sosiaaliviranomaiset aiheettomista huostaanotoista vastuuseen

Kommentoitu viesti

Eija Uhri
Helsinki

#11 Miten tämä tähän on töksähtänyt?

03.07.2008 22:27

Meitä on niin paljon, jotka tarvitsisimme apua lastensuojelullisilta toimilta. Ei riitä, että lapsi huostaanotetaan laittomasti. Tämän päälle keksitään milloin mitäkin perusteita, ettei lapsi saa tulla kotiinsa.

Tulee seri-syytöksiä. Tulee syytöksiä, että lapsi voi huonosti kotilomien jälkeen. Tulee syytöksiä, että voi olla mahdollista, että äiti käyttäisi alkoholia lapsen kotilomien aikana. Syytöksiä toinen toisensa perään, yhdessä asiassa sosiaalipuoli on kekseliäs ja luova. Tapaamisoikeuden rajoituksissa ja huostaanoton perusteissa. Luovuus ja kekseliäisyys ovat valheita, joiden vääriksi osoittaminen on kokopäivätoimista työtä ja pitkään. Miten sen tekee, kun on pidettävä huoli myös taloudestaan ja tehtävä töitä.

Uusi lastensuojelulaki on susi. Laissa kirjoitetaan tautologisesti lapsen edusta, eikä määritellä, mitä tämä tarkoittaa. Laissa on todella paljon aukkoja:
- laadi asiakassuunnitelmat sekä hoito- ja kasvatussunnitelma (Meille sitä on tehty kokonaiset kuusi riviä, tein itse paksun asiakirjan)
- kuuntele lasta (sosiaalityöntekijä ei ole kiinnostunut kuulemaan lasta. Lapsi pelkää rangaistuksia hoitavalta taholta, jos sanoo oman mielipiteensä. Äiti on lasten etu laissa täysin olematon olento.)
- lapsen tulee kiinnittyä hoitopaikkaansa (lapsi tottuu irrallisiin vuoden tai parin kestäviin ihmissuhteisiin)
- lapsen edusta päättävät viranomaiset (ei vanhemmilla, jotka tuntevat lapsensa parhaan, ole mitään sanomista. Tai kyllähän joskus voi sanoa jotain, mutta eihän sitä noteerata)

On ikävää, että tällaiseen keskusteluun heittää Jaakko kylmän kivensä.

Vastaukset

huolestunut mummo

#43 Re: Miten tämä tähän on töksähtänyt?

2012-05-14 10:46:52

#11: Eija Uhri - Miten tämä tähän on töksähtänyt?

Olet mielestäni oikeassa, ei lastensuojelulla ole aikaa, ja jos joku sen ilmoituksen lapsestasi lastensuojeluun tekee, et saa tietoa kuka ja kyse voi olla jopa kiusanteosta, vanhemmat saattavat jo tuntea olonsa turvattomaksi, esim. koulun/neuvolan tehdessä näitä ilmoituksia, lastensuojelun kirjoissa pysyt jos yksikin valitus on sinusta sinne tehty, joten seuraavan valituksen tullessa lastensuojeluun olet jo kohta ongalmissa. Asiantuntijoitakin on sos/lastens. vaikka minkälaisia, nuoren äidin olo saatetaan epävarmaksi, eipä siinä kohta mikään auta, aikanaan poikaani kiusattiin, kävin töissä, yritin olla yhteydessä kouluun, kiusaajille ei tehty mitään, pojastani tehtiin lastens. ilmoitus (koulu), jopa vieläkin poikani muistaa minun olleen yhteydessä kouluun ja käyneen koululla neuvotteluissa kuitenkin koulu kiisti tämän, (pojallani kard.sair), minä kävin lopulta lastensuojelussa puhumassa, pokaani ei huostaanotettu (asiaa kyllä lapseltani kysyttiin), pokani kertoi lastensuojelussakin kiusaajista, näistä kiusaajista vain on tullut "normmaaleja".