Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#19477 Re: Re:

25.08.2013 19:10

#19474: - Re:

Kun se tunnustusperusta tarkoittaa kohdallanne käytännössä siltä, että aivot olisi jäädytetty 2000 vuotta sitten vallinneen ymmärryksen tasolle - tai oikeammiin harhakuvitelmaan siitä, mitä tuolloin ymmärrettiin. Kun tältä pohjalta tarpeeksi paljon ääntä pidetään jopa ministeritasolta, se saa rivikristityt hahmottamaan koko kirkon olevan samanlaista höyrypäisyyttä täynnä ja tekemään johtopäätöksensä.

Ne, jotka sanojesi mukaan häivyttävät tietoisesti tunnustusperustaa, haluavat siirtää kristinuskon perussanoman tämän päivän ihmisten ymmärrettäväksi. Toisaalta he ovat hakeneet kriittisesti tekstien taustoja ja osaavat sillä tavoin hahmottaa niiden sanoman asiayhteyteensä. Kuten Paavalikin aikanaan teki, he myös arvottavat pyhiä tekstejä oman aikansa kulttuurin ja arvojen kanssa yhteensopiviksi. Sääli vaan, että heidän työnsä menee osin hukkaan näiden fundamentalistiriekkujien viestiessä, että uskonnolla ei ole mitään muuta annettavaa kuin tuomionpäivän julistusta ja polvirukouksia.

Vastaukset


Vieras

#19481 Re: Re: Re:

2013-08-25 19:55:15

#19477: - Re: Re:

 

Lähetysseuran väki on ollut todella sitoutunutta,  ja lahjakasta,  mutta myös elävästi uskossa, kyllä tämä kaikki oli aivan odotettua.  Ei ole millään lailla mahdollista palvella lähetysstyössä s.s.o.liitossa.  Koska siinä ollaan eturintamassa.  silloin valtakunnat riitaantuvat itsensä kanssa,  Jeesuksen sanojen mukaan.

P.Räsäselläkään ei ole siinä mitään tekemistä.  Ei ole kysymys jonkun vanhanaikaisen tekemisestä uudenaikaiseksi,  vaan
pääoman vaihtamisesta vieraaseen.  Tästä on kysymys.


Vieras

#19530 Re: Re: Re:

2013-08-27 10:14:39

#19477: - Re: Re:

Vertailun vuoksi ajattelin tuoda esiin Lutherin kirjoitusta (jos olisi jollekin hyödyksi). Mielestäni tässä voisi löytyä kosketuspintaa tuohon kirjoittamaasi: "Ne, jotka sanojesi mukaan häivyttävät tietoisesti tunnustusperustaa, haluavat siirtää kristinuskon perussanoman tämän päivän ihmisten ymmärrettäväksi." Niin, miten lienee.

Autuaita ne, jotka uskovat, vaikka eivät näe.  Joh. 20:29

Lähde: Luther Martti Tienviittoja sivu 203: Rakas Philippeni (Melanchton)! Asian (uskonpuhdistuksen) lopputulos ja päätös huolestuttaa teitä. Minä kuitenkin sanon: Jos te voisitte tämän asian käsittää, minä en haluaisi olla siinä osallisena, enkä varsinkaan sen päänä ja alkajana. Jumala on asettanut sen sellaiseen paikkaan, jota te ette löydä puhetaidostanne ettekä filosofiasta. Tämä paikka on nimeltään usko, ja se sisältää kaiken sen, mitä me emme näe emmekä käsitä. Se, joka koettaa muuttaa tämän näkyväksi ja ymmärrettäväksi, niin kuin te teette, saa palkakseen surun ja itkun, niin kuin te olette saaneet, vaikka me  e m m e  sitä halunneet.