Kissojen asemaa parannettava eläinsuojelulaissa

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Kissojen asemaa parannettava eläinsuojelulaissa.


Vieras

#1

03.06.2013 16:15

Kissoille sama status kuin koirille, sillä kissa on yhtä arvokas ja tunteva eläin.

Vieras

#2

03.06.2013 19:51

Kissoille vihdoinkin se arvostus mikä kissoille kuuluu!
kiirettä pitää!

#3 Kissaihminen se minäkin

04.06.2013 06:40


Vieras

#4

04.06.2013 08:05

Vihdoinkin asiaa.Kerätään paljon nimiä,jotta jotain myös saataisiin aikaiseksi!
Vilwa

#5 Maukasta asiaa

04.06.2013 09:31

Siitä ajattelusta, että "kissa pärjää kyllä ittekseen" on aika päästä eroon. Lemmikin kun ottaa, siitä tulee pitää huoli ja mikä tärkeintä, sen oikeuksien puolustamiseen on annettava riittävät työkalut. Hieno adressi!
realisti

#6 Re: Kissaihminen se minäkin

04.06.2013 09:44

#3: kiirettä pitää! - Kissaihminen se minäkin

En kannata ideaasi / adressiasi. Syy on se, että EU:sta eroamisessa ei ole järkeä. Sen sijaan Euron asemaa tulee uudelleen pohtia ja näiden velkamaiden poistamista.

ollako vaiko ei EU:ssa

#7 Re: Re: Kissaihminen se minäkin

04.06.2013 13:57

#6: realisti - Re: Kissaihminen se minäkin

Juuri sen vuoksi asia täytyy nostaakin esille! Eihän se että tässä aloittajan adressissa suoraan kerätään nimiä eroamiseksi, tuo eroa, mutta se toisi koko paketin uuteen keskusteluun! Äänestä siis sen puolesta - muuta emme voi!


Vieras

#8

04.06.2013 16:53

>Kissa on kiitollinen Hyvästä hoidosta, Ihminen hyötyy kissoista monella tavalla,Esim. mielen hyvinvoinnilla, todettu myös verenpaineen laskua, kun lemmikkikissaa silittää, hellii ja erittäin tärkeänä pidän tuholaiseläinten,hiirten, rottien esiintymisen rajoittumisella.
Erja

#9 Re: Re: Re: Kissaihminen se minäkin

04.06.2013 17:16

#7: ollako vaiko ei EU:ssa - Re: Re: Kissaihminen se minäkin

Sovitaanko, että keskustellaan nuista EU:sta toisessa adressissa ja paneudutaan tähän kissa-aiheeseen . :)  <3

aina sama

#10

04.06.2013 18:07

Kissojen arvostus nousee heti kun omistajat lakkaavat päästämästä ne vapaaksi tuhojaan tekemään. Surullista mutta totta on se, että kissoja vihataan ihan sen vuoksi mitä suurin osa omistajista tekee vaikka syytön se kissa siihen on. Esim täällä hiekkalaatikot on paskottu, vaunuihin kustaan ja suojaverkot revitään, tungetaan sisälle ja kakitaan kukkapenkit yms täyteen. Huomattavasti helpompi olisi tykätä, jos eläin olisi omistajansa huostassa, omalla pihallaan ja ulkoilisi kytkettynä tai tarhassa.
Johanna

#11 Re:

04.06.2013 18:34

#10: aina sama -

Totta. Meillä kissanomistajilla on myös iso vastuu tuosta arvostuksesta tai lähinnä sen puutteesta. Itse en ymmärrä miksi kissa pitäisi päästää vapaana ulkoilemaan. Lain pitäisi kuitenkin olla sellainen, että huonoihin oloihin pitäisi saada puuttua paremmin kuin nykyään. Miksi kissan pitää joutua kärsimään ihmisen tyhmyydestä? Viittaan tällä lähinnä noihin valtaviin kissapopulaatioihin ja kissojen hylkäämisiin.


Vieras

#12

05.06.2013 05:21


Erittäin hyvän asian puolesta:)
Santtu

#13 Pitemmän aikaa jo miettiny

06.06.2013 21:21

Mun mielestä jo iso harppaus kissojen puolesta olis jos kissan irtipito kiellettäis kokonaan, ainaki taajama-alueilla ja kesäaikaan. Samat kiinnipitosäännöt ku koirillekki. Ja jos joku nyt maalla haluaa kissan pittääkki hiiriongelmaa rajottamassa nii siihe pitäs olla luvat ja määrä kuinka monelle kissalle lupa on myönnetty. Tokihan näitä lupia myönnettäessä sen kissan pitäs olla leikattu jolle lupa myönnetään. Samoin ku kissojen lisääntymistä pitäs seurata ja jos samalla henkilöllä alakaa poikueita olemaan nii asiaan puututtais antamalla kissan leikkauskustannuksia suurempi sakko, jolloin ihmiset ennemmin leikkauttais kissansa pienellä rahalla ku maksais kolminkertasn summan leikkaamattajättämisestä.

Vieras

#14

07.06.2013 19:53

Eläinlääkärimaksut KURIIN ! Varmasti moni pitäisi parempaa huolta ja veisi kissaansa lääkäriin jos olisi varaa, mutta kun kynnyksen yli astut eläinlääkäriin, ilman että mitään on tehty, maksaa se jo 70-90 eur....painellaan vähän vatsaa , kurkataan suuhun ....Missä on eläinsuojelu näissä asioissa. Jos olisi inhimillisemmät hinnat niin hoidettaisi lääkäriinkin useammin. Monella kissalla voi olla kipuja mutta kaikilla ei ole varaa viedä lääkäriin. Pitäisi keksiä joku säätiö mihin jäsenet maksaisivat esim 10 eur kk jolloin saisi eläinlääkärimaksut halvemmalla , oli se sitten pelkkä tarkastus tai hammaskiven poisto, sterilisaatio.Vakuutus ei näitä tietääkseni edes korvaa.

Vieras

#15

07.06.2013 21:36

Jokainen eläin on tunteva eläin. Mikään elämä ei ole itsestään selvyys, ja kaikki elämät ovat yhtä arvokkaita.
niin kerta

#16 just

08.06.2013 03:14

Samaa mieltä että ell maksut kuriin! Jokaisella eläimen arvon tuntevalla ihmisellä on oikeus lemmikkiin. JOPA KÖYHÄLLÄ! Kissan kiinni pito niinkuin koirilla.... ei onnistu... kissa on ulko ilma eläin, saalistaja. saalistaa lähes päivittäin. Ei sellaista voi pitää maatilla kiinni vain tiettynä aikana. tärkeintä olisi että kissat leikattaisiin. Kissojen massa ja huvikseen tuottajat pitäisi saada kuriin. ja ihmisile tietoutta... On kohtuutonta että myydään maatiais kissaa 200e että pääsee hyvään kotiin. Ei se sitä katso että pääsee jos sen joku idiootti maksaa... Minä en ole kummastakaan maatiais kissasta maksanut euroakaan. Molemmat leikattu ja maalla asutaan. Kun alkaa adresseja ja muita kehittämään niin tulisi tajuta alkaa sieltä ihan perus asioista! Ell nyt ottakaa kampanjaksenne ympäri maan puolen hinnan leikkaus! (edes!) Jos olisin työttömänä saisin 500€/ kk. Miten kuvittelee nyky maailma että maksan sillä asumisen kaikki siihen kuuluvat kustannukset. ruokani. eläinteni ruoan? Saati siihen vielä narttu kissan leikkus YLI 160€........ No pitäähän lääkärinkin saada palkansa ja onhan se nartuille vaativampaa Mutta uskoisin että ihmisiä kävisi enemmän ja pitäisivät huolta eläimistään jos hoitokulut olisivat kohtuullisempia jopa köyhälle tai sille hamstraajalle...ja tämä turkistarha.. voi luoja!!! viedään nyt niiltäkin ihmisiltä elanto........ ja meidän vanhat perinteet... ei voi sanoa kuin VOI HEL***TTI... Ajaisitte niiden eläinten oloja paremmiksi. Samaa tuotantoa kuin siat, lehmät. AJETAAN SIIS NAVETATKIN ALAS!!!!! EI JUMA..!!! Näilläkin ihmisillä on oikeus elättää perheensä ja ne eläimet....... Ideanne on kyllä hyviä mutta toiminnan kohteet vääriä... Kohta kaikkien pitää alkaa vekeiks ja ei saa metsästää ja saat 1000€ sakot kun tapat hyttysen... JOKU JÄRKI NYT NÄIHIN JUTTUIHIN!!! Eli ell maksut kuriin. Kissoja leikkukselle ja IHMISILLE VALISTUSTA! Olen sitä mieltä että kaikista paras tässä nyt alkaa oleen se että joka ikiseen eläimeen tulee hommata ajokortti.. Tai sitte kaikki eläimet pois ihmisen listoilta....
NIINPÄ NIIN

#17 Re: just

08.06.2013 07:58


#16: niin kerta - just

Niin kerta, monet eläinlääkärit ja tahot järjestävät tempauksia missä kissoja leikautettaan halvemmalla, ja voihan yrittää neuvotella ell.lääkärin kanssa että onko mahdollista saada alennusta tai osamaksua aikaiseksi. 


Tällä adressilla halutaan juuri puuttua KISSOJEN asemaan, eläinsuojelulakia ollaan monelta taholta uudistamassa mutta kissojen kohdalla ei olla tekemässä minkäännäköisiä uudistuksia... 

Eiköhän nämä asiat ole juuri niitä PERUSASIOITA kissojen aseman parantaminen? Ei kissa kuulu olla vapaana taajamaa-alueella tai kaupungissa, ei kissapopulaatiot missä voi parhaimmillaan olla yli 50 kissaa ja sisäsiittoisia pentuja joiden terveyttä ollaan laiminlyönty tai nämä kesäkissailmiöt missä otetaan hetken mielijohteesta ja eläinlöytökodit kuormittuvat täyteen kun niitä hylätään ja myyntipalstat täyttyvät kun ihmiset eivät haluakkaan kissaa mitä tyhmimmistä syistä.

Ikävää jos sinun ja monen muun rahallinen tilanne on heikko, mutta eipä ne lekuritkaan ilman edestä niitä tee. Lääkkeet ja toimenpide ja verot ja palkat pitää maksaa niin kyllä se on pieni summa.. 
jos olet erimieltä niin eihän sinun ole pakko allekirjoittaa!!

 

 

4 KISSAN ÄIPPÄ

#18 Re: Re: just

08.06.2013 13:24

#17: NIINPÄ NIIN - Re: just

Kirjoitit täyttä asiaa. Juuri näihin kissojen perusasioihin tällä adressilla halutaan puuttua. Jokainen voi avata adressin linkin ja katsoa millaisia tapauksia näissä isoissa populaatioissa elelee ja niihin ei lain mukaan voida puuttua ilman omistajan lupaa. Ennen kuin vasta siinä vaiheessa kun kissat on jo niin pahasti sairaita, että on pakko päättää kituminen lopettamalla eläin. Eihän siinä ole mitään järkeä! Ja mikä sellainen eläinsuojelulaki on, joka suojelee enemmänkin julmaa omistajaa kuin sitä avutonta eläintä? Ja sitten nämä kesäkissat ja yleensäkin kissojen valtava hylkäysten määrä vuosittain. Valistettu on vuosi kausia, mutta ei siitä mitään hyötyä ole ollut. Pitää siis ottaa järeemmät keinot käyttöön!

Ja tosiaan monilla paikkakunnilla eri eläinsuojelutahot järjestää tempauksia, jolloin ainakin osa kissan leikkauttamisesta maksetaan järjestön toimesta. Eikä tarvitse itse edes vaivautua kuskaamaan kissaa leikkaukseen, järjestö hoitaa myös sen puolen. Ainakin täällä meillä päin. Ja kyllähän muidenkin eläinten hoitaminen eläinlääkärillä maksaa ihan yhtä lailla, mutta sitä kai ei pidetä niin kalliina esim koiran kohdalla kun se on "parempi" eläin. Kissa kun on "vaan" kissa.

Kyllä se tosi on, että kissa on jätetty huonolle eläinsuojelulaissa. Hienoa tekstiä kyllä on, mutta porsaanreikiä täynnä! Katselin tuossa, niin eri eläinsuojelujärjestöt on tehneet/tekemässä omalta osaltaan kissoihin kohdistuvia parannus ehdotuksia lakiin. Hieno juttu! Tämä adressi on sitten meidän tavallisten kissanomistajien hätähuuto meidän rakkaitten puolesta.


Vieras

#19 Re: Pitemmän aikaa jo miettiny

08.06.2013 13:33

#13: Santtu - Pitemmän aikaa jo miettiny

Santtu, sulla on hyviä pointteja! Irrallaanpitoon lupa ja ehdottomasti leikkautettava jos meinaa irrallaan pitää. Samaten toi sakko jos alkaa poikueita oleen jatkuvasti. Tohon kissojen irrallaanpitoon muuten taitaa laissa ollakin jo joku pykälä, pitääkin käydä tsekkaamassa.

Santtu

#20 Re: Re: Pitemmän aikaa jo miettiny

08.06.2013 15:16

#19: - Re: Pitemmän aikaa jo miettiny

Tätä asiaa kerinny jo jokusen tovin miettimään ja siitä kerinny jo paasaamaan enemmän ja vähemmän. Suurimman ongelmanhan aiheuttavat juuriki nää irtokissat ja niitten lisääntyminen ja ympäristötaakka.

Kuten joku jo aikasemmin sano nii kissa on metsästävä ulkoelän, mutta niin on koirakin. Eikä koiriakaan saa irti pitää koska luonnoneläimille on annettava pesimärauha kesäisin. Ja hyvä niin. Ja kissakin on ihan onnellinen virikkeellisessä ympäristössä ja ulkonakin saa olla niin paljon kun omistajalle vaan passaa, kunhan se ulkoilu suoritetaan valvottuna ja turvattuna joko valjailla tai häkissä. Totuushan on että irtokissa kissa on laiskan omistajan lemmikki.

Ja onpahan mulla tullu vastaan ulkoileva kissa jonka koirani löysi. Kissa oli paennut ojarumpuun, ympärillä oli jälkiä ja pitkiä keppejä jolla kissaa oli kiusattu ja tökitty. Ja ojarumpu oli lopuksi tukittu lumella niin että kissa ei voinut päästä ulos. Eläinrääkkäystä parhaimmillaan. Vaan missä oli kissan omistaja? Autuaan tietämättömänä odotti lemmikkiään kotiin jossakin. Ja kissan palatessa tuskin oli tietoinen mitä kissansa oli reissullaan läpi käynyt ja että se oi pelastettu varmalta kuolemalta...

Naapurin kissa joutui taasen koiran repimäksi. Koira tosin oli omani, mutta karmea kohtalo kissalla kuitenkin..

Kissan on vaarallista kulkea yksinään. Siitä mulla on on kokemusta ku nähny nii monta juttua..

niin kerta

#21 niin

08.06.2013 15:42

niin nimen omaan. Sitä tekstilläni lähinnä hain että ihmiset siitä pitää saaha valistumaan! Minusta eläimillä tulisi olla kaikki hyvin jo ilman lakejakin. Laki on vain suoja. Ei meilläpäin ainakaan täällä pohjoisessa kulje leikkus autoja tai mtn.. ja jos kulkee niin aika V****un pas**ti ilmoittelevat. Olen töissä käyvä ihminen joten kissani on aikoja sitten leikattu heti kun oli mahdollista juuri tämän takia että ei rotu kissoilla ole enää ihmiselle suurta merkitystä koska maatiaisiakin saa. Rotukissoja tehdään ja niitä jää käsiin kun maatiaisetkaan ei aina tee kauppaa ja nekin valta osa joka tekee jää heitteille. Minusta on ihmisellä pahasti aivoissa vikaa jos ei eläimensä perus tarpeita, lajin mukaisia vaatimuksia jne osaa ottaa huomioon lemmikkiä hankkiessa.Eli jos joku uudistus lakiin tulee ei se kaikille ihmisille näy/ kuulu. maatias kissojen populaatiot tulisi ehdottomasti saada kuriin. Kyllä koirankin lääkärillä käyttö on aika pirun kallista varsinkin kun koko alkaa olemaan reilut 80kg. Olen eläintenhoitaja ammatiltani ja pidän parempaa huolta lemmikeistäni kuin itsestäni. Jos meillä olisi lapsia eläinten hyvinvointi olisi ihan samalla sialla lastenkanssa. SIIS TÄMÄ ELÄINTEN HOITO PITÄÄ SAADA KUULUMAAN KAIKILLE IHMISILLE! ihmetyttää että netti on pullollaan tietoa eläimistä kuin eläimistä mutta ihmiset jotka kissojakin ottaa eivät viitsi niihin perehtyä. Siispä.. Kaikkiin eläimiin ajokortti kustakin lajista erkseen jossa annetaan kokeen perusteella esim 3 vaihtoehtoista rotua (esim koirista) Jotka sopivat sinulle ja saat laittaa. ja tarkkaa seurantaa.. suomi vastaa että kun ei ole varaa tai resurseja seurata näitä.. Niii-in miksihän...... eihän ihmiset noudata lakeja liikenteessäkään.....? Jos eläin on jo nyt niin heikolla mallilla niin mikä saisi ne noudattamaan sittenkään? Lähes joka päivä joku känni ääliö ajaa autoa ja joko aiheuttaa viattoman kuoleman tai pahoja vaaratilanteita.... ajetaan stop merkin takaa jonkun moottoripyörän kylkeen...? päin punaisia ajo. jne jne... faktoja vaan tuon esille että osaa joku sitten nekin porsaan reijät sulkea.. Asia on siis tuotava julki julkisesti joka paikassa. radiot, mainokset, tv, netti, kauppojen ilmoitus taulut. kavereille. PYSYKÄÄ IHMISET LUJANA KUN YSTÄVÄNNE/ SUKULAISENNE HARKITSEE MAATIAISTA; SEKAROTUISTA.... TEKEVÄT VAIN TILAA UUDELLE!!!!!!! Minä ainakin olen pysynyt ja pysyn jatkossakin vaikka sääliksi käykin. Mutta niin karua kun se onkin niin ei se muulla keinoin lopu!
Pikkuelukka

#22 Re:

10.06.2013 20:50

#14: -

Jos ei ole varaa maksaa eläinlääkärimaksuja, ei ole myöskään varaa pitää eläintä ja ruokkia sitä terveellisesti. Eläin voi sairastua äkillisesti, ja se on myös kyettävä hoitamaan, ts. oltava varaa vielä se lääkäriin milloin se hoitoa tarvitsee.


Vieras

#23

12.06.2013 11:43

Hyvän asian pulesta KANNATAN. Meil kii o Roomeo, RACKDOL 10.5 TÄYTTI 5 VUOTTA. Upea greaminvalkoinen.
Tessa Järvenpäästä

#24 Roomeo, greaminvalkoinen Rackdol 5 v

12.06.2013 11:46

Asumme nyt Järvenpäässä ja Roomeo on kotoisin Tuusulan Jokelasta, mistä minäkin.
Terveisin Tarja & Pasi Kyllönen
Riitta

#25 Re: Roomeo, greaminvalkoinen Rackdol 5 v

12.06.2013 19:06

#24: Tessa Järvenpäästä - Roomeo, greaminvalkoinen Rackdol 5 v

me kans asumme Jäkessä ja meillä yksi  kissa ja vanhimmalla pojallanikin on kaksi kissaa:)

keskimmäinen poikammekin aikoo hankkia koht puoliin kissanpennun omaan kotiinsa:)