Hartola-Sysmä alueen ensihoidon säilyttäminen nykyisellä tasolla


Vieras

#1

03.01.2014 10:36

Ehdottomasti pidetään hallinto omissa käsissä!...
Urmas

#2 Miksi?

03.01.2014 12:15

Miksi pitää tyytyä nykyiseen kun parempaakin voisi olla saatavissa?
Ihmettelen

#3 Miksi?

03.01.2014 12:37

Miksi valmiutta Sysmä - Hartola alueella halutaan laskea? Valtaosa tehtävistä kuulemani mukaan painottuu ilta/yö aikaan jolloin lähin yksikkö olisi Heinolassa. Eikö ne ihmishenget pelastuisi paremmin jos alueella pidettäisiin omat yksiköt?

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

03.01.2014 13:51


Matias

#5 Re: Miksi?

03.01.2014 18:45

#3: Ihmettelen - Miksi?

Miksi puhutaan että se ensihoitoyksikkö olisi sieltä poistumassa? Eikai se pidä paikkaansa? Vaan tulee toivottavasti pelastuslaitos tai ensihoitokeskus jatkamaan. Vaikka ihan hyvin kai tuo nykyinen firmakin on hoitanut hommansa? Kai?

 

 

 


Vieras

#6

03.01.2014 18:58

Loistava aloite! Pidetään adressi kierrossa ja kerätään siihen mahdollisimman paljon nimiä että saadaan homma pysymään entisellään!!
Ihmettelen vaan

#7 Re: Re: Miksi?

03.01.2014 20:09

#5: Matias - Re: Miksi?

Kyllähän se juttu on niin, että esitetyssä muodossaan toteutuessaan lähin ambulanssi ainakin yöaikaan tulee jatkossa olemaan joko Heinolassa tai Lahdessa ja sieltä on helvetin pitkä matka Hartolaan tai Sysmään silloin kun kyse on kiireellistä hoitoa vaativasta. Se puoli tuntia tai enemmänkin voi olla monta kertaa ratkaiseva tekijä siinä kuinka potilaan käy.

mikko

#8 Vakava asia

03.01.2014 20:17

Tässähän on selkeetä aihetta eduskunnan oikeusasiamiehelle. Ensihoito ei todellakaan toteudu tasapuolisesti, jos Heinolastakin on matkaa 70km esim. Hartolan pohjoisosiin. Lahdesta nyt puhumattakaan - etenkin kun Heinolassa on ollut ambulanssivajetta muutenkin. Ruumiita tulee ja paljon! Jälkeenpäin korjaaminen todella hankalaa.

urpo

#9 niin just

03.01.2014 22:04

eiköhän noi kuntarajat oo jo unohdettu. vastaus heinola 70 km:lle. jousa aika lähel-

Vieras

#10 Re: Re: Miksi?

03.01.2014 22:29

#5: Matias - Re: Miksi?

Muutoksessa Hartolassa ei päivystäisi ambulanssi yöaikaan eli 20-08, vaan Sysmässä päivystäisi kuntien yhteinen auto. Päivällä 08-20 alisi myös Hartolassa auto. Peruste on yksinkertainen nyt yö aikaan työntekijät ovat varallaolossa ja heillä on 15min lähtövalmius. Kun mahdollinen muutos tulee Sysmän auto on myös yöllä välittömässä lähtövalmiudessa ja näin ollen laskettuna se on jo hieman ennen Hartolan keskustassa kuin Hartolan auto edes lähtenyt.

Itse kannattaisin molempien auotojen säilyttämistä ja valmiusajan nosto. Siitä hyötyisi niin palvelun saajat kuin myös työntekijät jotka tällähetkellä päiystävät puoli-ilmaisiksi.

ei aina niin yksinkertaista

#11 kuka voisi nyt ihan oikeasti kertoa...

04.01.2014 05:16

...mistä tässä on kysymys? Että onko se nyt vain periaatteessa niin, että paikallisesti tuotettu palvelu pitäisi pysyä täällä Hartolan/ Sysmän alueella vai kenties niin, että muutoksesta olisi meille kuntalaisille hyötyäkin? Ottakaa huomioon, että kaikki palvelua käyttävät eivät ole Sysmän tai Hartolan kirkolla vaan myös lähellä Heinolan rajaa, jolloin palvelu Heinolasta olisi todella paljon järkevämpää ja nopeampaa niin matkan kuin siihen käytetyn ajankin puolesta huomioiden esitetyt uudet valmiusajat.
Haluaisin vaan nyt tietää, mikä tässä on se ydin. Jos kerran palvelutaso osin nousee, miksi pitää kiinni nykyisestä olkoonkin täällä tykättyjä immeisiä...

Esko

#12 Miksi puolustaa nykyistä???

04.01.2014 07:09

Tulevaisuudessa Sysmässä olisi 24h välittömän lähtövalmiuden yksikkö. Kustannukset kyllä nousevat jos tulee palveluntuottajaksi Päihät-Hämeen pelastuslaitos tai ensihoitokeskus, mutta siellä työntekijä tienaa yöllä enemmän kuin varallaolon 3€ tunti ja nousu johtuu myös palkoista. Hartolassa ei tarvettä yöajan ambulanssille, koska tehtävämäärät ovat vähäiset (vertailuna muun muassa Kärkölä, Hämeenkoski, Padasjoki ja Artjärvi ei yöajalla palvelutason mukaan tarvetta) Lisäksi nykyisin on ymmärrettävää, että siirtoautot hakevat kiireettömät siirrot ja alueelle ei muodostu tyhjiötä! Onhan se nykyisen yrittäjän pankkitililtä pois...
En allekirjoita adressia.

#13 No huh huh

04.01.2014 08:24

Älkää nyt ihmeessä nykyisellä tasolla säilyttäkö. Ei kukaan työntekijä halua tehdä varallaololla useiden vuorokausien työvuoroja?!? Tehkää suoraan talkoilla niin tulee halvemmaksi.
Risto (kuntalainen)

#14 ¨NYT JÄRKI KÄTEEN!!!! Ja nimmarit pois adressista!!

04.01.2014 09:32

Nykymuotoinen tuottamismalli on menneen talven lumia. Valtakunnallisesti tuo varallaolo on mennyttä aikaa. Siinä ei riistetä kuin työntekijöitä! Samat työntekijät ovat päivästä toiseen töissä ja elävät omaa arkeaan siinä sivussa (jos pystyvät). Jos ollaan päivystetty putkeen useampi päivä niin miten siinä voi laadukkaasti potilasta hoitaa?? Jos työntekijöitä on hankala saada niin voi yrittäjä päivystää itse niin pitkään että seuraava tulee paikalle. Pahimmassa tapauksessa jopa viikkoja! Saatika ketä kiinnostaa odottaa tuo ylim. 15 min avun saapumista. Oikea tilanne taitaa olla se että nykyisellä yrittäjällä ego liian suuri ja tehdyt rikkomukset ovat polttaneet sillat takanaan. Kyllä näitä HES ja kissaruokayrityksiä löytyy pienesäkin muodossa. On erittäin hyvä jos alueelle palvelun tuottaisi joko Pela tai EHK jolloin voitaisiin puhua edes jostain laadusta. Ihmisten tavoittamisajat ja viiveet tulevat nykylainsäädännöstä, mutta se on eri kuka pikkuyritys niitä noudattaa!

Yhteenvetona voidaan sanoa että jos tuleva ensihoito Sysmä-Hartola alueella on jotain muuta kuin nykyinen niin tulee se olemaan kuntalaisten kannalta parempi ratkaisu. Myös työntekijöiden kannalta ei ole kuin parannusta luvassa. Kaikki huono loppuu aikanaan.
Lynxman

#15 Re: Re: Miksi?

04.01.2014 10:19

#5: Matias - Re: Miksi?

Muun muassa Vpk:laiset hoiti sairaankuljetusta 1960 luvulla kun Punainenristi oli lahjoittanut ensimmäisen ambulanssin Sysmään. Asiakkaat on nyt vain olleet tyytyväisiä useilla mittareilla Hartola-Sysmä sairaankuljetukseen ja siihen korkeaan tasoon. Heinolasta on Vintturin perukoille aika matka. Yleensäkkin keskittäminen kauaksi on tullut kalliimmaksi kansalaisille vaikka on puhuttu säästöistä. Sairaankuljetus ei oikein sovi tänä päivänä VPK pohjalle. Palohälytyksiin löytyy onneksi vielä väkeä nopeasti jopa vakinaista enemmän.

Kunnallisen kannalla

#16 Oikeasti potilaiden puolesta?

04.01.2014 11:30

Hartola-Sysmä Sairaankuljetus Oy vastusti pelastuslaitoksen ensivasteiden aloittamista Hartolan ja Sysmän alueella. Tämän takia näillä kunnilla on alkanut ensivasteen tuottaminen paljon muita kuntia myöhemmin (2008). Nyt kehutaan kuinka hienoa palvelua tuotetaan ja potilaiden hoito kohdillaan. Kuinka monta vuotta avun tulo kesti? Ei siellä taida kiinnostaa kuin raha.
Apua tarvinnut

#17 Re: ¨NYT JÄRKI KÄTEEN!!!! Ja nimmarit pois adressista!!

04.01.2014 11:48

#14: Risto (kuntalainen) - ¨NYT JÄRKI KÄTEEN!!!! Ja nimmarit pois adressista!!

Joka kerta kun olemme apua tarvinneet on apu saapunut paikalle ilman tuota 15 min varoaikaa, eli liikkeelle on Hartolassa yölläkin lähdetty heti. Nyt jos palveluntarjoaja muuttuu, niin silloin tulee automaattisesti 20 minuutin viive Hartolan kirkonkylääkin, saatika sivukylille kun mennää. Sysmästä Hartolaan ei paljon alle 20 minuutin aja.

Ilmanmuuta allekirjoitan

#18 Yksinkertaista

04.01.2014 12:48

Mikäli EHK tulee tuottamaan palvelua, kunnat maksavat itsensä kipeiksi ja palveluntaso heikkenee selkeästi ja siitä kärsivät kansalaiset jotka asuvat vakituisesti tai osan vuodesta kyseisissä kunnissa. Pitää myös muistaa, että vakituisten kansalaisten lisäksi ovat mökkeilijät ympäri Suomea, jotka tarvitsevat joskus kiireellistäkin ensihoitoa. Toivotaan että nykymalli jatkaa ja sitä kehitetään eteenpäin, se on toimiva, turvallinen ja potilaiden keskuudessa pidettymalli.
mikko

#19 Aivan sama kuin...

04.01.2014 13:15

Muutoksen ehdotuksen mukaisesti tilanne olisi sama kuin Sysmästä ja Hartolasta lopettaisiin taksit ja ne tulisi tilata Heinolasta ja Lahdesta... Tulisiko äläkkä?
Nimetön

#20 Jos valita saa

04.01.2014 14:16

Mielummin haluan ensihoitokeskuksen tai pelastuslaitoksen ensihoitajien hoidettavaksi. Ei taida yksityinen ensihoito olla niitä halutuimpia työpaikkoja alueella, kun työntekijä häviää jo useamman satasen pelkässä peruspalkassa ja lisäksi joutuu olemaan varallaolossa. Ihminen tekee töitä varalla ainoastaan jos ei pääse muualle töihin!

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

04.01.2014 15:03


Järki käyttöön
Vieras

#22

04.01.2014 15:10

Hyvä Hartola ja Sysmä yhdessä homma hoituu!!

Kuntalainen

#23 Järki käteen

04.01.2014 20:38

Jos viitsii tutustua yhtään asiaan niin pöytäkirjaliitteistä, jotka ovat vapaasti netissä nähtävissä on kustannusten kasvu esitetyssä toimintamallissa aivan käsittämätön. Miten yksityisen firman kannattaa pyörittää vastaavan tasoista ambulansiitoimintaa liki puolella hinnalla siitä mitä ensihoitokeskuksen tuottama palvelu maksaa. Ai niin mutta ensihoitokeskuksenhan ei tarvitse kilpailuttaa omaa tuottamaansa palvelua vaan voi hinnoitella sen vapaasti miten tahtoo. En vastusta palvelun laadun parantamista nostamalla lähtövalmiutta, mutta vastustan järjetöntä kustannusten kasvua ja siksi allekirjoitan adressin ilman muuta
kyl

#24 Re:

04.01.2014 22:34

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

04.01.2014 22:34