Yli 25- vuotiaiden metyylifenidaatti-lääkkeen kelakorvattavuus

Kommentoitu viesti

Ahmaherra

#5 Concertan "vaarattomuus"

28.08.2011 03:05

Jokainen lääke, jolla on väärinkäyttäjäryhmiä ja katukauppa-arvo, on kaikkea muuta kuin vaaraton ja harmiton tuote.
Meillä kun edelliseen kommenttiini viitaten jäi pojan lääkitys kesken ja lääkkeitä syömättä, kelpasivat ne mainiosti ammattivoimailija ystävilleni, jotka buustaavat niillä urheilusuorituksiaan. Jos 150kg voima-urheilija toteaa, että kun nappaa Concertaa ennen kisoja, on ennen suoritusta helvetin rauhallinen olo ja suorituksen aikana "helvetti irti", niin hei lässyn lässyn, ettei ole sivuvaikutuksia 50-100kg tavikselle, puhumattakaan 35kg ja pienemmillekin lapsille!
Erilaisten psyykelääkkeiden määrääminen lapsille ja aikuisillekin on Suomessa täysin holtitonta! Usein lääkityksen kohde ei edes ole syy itsessään, vaan olosuhteet joissa hän elää. Ja nappiä vaan päähän, että voidaan jatkaa itseä tai holhokkia vastaan rikkomista. Ei edes yritetä muuttaa olosuhteita, joissa oireileva henkilö elää, vaan sopeuttaa tämä väkisin, vaikka sitten lääkitsemällä, olosuhteisiin joissa eläminen tuottaa tuskaa.
Ja onhan tässä vielä se mielihyväosuus. Monet lääkkeet tuottavat relaksaatiota ja euforiaa. Ja kun ne on määrännyt tuo "valkotakkinen jumala" lääkintöhallituksen valtuuttamana, niin siinäpä oiva kanava käyttää lääkkeitä laillistettuna ja yhteiskunnallisesti hyväksyttyinä päihteinä.

Vastaukset


Vieras

#6 Re: Concertan "vaarattomuus"

2011-08-28 14:00:59

#5: Ahmaherra - Concertan "vaarattomuus"

Anteksi nyt vaan Almaherra, mutta kuka käskee antaa lääkkeitä eteenpäin, jos ne jäävät käyttämättä? Lääke on yleensä määrätty vain tietylle ihmisellle ja jos niitä jää käyttämättä ne kuuluu viedä apteekkiin.