ulkoilemalla vapaasti. No joo, sikäli että siellä mistä kissat ovat kotoisin, niillä on useita eri vihollisia eli surman suu on aina vaihtoehto ja ruokaa saa jos on tarpeeksi hyvässä kunnossa metsästääkseen. Ketään ei kiinnosta ovatko villikissat sairaita vai eivät. Loiset ja kissanvirukset jylläävät, populaatiot ovat liian suuria. Kohtaavat sitten tuskallisen kuoleman sairastettuaan tarpeeksi jos onnistuvat välttämään muut tavat kuolla. Tämä on ilmeisesti sitä oikeaa kissanelämää jota halutaan imitoida päästämällä katti vapaaksi ulos. Ja kun kissa ei sitten jonain päivänä palaa retkiltään jäätyään taajamassa sangen todennäköisesti auton alle, todetaan että no kissoja tulee ja menee ja otetaan taas uusi.

Vapaana olevat kissat eivät myöskään herätä isommin sympatiaa. Paskovat, kusevat, häiritsevät monin tavoin. Siinä voi jollain käämi kärähtää niin että haetaan sitten vaikka haulikko ja ammutaan kohti tai hiukan elegantimmin myrkytetään otus. Siinä ei auta itkeä että julmaa sellainen ja rikollista - on toki, mutta kissa välttyy ikävyyksiltä varmasti vain siten ettei se ulkoile yksinään. Siksi omat kissani eivät koskaan mene omin päin ovesta ulos, vaan taluttimessa. Ihan jo siksi että niistä kaksi on löytöeläimiä jotka alun alkaenkin joutuivat pulaan jonkun päätettyä että kissan pitää voida elää oikeaa kissanelämää.