2011-Nurkkatien_ala-asteen_puolesta

Kommentoitu viesti

jostain on tingittävä

#11 No

05.05.2011 14:49

Puistolassa on hieno ala-aste aivan vieressä siellä on liikkaa kouluja ja nurkkatien koulun voisi antaa nuorisolle esim. nuorisotiloiksi. näin siellä voisi olla edelleen kirjasto ym palvelut.Puistolassa on muutenkin paljon kouluja meidänkin muksut käy ala-asteella eikä minkläänlaista ongelmaa ole koulumatkassa.

Vastaukset


Vieras

#12 Re: No

2011-05-05 15:01:24

#11: jostain on tingittävä - No 

 Joopa joo, nuorisotiloiksi vai? Fakta vaan on, että nuorisoasiainkeskus käytti tiloja aikanaan, mutta lopetti toimintansa. Hyvä, että lapsenne viihtyvät ala-asteella. Meidän monen muun viihtyvät mainiosti Nurkkatiellä.

Puistolan alueella laskee ennusteen mukaan kymmenen vuoden sisällä erityisesti yläasteikäisten määrä. Siksi onkin ihmeellistä, että supistuksia kohdennetaan ala-asteisiin. Viime vuonnahan esitettiin ala-asteen yläkoulusta luopumista, mutta asia ei edennyt lautakunnassa. Jos siis jostakin lähdetään tinkimään, tingitään sieltä, missä oppilasmäärät vähenevät eniten, eli yläasteelta. Ala-asteikäisten notkahdus kääntyy ennusteessa taas pian nousuun.

Jos Nurkkatien koulu loppuisi, kirjasto ilmoitti jo 2009-2010, että sekin lopettaa. Sama koskisi luultavasti muitakin monitoimitalon palveluja. Kyse on siis loppupeleissä meidän kaikkien puistolalaisten palveluista: ei siitä, missä sinun tai minun lapset koulunsa käyvät. Ala-asteenkin viihtyvyyttä parantaa se, ettei koulu ole ylitäysi. Jos Nurkka loppuisi suunnitelman mukaan, olisi ala-asteella ylitäyttöä vähintään 16 prosenttia yli oppilasmaksimin.


Vieras

#14 Re: Ihmeellistä tinkimistä

2011-05-05 15:21:00

#11: jostain on tingittävä - No 

 Ei oikein ymmärrä mitä tää jonkun mainitsema tinkiminen olis jos Nurkka loppuis: jos olis nuorisotilana, kunta maksais edelleen viulut, eri osasto vaan. Hinta vielä olis varmaan kovempi kun olis enemmän auki illalla ja viikonlopulla. Nytkin vois ihan hyvin käyttää nuorisotilana, jos kyseinen kunnan osasto kustantais.


Vieras

#15 Re: No kiitos vaan Puistolan ala-aste!

2011-05-05 15:35:24

#11: jostain on tingittävä - No 

Kiitosta vaan sinne Puistolan ala-asteen vanhemmalle, tiedetään sitten miten siellä ajatellaan. Vuosi sitten puolustettiin yhteisillä kannanotoilla palveluja Tapulikaupunkia myöten ja kirjelmöitiin ala-asteen yläkoulun puolesta. Opetusvirasto on vissiin onnistunut kähmimään asiat siihen malliin, että turha enää odottaa yhteisvastuuta meidän kaikkien puistolalaisten palvelujen turvaamisessa.