Median lopetettava vääristelty Israelin vastainen uutisointi

Kommentoitu viesti


Vieras

#260

11.09.2014 09:35

Lähetetty

Vastaukset


Vieras

#262 Re:

2014-09-11 10:26:50

#260: -  Tällaisena lähetetty...


Uutisointi Israelin- ja palestiina​laisten historasta ja konfliktei​sta

 Toivon Ylen ottavan huomioon historialliset tosiasiat uutisoinnissaan Israelin ja palestiinalaisten erimielisyyksistä maan suhteen. En ole vielä kertaakaan onnistunut näkemään tai kuulemaan Yleltä faktoihin perustuvaa uutisointia Israelin ja palestiinalaisten historiasta, joka on johtanut Israelin maan jakopyrkimyksiin.

"Palestiinassa ei ole koskaan ollut palestiinan valtiota. Kuningas Daavidin valtakunta on ollut, Juudan kuningas 1012–1005 eaa., koko Israelin kuningas 1005–972 eaa.
Ensimmäinen historiallinen sanan "Israel" maininta on egyptiläisestä kivipaadesta, jossa kerrotaan Kanaaninmaan sotilasleireistä. Tämä paasi mainitsee Israelin kansana, joka ei ollut muodostanut valtiota, ja se on ajoitettu 1300-luvulle eaa.
Nimi "Israel" on tavanomaisessa ja liturgisessa käytössä merkinnyt kolmentuhannen vuoden ajan sekä Israelia maana että koko juutalaista kansaa asuivatpa he sitten Israelissa tai diasporassa." wikipedia.org/wiki/Israel


Uutisoinnissa tulisi huomioida 25.4.1920 San Remossa tehdyt päätökset, joilla tunnustettiin juutalaisten historialliset oikeudet sekä arabien oikeudet Brittiläisen mandaatin alueella ja joita ei ole kumottu.

"Give Peace A Chance" is a 15 minute documentary about the long hidden document of the formerly classified minutes from the San Remo Peace Conference of April 1920 which still defines the legal rights under international law of the Jews as well as the Arabs.

 Real peace between Israel and the Arab Palestinians can only be reached by respecting historical facts and legal foundations.
http://www.givepeaceachance.info/


Seuraavassa yksityishenkilön näkemys asioiden etenemisestä alueella.

Hänen kirjoituksensa alkaa:
"Israelin ja palestiinalaisten välisen konfliktin menneitten tapahtumien keskeiset historialliset faktat jätetään mediassa ja konfliktia selvittelevissä maailmanjärjestöissä yleensä huomioon ottamatta tai sitten niistä asioita tarkemmin tuntematta informoidaan väärin. Tämä on johtanut Lähi-idän historian vääristymiin, josta on ollut seurauksena erinäisiä virhepäätelmiä ja -ratkaisuja."

Ja päättyy:" Aivan selvästikään konfliktissa ei ole kysymys Länsirannan "vapauttamisesta", vaan Israelin valtion alueen "vapauttamisesta" arabeille."
Matti Suviolahti"

 pal.htm


Vielä kiinnitän huomiotanne nykyiseen konfliktin uutisointiin.

"Seitsemän viikkoa kestäneissä vihollisuuksissa kuoli 2 100 palestiinalaista, suurin osa heistä siviilejä. Israel menetti 64 sotilasta ja viisi siviiliä. yle.fi/uutiset/ulkomaat/

Hamasin ministeriön julkaisemien tietojen perusteella uhrien ikä ja sukupuolijakauma viittaa valtaosan surmansa saaneista olevan taisteluikäisiä nuoria miehiä. taisteluikäisiä nuoria miehiä

 

Onkohan Ylen mahdollista toimittaa ohjelmia Palestiinasta (alue kuten Savo Suomessa), joka perustuu historiallisiin ja nykyisiin tosiasioihin. Yle on Suomen valtamedia, joten uutisoinnin tulisi perustua faktoihin, eikä mielipiteen muokkaukseen. Jään odottamaan mielenkiinnolla, mihin suuntaan uutisointinne tässä asiassa kehittyy.

Kiittäen huomiostanne!

Saa lainata ja muokata tarkoitukseen sopivaksi.
Järjestelmä ei hyväksy kaikkia linkkejä aktiivisina.