Haluamme terveen yläasteen Pirkkalaan!

Kommentoitu viesti

Angry Dad

#8

01.09.2014 12:33

Pirkkalan teknisen lautakunnan pöytäkirjoja selailemalla ei varsinaisesti välity huoli oppilaiden altistumisesta terveysongelmille:

12.2. 2014, #29 Yläasteen ja lukion väistötilojen vuokrasopimuksen jatkaminen, Cramo Oy [1]:

"Pirkkalan kunta on vuokrannut Cramo Finland Oy:ltä vuokratilat yläasteen ja lukion sisäilmakorjausten väistötiloiksi ja sisäilmaongelmasta oireilevien opettajien opetustiloiksi."

"Yläasteen sisäilmaremontin valmistumisen jälkeenkin on oletettavaa, että koko yläasteen opetushenkilöstö ei pysty työskentelemään päärakennuksessa."

14.11. 2012, #193 Yläasteen sisäilmaongelmat [2]:

"Henkilöstöllä on ollut normaalia huomattavasti enemmän erilaisia hengitystieinfektioita, silmäoireita ja mm. äänen menettämistä."

"Yksi selvästi esiin nostettu ongelma on liikuntatila, jossa saneerauksen jälkeen liikunnanopettajilla on ollut poskiontelo-, silmä-, iho- ja keuhko-oireita."

Oppilaiden näkökulma loistaa poissaolollaan näistä selvityksistä, eikö terveellisten oppimistilojen järjestäminen (oireileville) oppilaille tulisi olla ensisijalla?

Esimerkiksi YK:n sopimus lasten ihmisoikeuksista [3], mihin Suomikin on liittynyt, vaatii mm. "Lapsen etu on asetettava ensisijaiseksi, kun päätetään lasten asioista. Vanhempien ja viranomaisten täytyy aina miettiä, miten heidän päätöksensä vaikuttavat lapsiin. Aikuisten pitää hakea ratkaisuja, jotka ovat lasten parhaaksi."

Tälläiset julkilausumat ja niiden tarve tulee helposti yhdistettyä kehitysmaihin, ei niinkään Suomeen ja yhteen sen vauraimmista kunnista.

[1] Kokouksen TEK:12.2.2014 18:00 pöytäkirja
[2] Kokouksen TEK:14.11.2012 18:00 pöytäkirja
[3] Yleissopimus lapsen oikeuksista

Vastaukset

Mom

#9 Re:

2014-09-03 07:33:27

#8: Angry Dad -  

Tietääkseni useammat henkilöt ovat vaatineet kunnalta, että oppilaiden homeoiretietoja tulisi kerätä. Itsekin aikanaan aktiivisesti vanhempaintoiminnassa mukana olleena. Vaatimus vain on kaikunut kuuroille korville joka kerta.

Lastaan terkussa tai kouluterkussa käyttäessään vanhempien on syytä vaatia potilastietoihin kirjausta koulun sisäilmaongelmasta. Ja huomatkaa, että terkku ja kouluterkku ovat sitten eri organisaatioita. Siinäkin tapauksessa, että yksi ja sama lääkäri istuisi molemmilla jakkaroilla. Siis olisi lapsen koululääkäri ja omalääkäri. Yhdessä roolissa hänellä ei ole toisessa roolissaan saamiaan tietoja käytettävissään eikä tiedossaan. Koettu on!