Kristillisiä ohjelmia telkkariin koko rahalla

Kommentoitu viesti

Jumala = totuus

#15 Ojasta allikkoon ohjelmien kanssa

31.08.2014 15:03

Meillä Helsingissä näkyy ainakin kaksi kristillistä kanavaa, ja täytyy sanoa, että niiden ohjelma on yleensä niin paksua, että uskon niiden valitettavasti aiheuttavan enemmän liikennettä kirkoista ulos kuin sisään.

Ne ovat aivan liian Amerikan-Israelilaisia (kuten valtaosa TV:n ohjelmatarjonnasta nykyään muutenkin, historia-dokumenteista aina jokailtaisiin väkivaltafilmeihin asti). Toisin sanoen niistä puuttuu kosketus ihmisten inhimilliseen arkitodellisuuteen, jutut ovat liian imeliä ja Israelin ylistys ja mainostus jopa kristillisestä näkökulmasta hyvin tekopyhää, ottaen huomioon kyseisen valtion alusta saakka edustaman mentaliteetin, joka ei vaikuta lainkaan tuntevan käsitettä armo.

Sellaista ohjelmaa tuskin olisi Jeesuskaan halunnut nähdä, saati sitä, miten Israel on alusta saakka käyttänyt häikäilemättä hyväkseen maailman kristittyjen antamaa Pyhän maan oikeutusta, jolla ei tunnu olevan rajoja.

Miten kristikunta voi katsoa aina vain läpi sormien ja vieläpä antaa kaiken tukensa räikeälle Jeesuksen keskeisiä opetuksia vastaan toimimiselle?

Olen eronnut kirkosta, koska en halua tekopyhyyttä elämääni.

Vastaukset

Anita

#22 Re: Ojasta allikkoon ohjelmien kanssa

2014-10-01 09:08:28

#15: Jumala = totuus - Ojasta allikkoon ohjelmien kanssa 

 Ilman Israelia ei Raamattua voi edes tulkita, kaikki profetioiden toteutumiset, jo toteutuneet, parhaillaan toteutuvat ja lähitulevaisuudessa toteutuvat nähdään seuraamalla Israelin kansan vaiheita. Israel on Jumalan silmäterä, ja oma kansa, se asia ei koskaan muuksi muutu.