Haluamme palkkatyötä, emme pakkotyötä!

Kommentoitu viesti

ajattelemisen aihetta

#66 työllisyys tuet vain kunnille ja valtiolle

17.01.2014 07:56

Ei osallistavaa sosiaaliturvaa voi mitenkään hyväksyä kuntyöstä kuuluu maksaa palkka ja sellainen että sillä tulee toimeen . Miten on selitettävissä Riskolla se kun kunnat palauttaa työllistämistuki rahoja Kelalle takaisin . Niillä rahoilla pitäisikin ja paremmin sanottuna pitää työllistää työttömiä . jos niitä töitä löytyy kun sosiaaliturvaa saavia työllistetään niin miksi ei niille työttömillä joillevoitais maksaa palkkaa näillä kuntien saamilla tyllistämistuki rahoilla . Nytkin jo työllistämis tuet joita yksityis sektorillekki maksetaan vääristää kilpailua työmarkkinoilla . Työnantajat jotka maksaa täyttä palkkaa työntekijöilleen ovat huonomassa asemassa kilpailussa niihin työnantajiin verrattuna joilla on tueuua työvoimaa . työllisyystuet pitäisikin maksaa vaan julkiselle sektorille valtioille ja kunnille jotka on maksajiakin näille tuille .

Vastaukset


Vieras

#67 Re: työllisyys tuet vain kunnille ja valtiolle

2014-01-18 10:49:08

#66: ajattelemisen aihetta - työllisyys tuet vain kunnille ja valtiolle

Niinpä. Toisaalta miten kauan meillä on kuntia ja ovatko nekään kaikille jäsenilleen oikeudenmukaisia?Ja kuka tämän Oy Suomi Finland Ab:n omistaa?

Miksi kunnilla yleensä on työllistämisvelvollisuus sakkorahoineen? Ei ketään ole syytä pakottaa tai suostutella johonkin työhön tai jonkun henkilön ottamiseen työhön, kun ilmapiirikään ei aina ole paras mahdollinen, edes vakinaisille, toisaalta on hyvä voida kokeilla eri töitä - esim metallihenkilö sairaalassa - mutta rahasta. Työstä on aina maksettava. Jos rahaa on vähän, sitten lyhyempi työaika, mikä ei saa merkitä työn kantamista kotiin.Tietysti on maksettava myös työnhausta eli työttömyydestä, eläkeläisyydestä, kansalaisuudesta/kuluttajuudesta jne, eihän muuten voi olla yrittäjyyttä ja palveluja, kun kaikki ei  ole ilmaista.

Olisi  työttömyys/vuorotteluvelvollisuus kuntien vakihenkilöillä, joista nyt on tullut  ikuisia, vaikka kuntia ollaan yhdistämässä ja lakkauttamassa. Lyhytaikaisella sijaisella tai pätkäläisellä koeaikoineen ei ole aina oikeuksia lainkaan. Pahinta epätasa-arvo on opetusalalla, jossa toisilla on palkallisia lomia, eikö sinne voisi tehdä kaikille oikeudenmukaisempia sopimuksia?

Se, että Suomi on kesällä suljettu, vie monelta mahdollisuuden tienata edes silloin, koululaistenkin täytyy tienata taskurahoja. Kesälomia voisi pitää eri ihmiset eri aikoihin myös oppilaitoksissa, näin töitä ja palkallisia lomia voisi jakaa useammille ja useampi pääsisi pimeyttä ja pakkasta pakoon lomilla, kesällähän työ olisi luovempaa ja tuottavampaa ja parempi ilmapiiri, eikö voisi jonain vuonna edes kokeilla, kun siitä onnellisuudesta puhutaan.