Jyrkkä EI Kuopio-Siilinjärvi pakkokuntaliitokselle!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Jyrkkä EI Kuopio-Siilinjärvi pakkokuntaliitokselle!.


Vieras

#1

17.01.2014 22:56

Kysyn vaan, että MIKSI pitäisi liittyä...

Vieras

#2

18.01.2014 06:57

pakko ei oo ku kuolla ja sekkii vaan kerran
Eipä tässä järkeä ole muutenkaan

#3 Turhaa

18.01.2014 13:50

Turha ruikuttaa, siilinjärveläisistä suuri osa käy kuopion puolella töissä. Pakkoliitos tulossa. Sitten suljetaan koulut ja lakkautetaan palvelut niin kuin muualtakin.
vieras

#4

18.01.2014 13:52

Eikös ne veroeurot ole kuopiosta lähtöisinkin? Onko Siili omavarainen kysynpähän vaan. Taitaa ihmiset kuopiossa työskennellä Kuitenkin. Siilinjärven taksit muummaassa ja se kertoo jotain jo...
sillinjärveläinen

#5

18.01.2014 16:12

Onhan ne varmaan kuopiosta lähtösin eurot, ettei tässä olisi takana se että kuopiolaisia inhottaa kun ei ole edes omaa lentokenttää. Pakkohan se on siilinjärveläisten käydä tekemässä  kuopiolaisten työt kun ei teillä osaavaa työvoimaa löydy tai viitseliäisyyttä. Me siilinjärveläiset olemme ahkeraa väkeä.


Vieras

#6

18.01.2014 16:25

Kaikki hyvin, kuin olla voi. Kuopio laajentukoon, Siilinjärvi pitäjineen on oikein hyvä näin, omana kuntanaan. Taataan kunnan palvelut jatkossakin Siilinjärvellä.
Siivetönveikko

#7 Re: Kuopiolaiset on hyviä laskemaan - omaan pussiinsa

18.01.2014 19:33

#4: vieras -

Nimittäin se, että työpaikka sijaitsee Kuopiossa, ei tarkoita, että se on kuopiolainen -   Kuopion tilastoja ei pitäisi kaunistaa  kuntayhtymien työpaikat, ei maakunnalliset eikä valtion.  Paljon puhuttu teatterikin on ALUEteatteri. Eilen yks viisas kuopiolainen valittaa "epäsuorasti" että, kun muista kunnista käydään keskuskunnan palveluissa - saattaisi olla kuopiolaisillakin niitä vähemmän, jos ei hyvätuloiset siilinjärveläiset kävisi kaupoissa, harrastaisi yms. - luultavasti veroeuroja ei kertyisi tämänkään vertaa, kun yrityksiä ei kertakaikkiaan olisi! Aika erikoista, että paheksutaan kuluttamista - tätä natkutustahan sitä on kuunneltu vuosikaudet. Mikähän metropoli tämän ajattelijan koppaa ja sitten me (ja kuopiolaisetkin) jäädään ilman! ;-)


Vieras

#8

18.01.2014 21:16

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014011517932450_uu.shtml

Kuinka iso osa kuntalaisista suosittelisi asuinkuntaansa tuttavapiirilleen?

Siilinjärvi 50,0 % (sijalla 4)
Kuopio 29,8 % (sijalla 20)

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014011517932283_uu.shtml

4. Siilinjärvi 75,2 pistettä
Kuopiota ei Top 20:ssä näy.

Tietty nämä ovat tutkimuksia joihin on vastannut vaan murto-osa väestöstä.
HS

#9 Kunta ilman viihde palveluita

18.01.2014 21:54

Mitä Siilinjärvellä on? Muutama kauppa ja ja, no ei tule mieleen. Ei siellä ole teattereita ei museoita ei konserttisaleja ei kunnollisia puistoalueita ei kunnollisia uimarantoja eikä oikeastaan mitään muutakaan hyvän kunnan ylläpitämää erikois palvelua. Lentokenttäkin rakennettiin alunpitäen Kuopion vuokraamalle alueelle, jonka valtio myöhemmin lunasti. Siilinjärveläiset kehuvat nopealla hammaslääkäripalvelulla, mutta muuta kehua en heiltä ole kuullutkaan. No hammaslääkäripalvelutkin rahoitetaan pihistämällä kaikesta muusta, esimerkiksi asuinalueiden tiet ovat siellä aivan kamalassa jopa vaarallisessa kunnossa, eli niitä hammaslääkäripalveluita sitten tarvitaankin. Siilinjärveläiset eivät tarvitse kunnassaan teattereita eikä muutakaan, koska he harrastavat hammaslääkärissä käyntiä. No joo, viikonloppuisin on kova taksirumba Kuopion ja Siilin välillä, kun Siililäiset käyvät Kuopiossa juhlimassa ja rentoutumassa, koska Siilissä ei ole riittävän tasokkaita palveluita. Siilinjärvi on suoraansanottuna persaukinen kunta, eikä sillä ole yksin ilman Kuopioon liittymistä tulevaisuutta.

matkahuolto

#10 Re: Kunta ilman viihde palveluita

18.01.2014 23:52

#9: HS - Kunta ilman viihde palveluita

Oot kyllä harvinaisen tyhmä jopa kuopiolaiseksi, teillä ei oo edes linja-autoasemaa, onkohan Karttulan vai Nilsiän asema lähin? Lentoasema on täysin Siilinjärven alueella ollut koko ajan, kuten myös Karjalan lennosto!!


Vieras

#11

19.01.2014 01:13

Niin. Silloisen Kuopion alueella ei ollut meteliä tuottavalle sotilas- ja siviili lentokentälle sopivaa syrjäistä rakennuspaikkaa, jossa olisi ollut myös ranta. Koska jotkin sotilaskoneet ja siviilikoneet nousivat ja laskeutuivat silloin myös veteen, oli veden läheisyys tarpeen, eikä nykyisellä kentän alueella ollut muuta estettä kentän rakentamiselle. Siksipä Kuopion oli järkevintä vuokrata Siilinjärveltä sopiva maa-alue Kuopion kentän tarpeisiin, jonka Suomen valtio sitten lunasti myöhemmin. Aivan. Nykyisinkin Kuopion lentokenttä on eduskunnan tulevan päätöksen myötä Kuopioon pakkoliitettävän Siilinjärven alueella. Tulevaisuudessahan Siilinjärvi on Kuopion asuntoalue.
Kuten kaikki muut sinua lukuunottamatta tietävät, Kuopioon on suunnitteilla ja osin jo rakenteilla lähes Siilinjärven keskustan kokoinen liikennekeskus nykyisen lija-auto aseman ja rautatie aseman kohdalle. Olet kyllä oikeassa, että Kuopion asuntoalueilla Karttulassa ja Nilsiässä on myös linja-auto asemat, kuten on myös Kuopioon 2015 liittyvällä Maaningalla.


Vieras

#12

19.01.2014 07:16

Minkä ihmeen takia pakkoliitoksia .Siilinjärvi pärjää vallan HYVIN omillaan

Vieras

#13

19.01.2014 07:52

Rakentakaa te siellä kuopiossa ihan rauhassa lisää niitä ostoskeskuksia ei se meiltä ole pois. Ja sehän on hyvä ettei meillä ole elokuvateatteria jne tuodaan rahat teille. Ja kyllä täällä ravintola on joka on viikonloppuisin suosittu, ehkä meille ei niin nuo ravintolat ole tärkeitä vaan perhearvot.
Siilinjärvi parempi

#14

19.01.2014 08:01

Jatkakaa kuopiolaiset vaan torimonttujen ym. rakentamista. Me Siilinjärvellä käytetään rahat fiksummin. Tahkon rakentamiseen ei tässä taloustilanteessa haluta euroja tuhlata. Tärkeämpiä kohteitakin löytyy jos vähän aikaa miettii.

Vieras

#15

19.01.2014 08:39

Ehdottomasti Ei!

Vieras

#16 ISO KUNTA

19.01.2014 10:13

Kyllä se torimonttukin jouduttiin rakentamaan yksin Kuopiolaisten verorahoilla osittain myös Siilinjärveläisten takia, koska sieltä Siilistä useimmat käyvät kuopiossa työssä ja ostoksilla jokainen omalla autolla ja jonnekkinhan ne kaikki autot on mahduttava. Katsokaa arkiaamuisin sitä autovirtaa kuopioon päin ja iltapäivällä Siiliin päin, niin ymmärrätte tilanteen, sama liikenne on myös Leppävirran ja Suonenjoen suunnilta.
Jos Siilinjärvellä pidettäisiin edes asuntoalueiden tiet turvallisessa kunnossa, ei siellä olisi rahaa teiden talvikunnossa pitämiseen. Kyllä kuntanne elää oikeasti veitsenterällä, vaikka kunnan johto muuta väittääkin. Suuri yhteinen kunta ( Kuopio Riistavesi Vehmersalmi Karttula Nilsiä Maaninka Siilinjärvi ), vain sillä on mahdollisuus tulla tulevaisuudessa toimeen ja tuottaa kaikille asukkaille tarvittavat ja riittävät palvelut. Jos Kuopio joutuu yksin rakentamaan ja ylläpitämään lähikuntien asukkaiden tarpeeseen infraa ja palveluita, niin Kuopion verorahat loppuvat nopeasti, kun ympäristökuntien asukkaiden verorahat eivät ole kuluja tasaamassa.
huh huh

#17 Re: Kunta ilman viihde palveluita

19.01.2014 11:10

#9: HS - Kunta ilman viihde palveluita

ja silläkö siitä selvitään että liitetään kuopioon? taksi ralli jatkuu...ja ollaan olevinaan parempia kun on teatteri?


Vieras

#18

19.01.2014 11:38

siilinjärvi pärjää ilman kuopioonn liittymistä,siilissä on hyvät palvelut.
tuleva Suur-Joensuulainen

#19 Uutta Suomea rakentamaan

19.01.2014 11:46

Voi taivas taas teitä savolaisia, nyt yhteen ja sassiin! Ei tule mitään tollasella vänkeemisellä, Siilinjärvi on samanlainen loinen ku esimerkiksi Kontiolahti täällä Joensuun seudulla. Porukka käy Joensuussa (tässä tapauksessa Kuopiossa) töissä, mutta veromarkat maksetaankin omaan kotikuntaan, ja sitten kerrotaan miten hyvin menee. Se, että vastustaa kuntaliitoksia kielii vain ja ainoastaan siitä, että ei ole halukas eikä kykeneväinen hyväksymään vaikeita, mutta välttämättömiä päätöksiä sen hyväksi, että meillä Suomessa säilyisi edes jonkinlaiset palvelut. Pitää osata ajatella myös koko isänmaan parasta, ei vain tuijottaa omaa napaa, kuten tämän adressin tekijät ja osaksi allekirjoittajatkin tekevät. Tai siis Siilinjärven napaa. Hyi teitä, ei olisi Jyrki ylpeä kun tämän näkisi...

Vieras

#20 Re: Uutta Suomea rakentamaan

19.01.2014 12:13

#19: tuleva Suur-Joensuulainen - Uutta Suomea rakentamaan

Sinäpä sen sanoit lyhyesti ja ytimekkäästi, "Siilinjärvi on loinen".

Palkkarahat haetaan Kuopiosta sekä palvelut käytetään Kuopiossa, mutta verot maksetaan Siilinjärvellä ja kuvitellaan asioiden olevan lopullisesti kunnossa, kun Siilinjärven ei tarvitse investoida mihinkään. Jos Siilinjärvi jäisi kuntaliitoksen ulkopuolelle, valtio voisi vähentää Siilin valtion avustuksia. Se olisi Siilille ylivoimainen lisäkustannus.

tietämättömät suksikaa v*ttuun

#21 Re: Kunta ilman viihde palveluita

19.01.2014 12:43

#9: HS - Kunta ilman viihde palveluita

mitä v*ttua nyt taas, voiko näin typeriä ihmisiä olla olemassakaan? Siilinjärvellä on peruspalvelut jotka TOIMIVAT. Minä noin 10-vuotiaana olin tukehtumassa koska sain allergisen reaktion, Kuopion Kysissä jouduin venaamaan noin 6 tuntia ennenkuin minut otettiin mihinkään vastaan. Entä jos olisin tukehtunut ja kuollut? Siilinjärvellä on monia uimarantoja joista jokaiseen olen ollut tyytyväinen. Me ei tarvita teattereita eikä museoita eikä konserttisaleja, ei olla ikinä tarvittukaan. Jos joku haluaa mennä johonkin museoon näkemään kuinka hienoja esineitä on historian aikana ollut, hän ajaa reilut 20km kuopioon ihastelemaan niitä. Tiet, tiet on todella hyvässä kunnossa suurimmalta osaltaan ja niitä korjaillaan minun mielestä jopa liikaakin. Lentokenttä, jos se on kerran kuopion omima niin miksi se ei ole kuopion alueelle alunperin rakennettu? Taksirumba viikonloppuisin kuopion ja siilinjärven välillä, mitenhän luulit kuntaliitoksen vaikuttavan asiaan?`sama rumba se siltikin on kuopion sisällä vaan, ei se lyhennä sitä matkaa millään tavalla. Kuopiolla on tuhansia ja taas tuhansia euroja velkaa ja sitä tulee vain kokoajan lisää, siilinjärvi osaa hoitaa raha-asiansa pikkuisen paremmin niin sitä velkaa ei pääse kasaantumaan. Kuopio saa maksaa ihan itse oman velkansa.

HS

#22 Verot maksaa aina paljon, mutta mitä niillä saa

19.01.2014 12:45

Teatterit, museot, musiikkikeskus, puistot, uimarannat, urheilukentät yms. ovat kunnan verovaroin ylläpitämiä palveluita kunnan asukkaille, eli tässätapauksessa ensisijaisesti Kuopiolaisille asukkaille tarkoitettuja palveluita. Tietenkin niissä saa käydä myös mm. Siilinjärveläiset ja niinhän he käyvätkin, koska Siilinjärvi ei arvosta asukkaitaan eikä välitä asukkaidensa viihtyvyydestä. Mutta oletteko muuten koskaan miettineet, että mihin Siilinjärvi sitten käyttää verotulonsa? No tietenkin siihen hammashoitoon ja muihin terveydenhoitoon, kouluihin, vanhustenhoitoon yms aivan samaan kuin myös Kuopio. Mutta silti Siilinjärven kunnan talous on todella tiukalla, vaikka se ei osallistukkaan millääntavalla asukkaidensa vapaa-ajan vietto mahdollisuuksiin. Myös kaikki lähiöiden tiet ovat surmanloukkoja. Että todella tiukkaa on ilman oman kunnan ylläpitämiä kunnollisia laadukkaita vapaa-ajan vietto mahdollisuuksiakin.
Kuopiolainen

#23 Hävetkää.

19.01.2014 12:50

Itse kyllä käyn kuopiolaisena ympäri Suomea töissä, ja maksan kymmeniä tuhansia euroja vuodessa veroja Kuopion hyväksi. Siilinjärveläiset käyvät töissä Kuopiossa, eli vievät ensin kuopiolaisilta työt ja sitten vielä vievät veronsa Siilinjärven hyväksi. Sietäisi edes hävetä.

Uskomattoman laadutonta keskustelua

#24 Re: Kunta ilman viihde palveluita

19.01.2014 12:52

#9: HS - Kunta ilman viihde palveluita

Niin ja silläkö ei tosiaan pitäisi antaa mitään painoarvoa keskustelussa, että Siilinjärvellä ollaan tyytyväisiä omaan kuntaan ja sen tuottamiin palveluihin ja kykeneväisiä ne itse myöskin tuottamaan, eikä haluta vaarantaa niitä toisen kunnan takia?

Siilinjärvellä on kyllä minun mielestäni asukaslukuun suhteutettuna hyvin kaikenlaisia palveluita ja jos asuisit Siilinjärvellä, tietäisit, kuinka suosittuja paikkoja esimerkiksi Harry's Bar ja Ravintola Vintti ovat eli eivätpä kaikki todellakaan lähde Kuopioon vkl:a viettämään - nuoriso ehkä. Harrastusmahdollisuuksina löytyy muun muassa Fontanella, Kasurilan rinteet, Easyfit-kuntokeskus ja Tarinan golf-rata ja mistä lähtien ei ole ollut hyvää rantaa? Enpä ole monessakaan pienessä kunnassa nähnyt niin hyvää rantaa, kuin mitä Siilinlahden ranta on, josta löytyy isot laiturit, lastenleikkipaikat, lentopallokenttä, ulkokuntolaitteet, saunat, siistit wc:t ja pukukopit ja talvisin sulatettu avanto. Ihan uskomatonta valehtelua sanoa, että olisimme kituva kunta, jossa ei ole _mitään_, koska se ei todellakaan ole totta! Taitaa katkera kuopiolainen vaan puhua, kun ei ole jalallakaan Siilinjärvelle astunut, mutta oman kunnan palvelut eivät kertakaikkiaan toimi, joten halutaan hyötyä meistä.

Oletko muuten tietoinen, että kyllä niitä kuopiolaisiakin käy Siilinjärvellä töissä? Jos omaisit jonkinlaista loogista päättelykykyä, voisit myös ymmärtää, että on luonnollista, että suhteessa tuo lukumäärä on pienempi. Kuopiossa asuu noin 106 000 ihmistä ja Siilinjärvellä noin 21 500 ihmistä, joten luonnollisesti kunta myös tuottaa määrällisesti esimerkiksi enemmän erilaisia palveluita ja työpaikkoja - nekun yleensä jollain muotoa korreloivat kunnan väkiluvun kanssa, koska kunnan tehtävä on niistä huolehtia ;-)

Siilinjärveläinen

#25 Re: Hävetkää.

19.01.2014 12:55

#23: Kuopiolainen - Hävetkää.

"Itse kyllä käyn kuopiolaisena ympäri Suomea töissä, ja maksan kymmeniä tuhansia euroja vuodessa veroja Kuopion hyväksi. Siilinjärveläiset käyvät töissä Kuopiossa, eli vievät ensin kuopiolaisilta työt ja sitten vielä vievät veronsa Siilinjärven hyväksi. Sietäisi edes hävetä."

 

Käyt itse kuopiolaisena "ympäri Suomea" töissä, etkä maksa veroja näiden kuntien hyväksi vaan Kuopioon. Sietäisit edes hävetä.