Jyrkkä EI Kuopio-Siilinjärvi pakkokuntaliitokselle!

Kommentoitu viesti


Vieras

#235 Re: Re: RAHA IHMISTÄ TÄRKEÄMPI

29.01.2014 19:42

#233: jotkut kuopiolaiset käy töissä muissa kaupungeissa - Re: RAHA IHMISTÄ TÄRKEÄMPI

Et nyt oikein ymmärtänyt. Jos Siilinjärveläisen Kuopiossa työssä käyvän palkan kunnallisveron osuus menee Siilinjärven puolelle, niin sekin tulo on pois Kuopion verovaroista ja se työpaikkakin on pois Kuopiolaiselta työttömältä. Ja se palkkakin todennäköisesti käytetään myös Siilinjärveläisissä yrityksissä hyödyntäen niitä.

Eli.

-Kuopiolainen työpaikka

-Kuopiolainen työtön

-Verot Siiliin

-Ostot Siilin kaupoista

Näin Kuopion tappiot ovat moninkertaiset.

Eli.

-Menetetty työpaikka

-Ylläpidettävä työtön

-Saamatta jäävät verotulot

-Kuopion kaupoille vähemmän tuloja

Vastaukset


Vieras

#237 Re: Re: Re: RAHA IHMISTÄ TÄRKEÄMPI

2014-01-30 06:10:55

#235: - Re: Re: RAHA IHMISTÄ TÄRKEÄMPI

nyt tässä jokin ei täsmää. Samahan se on toisinkinpäin: kuopiolainen (tai  jonkin muun kunnan asukas) käy töissä Siilinjärvellä, mutta maksaa veronsa omaan kotikuntaansa. Näinhän se verotus menee. Eikä tuo kuopiolainen (tai jonkin muun kunnan asukas) käytä Siilinjärven kunnan verovaroin ylläpidettyjä palveluja. Esim. vaikka isä käy täällä töissä, niin hänen lapsensa ovat koulussa Kuopiossa (tai jossain muussa hänen kotikunnassaan), samoin terveyspalvelut.

Työpaikkoihin ei voida valita työntekijöitä eikä virastoihin virkamiehiä sillä perusteella, että ko. henkilö on siitä kunnasta, jossa se työpaikka/virasto on. Pätevin/paras valitaan. Kyllä muuten varmaan jokainen tekisi työtä omassa kunnassaan, jos siellä olisi oman alan töitä. Tämä on syy, miksi jotkut käyvät töissä muissa kunnissa. Onhan siinä epämukavuutena esim. ne pitkät työmatkat. Eikä niistä voi verotuksessakaan ottaa huomioon kuin seutulipun hinnan. Loppu jää todellakin omasta pussista maksettavaksi. Ei meitä pendelöijiä kannata kadehtia.  Eikä  työssä olevia voi syyttää siitä, että jotkut on työttöminä. Työttömänkin on otettava vastaan tarjottua työtä joskus aika etäältäkin.

Ei ne läheskään kaikki Kuopiossa olevat työpaikat ole kuopiolaisten yrittäjien tai kaupungin ylläpitämiä. Siellä on todella paljon valtion virastoja. Valtion virastojenkin suhteen siellä Kuopiossa ollaan Siilinjärveä paremmassa asemassa. Mutta jos Siilinjärvi liitettäisiin Kuopioon, niin ei niitä valtion virastoja tänne perustettaisi enää uudestaan, kun ne on saatu täältä joskus pois. Kyllä meidän sittenkin pitäisi matkustaa vaan Kuopioon asti hoitamaan asioitamme. Vai kuvitteleeko jotkut, että me kaikki siilinjärveläiset sitten ahtauduttaisiin asumaan sinne Kuopion keskustaan? He haloo: meitä on yli 20 000!

maalaishiiren serkku

#238 Re: Re: Re: RAHA IHMISTÄ TÄRKEÄMPI

2014-01-30 06:31:22

#235: - Re: Re: RAHA IHMISTÄ TÄRKEÄMPI

Käsittämätön ajatus, että siilinjärveläiset vievät kuopiolaisten työpaikat. Eihän kuka tahansa voi toimia vaikka lääkärinäkään (paitsi tietysti valelääkäri). Ei siis lääkärin työhönkään riitä, että työtön vakuuttaa olevansa kuopiolainen.