Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#22245 Re: Re: Re: Re: Re: Miehen ja naisen välinen suhde

10.10.2013 17:14

#22243: - Re: Re: Re: Re: Miehen ja naisen välinen suhde

Ongelmasi on, että ryhdyt tuossa tulkinnassasi itse Jumalan asemaan. Ensimmäinen osa on yksittäisen ihmisen ja Jumalan välinen, toinen ihmisten välinen.

Eikä siinä ensimmäisessä kohdassakaan puhuta käskystä noudattaa Raamatussa kirjattua Jumalan käskyä - varsinkin, kun nuo mahdolliset nyt puheena olevaan asiaan liittyvät Raamatun kohdat on kirjoitettu vasta koko kaksoiskäskyn antamisen jälkeen. Jeesuksen viesti oli, että vanhoja lakeja täytyy lukea ja tulkita rakkauden kaksoiskäskyn kautta, siis rakkautta, armollisuutta ja ymmärrystä osoittaen. Se muutti monien lakien merkityksen radikaalisti - siitähän Jeesus joutui kovasti riitelemään fariseusten kanssa. Tässä asiassa te uskikset liitytte säännönmukaisesti juuri fariseusten rintamaan.

Ja niistä Uuden liiton aikaisista homoutta jollain tavoin koskettavista Raamatun kohdista on hyvin ristiriitaisia tulkintoja, eikä se, että katsot lukevasi tekstejä "johdatuksessa", ole mikään muu kuin oma tulkintasi. Muut kuin samanlaiset uskikset näkevät sen sellaiseksi, että projisoit omia ennakkoluulojasi Raamatun tekstin kautta.

Vastaukset


Vieras

#22253 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Miehen ja naisen välinen suhde

2013-10-10 18:10:06

#22245: - Re: Re: Re: Re: Re: Miehen ja naisen välinen suhde 

Ensimmäinen ongelmasi on se, että oma ylpeytesi estää sinua vastaanottamasta sitä, mitä ”henki seurakunnalle sanoo” Herran sinun Jumalasi rakastamisesta.

Toinen ongelmasi on se, että et sanallakaan kerro miten ihminen voi rakastaa Jumalaa? (Kuin pyrkimällä elämään Jumalan tahdon mukaista elämää, johon meitä Raamatussa, etenkin UT:ssa, monissa kohdin hyvin ohjeistetaan.)

Kolmas ongelmasi on se, että kyseenalaistat UT:n (VT:n ajoista lähtien) muuttumattomana pysyneen kannan homoseksuaalisuuden harjoittamiseen Jumalan tahdon vastaisena asiana.


Vieras

#22265 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Miehen ja naisen välinen suhde

2013-10-10 19:23:30

#22245: - Re: Re: Re: Re: Re: Miehen ja naisen välinen suhde

 

Vierestä:        mielestäni kaikesta sydämestä  on niin voimakas ilmaisu,   että se jo ensinnäkin asettaa
rakkaussuhteen Jumalaan  aivan ensimmäiseksi,   ja siitä aukeavat vasta muut suhteet.