Hartola-Sysmä alueen ensihoidon säilyttäminen nykyisellä tasolla

Kommentoitu viesti

Matias

#5 Re: Miksi?

03.01.2014 18:45

#3: Ihmettelen - Miksi?

Miksi puhutaan että se ensihoitoyksikkö olisi sieltä poistumassa? Eikai se pidä paikkaansa? Vaan tulee toivottavasti pelastuslaitos tai ensihoitokeskus jatkamaan. Vaikka ihan hyvin kai tuo nykyinen firmakin on hoitanut hommansa? Kai?

 

 

 

Vastaukset

Ihmettelen vaan

#7 Re: Re: Miksi?

2014-01-03 20:09:14

#5: Matias - Re: Miksi?

Kyllähän se juttu on niin, että esitetyssä muodossaan toteutuessaan lähin ambulanssi ainakin yöaikaan tulee jatkossa olemaan joko Heinolassa tai Lahdessa ja sieltä on helvetin pitkä matka Hartolaan tai Sysmään silloin kun kyse on kiireellistä hoitoa vaativasta. Se puoli tuntia tai enemmänkin voi olla monta kertaa ratkaiseva tekijä siinä kuinka potilaan käy.


Vieras

#10 Re: Re: Miksi?

2014-01-03 22:29:42

#5: Matias - Re: Miksi?

Muutoksessa Hartolassa ei päivystäisi ambulanssi yöaikaan eli 20-08, vaan Sysmässä päivystäisi kuntien yhteinen auto. Päivällä 08-20 alisi myös Hartolassa auto. Peruste on yksinkertainen nyt yö aikaan työntekijät ovat varallaolossa ja heillä on 15min lähtövalmius. Kun mahdollinen muutos tulee Sysmän auto on myös yöllä välittömässä lähtövalmiudessa ja näin ollen laskettuna se on jo hieman ennen Hartolan keskustassa kuin Hartolan auto edes lähtenyt.

Itse kannattaisin molempien auotojen säilyttämistä ja valmiusajan nosto. Siitä hyötyisi niin palvelun saajat kuin myös työntekijät jotka tällähetkellä päiystävät puoli-ilmaisiksi.

Lynxman

#15 Re: Re: Miksi?

2014-01-04 10:19:36

#5: Matias - Re: Miksi?

Muun muassa Vpk:laiset hoiti sairaankuljetusta 1960 luvulla kun Punainenristi oli lahjoittanut ensimmäisen ambulanssin Sysmään. Asiakkaat on nyt vain olleet tyytyväisiä useilla mittareilla Hartola-Sysmä sairaankuljetukseen ja siihen korkeaan tasoon. Heinolasta on Vintturin perukoille aika matka. Yleensäkkin keskittäminen kauaksi on tullut kalliimmaksi kansalaisille vaikka on puhuttu säästöistä. Sairaankuljetus ei oikein sovi tänä päivänä VPK pohjalle. Palohälytyksiin löytyy onneksi vielä väkeä nopeasti jopa vakinaista enemmän.