Jyrkkä EI Kuopio-Siilinjärvi pakkokuntaliitokselle!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Jyrkkä EI Kuopio-Siilinjärvi pakkokuntaliitokselle!.

Pakkoasuminen

#226 Re:

29.01.2014 14:59

pakko muuttaa torin laidalle Kuopioon?

#227 Re:

29.01.2014 15:54

#225: -

Olet oikeassa, ei sitä asumisen vapautta sitten enää pakkoliitoksessa kunnioiteta. Voithan sinä jäädä asumaan kunnan reuna-alueelle, mutta kun Kuopion valtuusto päättää keskittää palvelut ja vähentää muutenkin palveluita, niin et sinä tosiasiassa pysty asumaan enää maalla. Uudessa lakiesityksessä mainitaan sekin, että isommassa kunnassa työntekijät joutuvat sitten matkustamaan pitempiä työmatkoja. Siitäpä voi jo repiä, mitä on tulossa.

ei siis ole ilmaisia palveluita, tiedoksi vaan -

#228 Re: Re: MITKÄ PALVELUT?

29.01.2014 16:06

#212: - Re: MITKÄ PALVELUT?

Ja kaikki palvelut rahoitetaan verovaroin. Meillä täällä Siilinjärvellä on korkeampi veroäyri kuin Kuopiossa. Onko tarkoitus, että sitten pakolla perustetussa uudessa kaupungissa on sama äyri kuin Kuopiossa? Vai nostetaanko se samaan kuin Siilinjärvellä? Jos on tarkoitus turvata lakisääteiset kunnalliset palvelut, ja jos on tarkoitus vielä parantaa kaikkea palvelua kuten lakiesityksessä sanotaan, niin eiköhän sitten pitäisi kuopiolaistenkin maksaa veroja ainakin saman verran kuin me siilinjärveläiset jo nyt tehdään.

palvelupisteitä moottoritien varteen?

#229 Re: Re: MITKÄ PALVELUT?

29.01.2014 16:17

#212: - Re: MITKÄ PALVELUT?

Mullekin tuo palvelujen saaminen on tärkeä asia. Lukaisin muuten siitä Virkkusen esityksestä, että kookomuksen, kykypuolueen yksi perustelu näille pakkoliitoksille on se, että suurempi kuntayksikkö voi paremmin huolehtia laadukkaista lähipalveluista. Ja olipa siellä sellainenkin porkkana, että kuntaliitokset parantavat asukkaiden mahdollisuuksia saada palveluja työ- ja asiointimatkojensa varrelta. Näinköhän ne Kuopion Saaristokaupungin asukkaatkin saavat nykyään palveluja sen matkansa varrelta, kun ajelevat työmatkaa kaupungin keskustaan? Jos muuten näin on, niin kyllä täytyy nostaa hattua Kuopion päättäjille. Todennäköisesti näitä palveluja on järjestetty myös entisen Nilsiän puolelta Kuopion suuntaan ajelevien työmatkan varrelle?  Kuten myös entisestä  Karttulasta tulevien työmatkan varrelle. Luulisinpa, että nykyiset maaninkalaisetkin odottavat, että Maaningan ja Kuopion väliin järjestetään erilaisia palveluja maaninkalaisille. Onhan nämä kannatettavia ajatuksia!

20 euroa kankkulan kaivoon

#230 Re:

29.01.2014 16:22

#213: -

joo, samaa mieltä täälläkin. Kokoomuksen suunnittelema pakkoäänestys näkyy maksavan 20 euroa/ääni. Ja valtio maksaa. Kun sillä mitättömällä äänestyksellä ei tosiasiassa ole mitään merkitystä (kun meidän kirkonkylässä on niin paljon vähemmän äänivaltaa kuin Kuopion kaupungissa), niin ainakin minä voisin luopua omasta äänestäni. Sen 20 euroa voisin lahjoittaa vaikka nälkää näkeville kotimaassa tai ulkomailla.

porkkanoita porkkanoita

#231 Re: NOU HÄTÄ

29.01.2014 16:32

#203: - NOU HÄTÄ

Olet oikeassa: ei Kuopiokaan tarvitse Siilinjärveä. Meillä Siilinjärvellä asuntojenkin hinnat on nykyään samaa tasoa kuin siellä Kuopiossa. Ja verojakin me maksetaan enemmän kuin te Kuopiossa. Siinä Virkkusen ja Kataisen esityksessä on muuten yksi kohta, joka voisi tuoda Kuopiolle  taloudellista helpotusta:  Valtion maksamat avustukset ja lisäosat toteutuneista liitoksista. Enimmäismäärä yhdistysmisavustusta annetaan, jos osallisena on kuusi kuntaa. Ja lisäksi lisäosaa, jolla pyritään helpottamaan kunnan taloudellista asemaa tilanteessa, jossa uuteen kuntaan yhdistyy yksi tai useampi talousvaikeuksissa oleva kunta. Kyllähän Kuopioon rajoittuu tällaisia kuntia ...  Siilinjärvi ei kuulu joukkoon.


Vieras

#232 RAHA IHMISTÄ TÄRKEÄMPI

29.01.2014 17:45

Kuntaliitoksien tarkoituksena on liittää kuntia yhteen myös työssäkäynti alueiden yhdistämiseksi. En ole varma miksi, mutta luulenpa siinä olevan ideana saada toisen kunnan alueelta saatu palkkatulon verotushyöty työpaikan kuntaan. No tietenkin aina joku käy työssä viereisen kunnan alueella, eikä kaikkia kuntia voi sen takia liittää yhteen, vaikka vain yksi kunta Suomessa saattaisi olla paras vaihtoehto. Siilinjärveltä käy kuitenkin poikkeuksellisen paljon ihmisiä hakemassa toimeentulonsa Kuopion puolelta, siksi liitos olisi varmaankin järkevää. Elkää syyttäkö minua Kataisen ja Virkkusen ajatusmaailmasta ja ideoista vaikka olenkin Kuopiolainen. En todellakaan näe muuta järkevää selitystä pakkoliitokselle. Tässä on kyse vain kuntatalouden hyvinvoinnista, ihminen on unohdettu heti silloin, kun Kataisesta tuli pääministeri. Juuri silloin myös rahasta tuli ihmistä tärkeämpi tässä maassa.
jotkut kuopiolaiset käy töissä muissa kaupungeissa

#233 Re: RAHA IHMISTÄ TÄRKEÄMPI

29.01.2014 18:15

#232: - RAHA IHMISTÄ TÄRKEÄMPI

Ei siellä Kuopiossakaan varmaan muut ajattele pakkoliitoksista näin kuin kokoomus. Jotkut kuopiolaiset on vaan olleet näissä keskusteluissa hyvinkin ärhäkkänä meitä siilinjärveläisiä kohtaan. Tuosta "verotushyödystä" olisin kyllä sitä mieltä, että meidän kaikkien verotuloja tarvitaan oman kunnan peruspalveluihin ym. Kun eihän se niinkään mene, että jos käy naapurikunnassa töissä, niin sittenkö muka käyttäisi naapurikunnan terveyskeskusta, laittaisi lapsensa naapurikunnan peruskouluun jne. Mutta tuosta olen kanssasi samaa mieltä, mitä kirjoitit Kataisesta. Nähty on.


Vieras

#234 Re:

29.01.2014 18:57

#157: -

Kokoomus ajaa pakkoliitoksia kuin käärmettä pyssyyn. Raassinan avustuksella ovat junailleet Kuopion ja Siilinjärven pakkoliitossuunnitelmat. Jokohan ihmisten silmät on avautuneet kokoomuksen suhteen???


Vieras

#235 Re: Re: RAHA IHMISTÄ TÄRKEÄMPI

29.01.2014 19:42

#233: jotkut kuopiolaiset käy töissä muissa kaupungeissa - Re: RAHA IHMISTÄ TÄRKEÄMPI

Et nyt oikein ymmärtänyt. Jos Siilinjärveläisen Kuopiossa työssä käyvän palkan kunnallisveron osuus menee Siilinjärven puolelle, niin sekin tulo on pois Kuopion verovaroista ja se työpaikkakin on pois Kuopiolaiselta työttömältä. Ja se palkkakin todennäköisesti käytetään myös Siilinjärveläisissä yrityksissä hyödyntäen niitä.

Eli.

-Kuopiolainen työpaikka

-Kuopiolainen työtön

-Verot Siiliin

-Ostot Siilin kaupoista

Näin Kuopion tappiot ovat moninkertaiset.

Eli.

-Menetetty työpaikka

-Ylläpidettävä työtön

-Saamatta jäävät verotulot

-Kuopion kaupoille vähemmän tuloja


Vieras

#236 Koko Suomi yhdeksi kunnaksi

29.01.2014 19:55

Suomi voitaisiin yhdistää kokonaan yhdeksi Kuopion kunnaksi. Silloin maammelaulukin voisi mennä näin, että "oi maamme Kuopio synnyinmaa"jne, tai vaikka pelkästään Kallavesj.

Vieras

#237 Re: Re: Re: RAHA IHMISTÄ TÄRKEÄMPI

30.01.2014 06:10

#235: - Re: Re: RAHA IHMISTÄ TÄRKEÄMPI

nyt tässä jokin ei täsmää. Samahan se on toisinkinpäin: kuopiolainen (tai  jonkin muun kunnan asukas) käy töissä Siilinjärvellä, mutta maksaa veronsa omaan kotikuntaansa. Näinhän se verotus menee. Eikä tuo kuopiolainen (tai jonkin muun kunnan asukas) käytä Siilinjärven kunnan verovaroin ylläpidettyjä palveluja. Esim. vaikka isä käy täällä töissä, niin hänen lapsensa ovat koulussa Kuopiossa (tai jossain muussa hänen kotikunnassaan), samoin terveyspalvelut.

Työpaikkoihin ei voida valita työntekijöitä eikä virastoihin virkamiehiä sillä perusteella, että ko. henkilö on siitä kunnasta, jossa se työpaikka/virasto on. Pätevin/paras valitaan. Kyllä muuten varmaan jokainen tekisi työtä omassa kunnassaan, jos siellä olisi oman alan töitä. Tämä on syy, miksi jotkut käyvät töissä muissa kunnissa. Onhan siinä epämukavuutena esim. ne pitkät työmatkat. Eikä niistä voi verotuksessakaan ottaa huomioon kuin seutulipun hinnan. Loppu jää todellakin omasta pussista maksettavaksi. Ei meitä pendelöijiä kannata kadehtia.  Eikä  työssä olevia voi syyttää siitä, että jotkut on työttöminä. Työttömänkin on otettava vastaan tarjottua työtä joskus aika etäältäkin.

Ei ne läheskään kaikki Kuopiossa olevat työpaikat ole kuopiolaisten yrittäjien tai kaupungin ylläpitämiä. Siellä on todella paljon valtion virastoja. Valtion virastojenkin suhteen siellä Kuopiossa ollaan Siilinjärveä paremmassa asemassa. Mutta jos Siilinjärvi liitettäisiin Kuopioon, niin ei niitä valtion virastoja tänne perustettaisi enää uudestaan, kun ne on saatu täältä joskus pois. Kyllä meidän sittenkin pitäisi matkustaa vaan Kuopioon asti hoitamaan asioitamme. Vai kuvitteleeko jotkut, että me kaikki siilinjärveläiset sitten ahtauduttaisiin asumaan sinne Kuopion keskustaan? He haloo: meitä on yli 20 000!

maalaishiiren serkku

#238 Re: Re: Re: RAHA IHMISTÄ TÄRKEÄMPI

30.01.2014 06:31

#235: - Re: Re: RAHA IHMISTÄ TÄRKEÄMPI

Käsittämätön ajatus, että siilinjärveläiset vievät kuopiolaisten työpaikat. Eihän kuka tahansa voi toimia vaikka lääkärinäkään (paitsi tietysti valelääkäri). Ei siis lääkärin työhönkään riitä, että työtön vakuuttaa olevansa kuopiolainen.


Vieras

#239

30.01.2014 13:26

Pakko ei kuulu nykypäivään. Siilinjärvi ei ole kriisikunta, vaan kasvun ja kehityksen keskus. Vahva, vastuullinen ja ennenkaikkea Itsenäinen,sekä laadukkaita peruspalveluja tuottava kunta. Muodostamme Kuopion kanssa vahvan talousalueen, josta hyödymme vuorovaikutuksen keinoin parhaiten. Palvelujen keskittäminen lisää välimatkoja, sekä kasvattaa kustannuksia. Soutelemmeko hakemaan sotepalveluja Kuopiosta ? Nehän ostetaan Siilinjärveltä, jossa ne toimii A-luokassa. Nilsiä ja Maaninka toimi lyhytnäköisesti. Nyt soittelevat välimatkalla Kuopioon mennessä sotepalvelujen ovikelloa Siilinjärveltä. Mehän myymme ne käypään hintaa ja Siili tekee kauppaa, kuten vanha logo 80-luvulta kertoo. Kuntauudistus, sekä pakkoliitosideologia on harvainvallan aikaansaannos. Valta ja viisaus ei asu saman hatun alla, kuten olemme saaneet huomata...Ville Kuivalainen / Perussavolainen valtuutettu Siilinjärvi

Vieras

#240 Siinähän kipristelet

30.01.2014 16:08

Muutama Kuopiolainen käy työssä Siilinjärvellä vs huomattava määrä Siilinjärveläisistä käy työssä Kuopiossa. On nimittäin merkittävä ero. Ei kannata puuttua mitättömiin seikkoihi. Kohta taas joku kirjoittaa, että "ainakin minä tiedän yhden..." ja "yksi toinenkin sitä ja tätä". Mitä väliä sillä on, jos muutama, mutta kun tuhansia autoja tulee aamuisin Kuopioon tuoden pelkästään Siilin asukkaita työhön Kuopioon. No sano nyt, että "en minä ainakaan". Silloinhan tämä jatkuisi taas samaa hyödytöntä tuloksetonta latua. Toisaalta aivan sama. Poliitikothan ovat jo päättäneet kuntaliitoksista esiripun takana, eikä yleisöllä ole siihen muuta tekemistä kuin maksaa pääsyliput. Sorry! Jos et osaa aikaisemmista kirjoituksista yhditää tähän asioita, niin eipä voi mittään.


Vieras

#241 Tiedä elä luule

30.01.2014 16:52

Katsokaapas Siilit Pohjois-Savon liiton tilastotietoja. Hämmästytte kuinka vähän oikeasti tiedätte kunnastanne. Katso, niin tiedät etkä luule.
kuopio on veloissa ettäs tiedät

#242 Re: ISO KUNTA

30.01.2014 19:09

#16: - ISO KUNTA

millä perusteella tiet huonossa kunnossa ainakin minulle tiet ovat olleet vallan mainiot


Vieras

#243

30.01.2014 19:39

Ainakin minun kokemani tiet Siilissä todella heikkokuntoisia. Vuorela-Toivala-Simonsalo-Vanhapappila yms. asuntoalueet. Käyppä kesällä katsomassa ja koeajamassa. Kauheaa röykytystä. Aivan kuin tivolin vuoristoradan ja kauhutalon yhdistelmiä.
kyllä hämmästyin - kiitos vinkistä!

#244 Re: Tiedä elä luule

30.01.2014 20:51

#241: - Tiedä elä luule

Tosi valaisevaa! Pendelöinnin perusteella  Kuopion pitäisi pakkoliittää  itseensä myös: Iisalmi, Juankoski, Suonenjoki, Varkaus ja Pieksämäki. On tosi mielenkiintoisia tilastoja - käykäähän katsomassa!

pikku hiiri maalta

#245 Re: Tiedä elä luule

30.01.2014 20:54

#241: - Tiedä elä luule

Hei - muistakaa koko ajan, että Siilinjärven kirkonkylässä on asukkaita vähän yli 20 000, kun vertaatte tilastoissa meitä Kuopion tilanteeseen. Eihän me olla siis yksi yhteen.

lukutaitoinen maalaishiiri

#246 Re: Siinähän kipristelet

30.01.2014 21:06

#240: - Siinähän kipristelet

Lueppa sinäkin Pohjois-Savon liiton tilastoja, niin huomaat, miten pendelöidään. Esim. Kuopion ja Siilinjärven välillä yksi yhteen tilanne. Ei ole siis niin kuin luulet, että "muutama kuopiolainen" käy työssä Siilinjärvellä. Ollaan muuten tasoissa, ettäs tiedät!

kaikki tiet veivät Roomaan

#247 Re:

30.01.2014 21:12

#243: -

No muutappa vaan Kuopiooon. Luuletko, että siellä tiet paranee? Käyppä kesällä katsomasa ja koeajamassa, ennen muuttopäätöstä. Kuopiossa sun ei tartte maksaa verojakaan niin paljon kuin Siilinjärvellä. Jos siellä nyt terveyspalvelujen saanti vähän tökkää niin tulehan takaisin Siiliin hakemaan terveyskeskuspalveluja. Nykyisin laki antaa siihenkin mahdollisuuden.

maalaishiiren eräs sukulainen

#248 Re: Re: ISO KUNTA

30.01.2014 21:18

#242: kuopio on veloissa ettäs tiedät - Re: ISO KUNTA

sama huomio. eikä siilinjärveläisten infraa ole kustannettu kuopiolaisten verovaroilla. me maksetaan omat veromme ja niillä hoidetaan omat asiamme. siellä hienossa kaupungissa on näköjään näitä huutelijoita. onko kyse kateudesta? hei - muuttakaa vaan tänne siiliin!!!  ihan oikeasti: täällä maalla toivotetaan jokainen tervetulleeksi. (eikä niin kuin kuopiossa: tervemenneeksi)

hurraa hurraa hurraa!!!

#249 Re: Re: ISO KUNTA

30.01.2014 21:24

#242: kuopio on veloissa ettäs tiedät - Re: ISO KUNTA

joo samaa mieltä. täällä on otettu kunnan asukkaat huomioon. eikä me olla niin tyhmiä, että odotettaisiin bussia joka tienristeykseen. täällä maalla ymmärretään, että tarvitaan polkupyöriä ja omaa autoa liikkumiseen. joka ei näihin voi tyytyä, on varmaan muuttanut kuopion keskustaan. eikä me kuvitella sinisilmäisesti, että pakkoliitoksen toteuduttua meille kaikille järjestetään kuopion taholta kyyditys mistä vaan minne vaan. jotenkin tässä tulee mieleen isä aurinkoisen lupaukset ...

nyt on hyvät neuvot kalliit!!!

#250 Re:

30.01.2014 21:53

#239: -

kirjoititpa asiaa. totta tosiaan! Kuopiohan se kriisikunta luultavasti on ja siinä syy, miksi kokoomus on pakolla kaappaamassa Kuopion pelastajaksi pienen, toimivan naapurikirkonkylänsä. Pakko pelottaa. Voi kunpa eduskunnasta löytyisi viisautta äänestää tämä älytön älynväläys nurin.  Tuossa kokoomuksen esityksessä on lähtökohtana ajatus, että me kuntalaiset (esim. ja ehkäpä ennenkaikkea maalaiset) olemme aivan tyhmiä, aivottomia, lukutaidottomia. Että me tyydytään, kun  meille luvataan kuitenkin hieno  kansanäänestys!!!!  Jukopliut, sanon ma!  Pitääkö tässä nousta barrikaadeille? Mitä sanoo viitostuvan viisas parlamentti?