Perussuomalaiset ei ole "The Finns"

Kommentoitu viesti

Käännöstieteilijä

#48 Re: Ette osaa

22.08.2011 19:21

#27: - Ette osaa

Nyt on kyllä kommentoija numero 27:lla puurot ja vellit sekaisin. Asiahan on niin, että suomeksi kansallisuussanat kirjoitetaan aina pienellä, englanniksi puolestaan isolla alkukirjaimella. Englanniksi nämä sanat kirjoitetaan siis aina isolla, olipa kyse sitten puolueen tai kansan nimestä. Tämän ei pitäisi olla suomalaisille outo asia, opetetaanhan se jo laadukkaassa suomalaisessa peruskoulussa. Kertaus on kuitenkin opintojen äiti:

A Finn = suomalainen

Finns = suomalaisia

The Finns = suomalaiset

 

Adressin allekirjoittaneet ovat siis tulkinneet nimen ongelmallisuuden oikein. Ehdotan persuille seuraavia nimivaihtoehtoja kansainvälisissä yhteyksissä käytettäväksi:

 

Conservative Finns

Patriotic Finns

Parochial Finns

Reactionary Finns

Plain Finns

Populist Finns

Anti-International Finns

Xenophobic Finns

Fundamentalist Finns

Self Serving Finns

Isolationist Finns

 

Mikä nyt persuista itsestään kaikkein omimmalta tuntuu. Voisihan noita yhdistelemälläkin saada osuvasti puolueen agendaa ja arvomaailmaa kuvaavan nimen, esimerkiksi Reactionary Isolationist Finns. Eihän se tietenkään kuulosta yhtä isänmaallisen imartelevalta kuin True Finns, saatikka yhtä harhaanjohtavalta kuin The Finns, joten ei se varmaan persuille kelpaa.

 

Vastaukset


Vieras

#117 Re: Re: Ette osaa

2011-08-23 02:22:20

#48: Käännöstieteilijä - Re: Ette osaa

Onpa siinä meillä käännöstieteilijä. Tiedän kyllä täsmälleen nuo merkitykset sekä englanniksi että suomeksi. Kyllä, "the Finns" tarkoittaa "suomalaiset", mutta perussuomalaisten käyttämä "The Finns" ei. Arvon käännöstieteilijä voinee varmaankin selittää tällaiselle epäsivistyneelle persulle, että missä ajatteluni meni taas pieleen. Se, että lauseen alussa ne voivat näyttää samalta, on yleinen muissakin sanoissa esiintyvä ongelma, jonka jokainen toimittaja osaa kyllä välttää. On puhdasta populismia ja älyllistä epärehellisyyttä väittää, että tässä olisi jotain väärinkäsitysten mahdollisuutta kansainvälisessä mediassa.

Toistan itseäni: ette vain osaa. Addressin allekirjoittaneet ovat ymmärtäneet asian aivan väärin. Kouluihin tarvitaan selvästi lisää englantia, kun edes kansainvälisiksi tai käännöstieteilijöiksi itseään tituleeraavat eivät osaa Euroopassa kansainvälisesti merkittävintä kieltä perusteiden vertaa.

Timo T

#143 Re: Re: Ette osaa

2011-08-23 09:48:52

#48: Käännöstieteilijä - Re: Ette osaa

Listalta puuttuu

Right Wing Extremist Finns
Nazi Finns
Inbred Finns