Median lopetettava vääristelty Israelin vastainen uutisointi

M Saari

#251 Silti

08.09.2014 23:10

Vaik lukenu nä kaikki

Ni kukaan edelleenkään sanonu et miten media vääristää juttui

Edelleen jenkkien media kyllä ja mun mielestä Israelin puoleen

Suomen mediassa ei kyl olla mun mielstä puoleullisia. TV7 ehkä

M Saari

#252

08.09.2014 23:19

60 kuolutta israelista tekee about 200 sukulaista ystävää ketkä suree

ja 2000 no

mut ei tajuu miten te voitte ohittaa tämmösen

onk sil enää väliä oikeesti kuka alottanu

grief and tears

Kaikkien pitäis siihen rauhaan pyrkii. Ja Israelin tai Hamasin aseistaminen
Ei kyllä auta


Vieras

#253 Re: Silti

09.09.2014 06:41

#251: M Saari - Silti 

 Vertaileppa näitä uutisia, jospa se selvittäisi, mistä on kysymys.

Yle Ulkomaat 8.9.2014    http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/
"Israelilainen Länsirannalta ja palestiinalainen Israelista tulivat puhumaan rauhasta.

Seitsemän viikkoa kestäneissä vihollisuuksissa kuoli 2 100 palestiinalaista, suurin osa heistä siviilejä. Israel menetti 64 sotilasta ja viisi siviiliä."



Media nieli Hamasin valheet siviiliuhreista - Gaza uutisoinnin kummallisuudet, osa 2

Pasi Turunen 5.9.2014

"Valtaosa surmansa saaneista taisteluikäisiä miehiä!


Palestiinalaisjärjestöjen julkaisemista uhritiedoista bloggarit  tekivät toisenkin mielenkiintoisen havainnon. Hamasin ministeriön julkaisemien tietojen perusteella uhrien ikä ja sukupuolijakauma viittaa valtaosan surmansa saaneista olevan taisteluikäisiä nuoria miehiä! Ei siis naisia ja lapsia."

ICEJ Uutiset

#254 Israelin pienet metsät joutuvat tuhopolttajien kynsiin.....

09.09.2014 07:59

ICEJ SIUNAA MAAILMAA

 Israelin pienet metsät joutuvat tuhopolttajien kynsiin lähes joka kesä, mikä antaa kansallisille paloviranomaisille paljon tosimaailman kokemusta, jonka he iloiten jakavat muunmaalaisten metsäalan virkamiesten kanssa. Matash – tulen ennustusjärjestelmä – on Israelin kehittämä tietokoneohjelma, joka keksittiin vuonna 2010 tapahtuneen Karmelin metsäpalon jälkeen. Ohjelma huomioi säätiedot, lämpötilan, kosteuden ja liudan muita tekijöitä ennustamaan metsäpalon käyttäytymistä. Tämä on mullistanut tavat, joilla tulipaloja käsitellään, ja on kerännyt huomiota ympäri maailmaa. Järjestelmä on jo toiminnassa Israelissa, ja järjestelmän myyminen useisiin muihin maihin on jo suunnitteilla. Tämä auttaisi pelastamaan ihmishenkiä, puita ja miljoonia dollareita, joita kuluu vahinkojen korjaamiseen vuosittain.

ICEJ Uutiset

 

Viestiä saa jakaa eteenpäin.

 

ICEJ Uutiset

#255 Kiitoskirje Benjamin Netanyahulta

09.09.2014 08:05

PÄÄMINISTERI KIITTÄÄ ICEJ:TÄ ÄSKETTÄISEN KRIISIN AIKANA OSOITTAMASTA TUESTA

 

Kiitoskirje Benjamin Netanyahulta

 

Israelin pääministeri, Benjamin Netanyahu, lähetti äskettäin kiitoskirjeen, jossa hän kiitti Israelin valtion ja kansan puolesta ICEJ:tä Gazan konfliktin aikana osoittamasta tuesta. Kirjeestä on liitetty kuva tämän artikkelin loppuun.

ICEJ haluaa kiittää kaikkia tukijoitaan ympäri maailman, jotka ovat vastanneet avunpyyntöön ja lahjoittaneet avokätisesti kriisirahastoon tai osallistuneet mielenilmauksiin osoittaakseen tukensa Israelille. Olette saaneet paljon aikaan, kuten itse pääministeri Netanyahulta tullut kirje todistaa. Olemme antaneet humanitaarista apua tulituksen alla oleville israelilaisille Etelä-Israelissa sekä tukeneet juutalaisyhteisöjä ympäri maailman, jotka ovat joutuneet kestämään avointa antisemitismiä kaupunkiensa kaduilla.

Olemme ylpeitä, että seisomme Israelin rinnalla, varsinkin tällaisena aikana!

Siunatkoon Jumala sinua uskollisuudessasi!

ICEJ Uutiset

Viestiä saa jakaa eteenpäin.


Vieras

#256 Re:

09.09.2014 17:09

#252: M Saari -  

 M Saari. Opettele ensiksi kirjoitustaitoja. Se minkä et tiedä ei muita kiinnosta. Oletko  ajatellut,että pitää riisua aseista Al Shabab, Hisbollah Isis islami jihad. Oletko yhtään seurannut kuinka paljon on tapettu Syriassa, Irakissa? Onko jonkun mielestä väärin että israelilaisia kuoli " vain" n. 70? 

Miksi olet niin aktiivinen näillä sivuilla? Tee oma adressi ja me katsomme kuinka paljon pystyt kerämään ääniä.


Vieras

#257 Palestiinalaisvaltio on jo...

10.09.2014 19:09

Tässä Matti Suviolahden näkemys Israelin ja palestiinalaisten välisestä konfliktista ja siitä informoinnista.

"Israelin ja palestiinalaisten välisen konfliktin menneitten tapahtumien keskeiset historialliset faktat jätetään mediassa ja konfliktia selvittelevissä maailmanjärjestöissä yleensä huomioon ottamatta tai sitten niistä asioita tarkemmin tuntematta informoidaan väärin. Tämä on johtanut Lähi-idän historian vääristymiin, josta on ollut seurauksena erinäisiä virhepäätelmiä ja -ratkaisuja.

Joku on joskus karrikoiden todennut, että historia on yhteisesti hyväksyttyä valhetta, mikä toteamus aivan erikoisesti pätee Israelin ja palestiinalaisten välisen konfliktin yleisesti hyväksytyssä historiassa. Israelin ja palestiinalaisten välisestä konfliktista on olemassa erinäisiä sepitelmiä, joilla ei ole juuri mitään tekemistä historiallisten faktojen kanssa. Sepitelmät ovat usein saaneet alkunsa muslimien alulle panemista, juutalaisia koskevista väärininformoinneista ja myyteistä. Esimerkiksi palestiinalaiset ovat vuosikymmenien ajan harhauttaen esittäneet keksimäänsä myyttiä siitä, miten Israel karkoitti "muinaisten esi-isiensä Palestiinassa" asuneen "palestiinalaisen kansan" kodeistaan ja sitten miehitti alueet.

Lähi-idän lähihistorian unohdetut taustatiedot, Esi-isiään koskevaa myyttiä palestiinalaiset ovat toistaneet niin paljon, että  läntinen maailma on alkanut pitää sitä faktana asioiden todenperäisyyttä tarkistamatta. Historialliset faktat kuitenkin osoittavat asioiden olevan aivan toisin, kuten seuraavasta koosteesta käy ilmi.

1. Jo pelkästään käsite muinainen "palestiinalainen kansa" on myytti ja vääristynyt identiteetti, jonka arabit keksivät Kuuden päivän sodan jälkeen 1967 vastavedoksi Israelin voitettua sodan sekä tekosyyksi Israelin vastaisille agressioille. Sodan jälkeen Länsirannan ja Gazan arabiväestö muuttui äkkiä "palestiinalaiseksi kansaksi". Arabien tavoitteena on Israelin korvaaminen islamilaisella valtiolla, ja tässä tarkoituksessa "esi-isiensä mailtaan karkotettu palestiinalainen kansa" on luotettavalta kuulostava sepitelmä, joka on saanutkin maailman valtioita asettumaan Israelia vastaan niiden samalla pakottaessa Israelia luopumaan maa-alueista. Kuitenkaan maata nimeltä Palestiina, jota "palestiinalaiset" olisivat
hallinneet, alueen historia ei tunne (saati sitten Jerusalemia pääkaupunkina). Myöskään ei ole ollut mitään "palestiinalaisen kansan" omaa kulttuuria tai kieltä eikä mitään merkittävää liikettä "palestiinalaisten" kotimaan puolesta ennen vuotta 1967. Huomattakoon vielä, että ennen Arafatia ei ole ollut ketään muuta "palestiinalaisten" johtajaa."
Jatkuu...

Lue loppuosa täältä: http://www.reinosav.net/jord-pal.htm

"Aivan selvästikään konfliktissa ei ole kysymys Länsirannan "vapauttamisesta", vaan Israelin valtion alueen "vapauttamisesta" arabeille."

Matti Suviolahti
professori


Vieras

#258 Re: Palestiinalaisvaltio on jo...

10.09.2014 20:01

#257: - Palestiinalaisvaltio on jo... 

 tämä lyhyt oppikirja pitäisi toimittaa Yle:

lle ja muille julkisen sanan toimijoille ja myös ulkoministeri Tuomiojalle, että he ensiksi saisivat tiivis paketti tietoa ennenkuin "sivistäisivät" kansan.


Vieras

#259 Re: Re: Palestiinalaisvaltio on jo...

10.09.2014 21:25

#258: - Re: Palestiinalaisvaltio on jo... 

Hei!
Tuomioja on saanut  videon: Anna rauhalle mahdollisuus, saatesanoineen. Vastauksessaan hän puolusti molempia osapuolia ennestään tunnetulla kannallaan sanoen me puolustamme... (me puolustamme? tarkoittanee kaikkia suomalaisia)

Tuota Yle:n asiaa vois harkita ja laittaa vaikka molemmat, videon ja -oppikirjan. Mietintämyssyyn laitettu.


Vieras

#260

11.09.2014 09:35

Lähetetty


Vieras

#261 Re: Re: Re: Palestiinalaisvaltio on jo...

11.09.2014 09:37

#259: - Re: Re: Palestiinalaisvaltio on jo... 

 jornalisteilta pitää vaatia oppivelvollisuutta ennenkuin he opettavat kansaa. Myös pitää vääriä että akatemiassa mm. Helsingin yliopistolla lopetetaan israelvastaista retoriikkaa. Akatemiassa pitää tutkia eikä politisoida. Kenellä on yhteys akatemiaan, yrittäkää antaa heillekin lyhyt oppikurssi.


Vieras

#262 Re:

11.09.2014 10:26

#260: -  Tällaisena lähetetty...


Uutisointi Israelin- ja palestiina​laisten historasta ja konfliktei​sta

 Toivon Ylen ottavan huomioon historialliset tosiasiat uutisoinnissaan Israelin ja palestiinalaisten erimielisyyksistä maan suhteen. En ole vielä kertaakaan onnistunut näkemään tai kuulemaan Yleltä faktoihin perustuvaa uutisointia Israelin ja palestiinalaisten historiasta, joka on johtanut Israelin maan jakopyrkimyksiin.

"Palestiinassa ei ole koskaan ollut palestiinan valtiota. Kuningas Daavidin valtakunta on ollut, Juudan kuningas 1012–1005 eaa., koko Israelin kuningas 1005–972 eaa.
Ensimmäinen historiallinen sanan "Israel" maininta on egyptiläisestä kivipaadesta, jossa kerrotaan Kanaaninmaan sotilasleireistä. Tämä paasi mainitsee Israelin kansana, joka ei ollut muodostanut valtiota, ja se on ajoitettu 1300-luvulle eaa.
Nimi "Israel" on tavanomaisessa ja liturgisessa käytössä merkinnyt kolmentuhannen vuoden ajan sekä Israelia maana että koko juutalaista kansaa asuivatpa he sitten Israelissa tai diasporassa." wikipedia.org/wiki/Israel


Uutisoinnissa tulisi huomioida 25.4.1920 San Remossa tehdyt päätökset, joilla tunnustettiin juutalaisten historialliset oikeudet sekä arabien oikeudet Brittiläisen mandaatin alueella ja joita ei ole kumottu.

"Give Peace A Chance" is a 15 minute documentary about the long hidden document of the formerly classified minutes from the San Remo Peace Conference of April 1920 which still defines the legal rights under international law of the Jews as well as the Arabs.

 Real peace between Israel and the Arab Palestinians can only be reached by respecting historical facts and legal foundations.
http://www.givepeaceachance.info/


Seuraavassa yksityishenkilön näkemys asioiden etenemisestä alueella.

Hänen kirjoituksensa alkaa:
"Israelin ja palestiinalaisten välisen konfliktin menneitten tapahtumien keskeiset historialliset faktat jätetään mediassa ja konfliktia selvittelevissä maailmanjärjestöissä yleensä huomioon ottamatta tai sitten niistä asioita tarkemmin tuntematta informoidaan väärin. Tämä on johtanut Lähi-idän historian vääristymiin, josta on ollut seurauksena erinäisiä virhepäätelmiä ja -ratkaisuja."

Ja päättyy:" Aivan selvästikään konfliktissa ei ole kysymys Länsirannan "vapauttamisesta", vaan Israelin valtion alueen "vapauttamisesta" arabeille."
Matti Suviolahti"

 pal.htm


Vielä kiinnitän huomiotanne nykyiseen konfliktin uutisointiin.

"Seitsemän viikkoa kestäneissä vihollisuuksissa kuoli 2 100 palestiinalaista, suurin osa heistä siviilejä. Israel menetti 64 sotilasta ja viisi siviiliä. yle.fi/uutiset/ulkomaat/

Hamasin ministeriön julkaisemien tietojen perusteella uhrien ikä ja sukupuolijakauma viittaa valtaosan surmansa saaneista olevan taisteluikäisiä nuoria miehiä. taisteluikäisiä nuoria miehiä

 

Onkohan Ylen mahdollista toimittaa ohjelmia Palestiinasta (alue kuten Savo Suomessa), joka perustuu historiallisiin ja nykyisiin tosiasioihin. Yle on Suomen valtamedia, joten uutisoinnin tulisi perustua faktoihin, eikä mielipiteen muokkaukseen. Jään odottamaan mielenkiinnolla, mihin suuntaan uutisointinne tässä asiassa kehittyy.

Kiittäen huomiostanne!

Saa lainata ja muokata tarkoitukseen sopivaksi.
Järjestelmä ei hyväksy kaikkia linkkejä aktiivisina.

Juhani Starczewski

#263 Tervetuloa Suomi-Israel Yhdistysten Liitto ry:n 60-vuotisjuhlaan

11.09.2014 15:46

Hyvä ystävä,

Tervetuloa Suomi-Israel Yhdistysten Liitto ry:n 60-vuotisjuhlaan 21.09.2014 Balderin saliin, Aleksanterinkatu 12, Helsinki! Aloitamme juhlaseminaarilla klo 12.00, jolloin musiikkipedagogi Irene Jelin puhuu aiheesta "Juutalainen tanssi kautta aikojen". Israelilaisiin kansantansseihin osallistujia on tutustuttamassa Jouni Pajunen. Klo 14 on tarjolla israelilaista välipalaa 5,- ¬:n hintaan, ja varsinainen juhla alkaa klo 15.00. Sen ohjelma ilmenee tarkemmin liitteestä. Jos haluatte tuoda jonkun lyhyen tervehdyksen juhlaan, ilmoittakaa asiasta etukäteen allekirjoittaneelle ja Vesa Hirvoselle, vesa.hirvonen( )helsinki.fi. Tämä kutsu on tarkoitettu koko sille viiteryhmälle, jota edustat. Olisi iloinen, jos välittäisit kutsun edelleen joukoillesi.Vinkkejä myös muista henkilöistä/tahoista, joille tämä kutsu olisi syytä lähettää, otan mielelläni vastaan. Kiitos!Tervetuloa! Juha-Pekka RissanenSuomi-Israel Yhdistysten Liitto ry:n pj.p. 044-516 6120

Suomi-Israel Yhdistysten Liitto ry  60 V

su 21.09. 2014 Balderin sali, Aleksanterinkatu 12, Helsinki

Ohjelma:

klo 12 Juhlaseminaari:

”Juutalainen tanssi kautta aikojen”

 tanssipedagogi Irene Jelin,

tanssit Jouni Pajunen

 klo 14 Israelilainen välipala, hinta 5 €

 klo 15 ”Israelilaisen kulttuurin erityispiirteitä”,


puhujina mm.

 Israelin suurlähettiläs Dan Ashbel,

prof. Hannu Juusola,

 prof. emeritus Reino Kurki-Suonio,

SIYL:n pj. Juha-Pekka Rissanen

 musiikki: Suvi ja Folke Gräsbec

lausunta: Seela Sella,

 juonto: dos. Vesa Hirvonen

 

 


Vieras

#264 Re: Re:

11.09.2014 15:52

#262: - Re:  

 hyvin kirjoitettu. Nyt pitää lähettää YLE:lle.gazalaisten kuolleiden siviilienmäärä perustuu Hamasin ilmoitukseen. Miksi YLE ei hae luotettava tieto? Haluavatko veronmaksajat maksaa feikkiuutisistä?


Vieras

#265 Re: Re: Re:

11.09.2014 20:26

#264: - Re: Re:  

  Hei! Täältä löytyy jotain eli OCHA:n julkaisemia tietoja, muuta tietoa en nyt vielä löytänyt. Hamasin ilmoituksiin nuokin luvut perustunevat, jotka eivät ole luotettavimmasta päästä, taistelijoita on ilmoitettu siviileiksi ja menehtyneitä ilmoitettu useampaan kertaan. Read here for more, myös tällä sivulla (Gazan casualties analysis) olevasta grafiikasta ilmenee, että surmattujen miespuolisten osuus heinäkuun lopulla on 77.7%, joista 44% 18-28 vuotiaita.
UNRWA ja OCHA ovat YK:n alaisia  ja UNRWA:n työntekijöistä suuri(n) osa on palestiinalaisia.

"OCHA is the part of the United Nations Secretariat responsible for bringing together humanitarian actors to ensure a coherent response to emergencies. OCHA also ensures there is a framework within which each actor can contribute to the overall response effort."


http://www.ochaopt.org/
Latest Reports
Occupied Palestinian Territory: Gaza Emergency Situation Report (as of 4 September 2014, 08:00 hrs)

"Israel ja palestiinalaiset sopuun tulitauosta.
Heinäkuussa kärjistyneissä väkivaltaisuuksissa on kuollut Gazassa yli 2 100 ihmistä, joista suurin osa on siviilejä. Israel on menettänyt 64 sotilasta, minkä lisäksi neljä israelilaissiviiliä on saanut surmansa."

Näin Yle kertoo uhriluvuista 26.8.201, jolloin tulitauko astui voimaan, joten menehtyneitten määrä on suunnilleen sama, kuin tuossa OCHA:n raportissa:

"The Palestinian fatality toll is 2,131, of whom 1,473
have been identified as civilians, including 501children, according to preliminary assessments."

Lopullisia OCHA:n raportteja saamme varmaan vielä odottaa ja vertailemalla niitä Israelin ilmoittamiin lukuihin, saamme selvemmän kuvan.

Tässä olisi englannin kielen taitavalle tehtävä tutkia asiaa ja jakaa eteenpäin.

 

M Saari

#266 Noin niino

14.09.2014 08:59

Ei kait sitä kukaan kiellä etteikö Israelilla ois oikeus puolustaa itteää.(no löytyy niit aina joo)

A)Nyt ku on lahdattu 2000 palestinalaista gazassa ni onk nyt sit turvallisempi olo?

V''ttu ku joku vieläki jaksaa itkee "toi sanoa mu siks ja siks ja sit mä vedin sitä turpaan"

B)Gazastako nyt sit tulis semmonen valtio(tai länsirannasta) joka uhkais isrealin puolustusta.

Miehitys vallat saa osakseen sissisotaa. Ja toki rangaistus on kuolema terrorista

OMALLA MAA PINNALLA AINAKI!!!!

Häipyis sieltä länsirannalta ja antais muitten hoitaa safkat sun muut sinne pitäis rajat kiinni

Luojan kiitos tästä addressista......ja siihen 4567 sanaa tekstiä jatkoks(suoraa lainausta)

Jos vastasit a ja b kohtaan kyllä ni viiraa aikas hyvin päässä sulla.

Jos kaikki muslimit ihan ilman mitään katylsaattia olis vaan niin pahoi ni miksei muut
naapurit ammuskele rakettei. Eipä sekään oo ampuu rakettei ei.

Täs ny turha kauas vedota historiaan. Valkonen on ollu musta olu mut täl hetkellä Israel on
täysin mulkku meno. Ei pidä yleistää ja sielt se vanha kääpä kansa varmasn koht putoo

Tosin hitler jugendejaki ollu....skideinä ne o helppo aivo pestä

Mut jos joku tänne hyökkäis ni antaisitteko rauhassa kävellä yli ja miehittää maan

Siin sit ruotsin tai venäjän tai jonku hiton bugarian alla sopii lueskella sitä raamattua


-I doubt mut jokasella ikävä kyllä oikeus ollu kusipää tässä(kin) maassa.
  Jossain päin maailmaa kait melkeen vastuuki. kävä kyllä

No kaipa toi pointti menee niin perille ku voi olla. Eli tuskin yhtään mut ei voi kattoo
tommosii sivusta









M still Saari

#267 Ni joo

14.09.2014 09:03

Ois kiva mennä johki Israelin(ei jerusalemiin) ja tehä semmonen kysely et tiiäkte
mitä tuolla länsi rannalla tapahtuu ja minkä takii ne ampuu noit rakettei

"ne on niin pahoi ja haluu tuhota meiät"

Eihän niitä rauhan neuvotteluja tuu niin kauan ku miehitys länsirannalla jatkuu
emmäkään lähtis myöntymään ku keskustelujen aikana toiset vaan pykää lisää taloa ja potkii päähän.

Ja se et sinne viedään tonni ruokaa kuussa ni oikeen oikuta ja aikas paljon sementtiä saa tuoda
ennen ku hävittäjien aikaan saannit on korjattu

Shalom


Vieras

#268 Re: Ni joo

14.09.2014 12:40

#267: M still Saari - Ni joo 

Hei. You are boring. If you want to go anywhere and make any  gallup please do it. You can also study the social and religious background of other arabs' attrocities against their fellow muslims. Good luck!

Please  study why do they cut throats and throw stones on ppl. what does it have to do with Israel? Try to find out why do they hate each other so much?Do you think if  sunnies and shias that believe  in the same allah can behead each other they can tolerate jews or christians? How would you behave if you are left alone  in the crowd of hungry cannibals?

M Islander

#269 So

14.09.2014 21:44

Like in how many long going conflicts and why not shorter ones too

How far you wanna follow history book? Or can?

Ya know overall

And when the f this came like "u think that i think that". feeling into discussion ?

Who ever suggested to start my own address. I dont feel like I need it or want 1
Anyway I dont wanna to have discussion where everybody agress to each other.

To another mr or mrs or whatever. Dont you feel its bit chlidhish to think somebodys
word isnt important such because of typos and crap. If u must wanna know I was darking in
the dark.......Not saying mine is most

Nice gesture from Eqyt sure. What about people who live here. Im sure theres plenty of room for now. Havent seen anything on finnish news. Maybe US intelligence and embassioers know better...

Now that were calling in moving car why dont move Israel to Eatern Islands at same trouble.

yea im boring I know
Let RAMONES light u up

https://www.youtube.com/watch?v=OfIfzVf8t6E

Check from wkipedia their vocalist´s religion. If it matters to someone.

For me, I couldnt care less.

PEACE






 




Kake

#270 Israel suuri uhka maailmanrauhalle

15.09.2014 13:01

#1: media vääristelee - Aivan luonnollista 

 Israel ei kunnioita kansainvälisiä lakeja, eikä rajoja. Jopa Yhdysvallat, suurin tukija on alkanut toppuuttelemaan Israelin yltyvää negatiivista politiikkaa. 

TatuM.

#271 Toista mieltä, ehdottomasti adressia vastaan...

16.09.2014 05:01

Niin, siis miljardien dollarien aseinvestoinnit, laiton miehitys ja parituhatta kuollutta siviiliä Israelin toimesta, verrattuna satoihin kengännauhabudjetin rakettiin joista vain muutama pääsi perille haavoittaen satoja ja tappaen muutaman Hamasin toimesta.

Totta **tussa Israelia pitää dumata. Hankkikaa aivot. Sen sijaan media kaunistelee asiaa ihan liikaa, pitäisi dumata enemmän. Piste.


Vieras

#272 Re: Toista mieltä, ehdottomasti adressin puolesta.

16.09.2014 12:44

#271: TatuM. - Toista mieltä, ehdottomasti

ICEJ http://fi.icej.org/news/special-reports/v%C3%A4ite-ja-vastaus-4

"VÄITE: Israelin laiton miehitys Gazassa on syynä Hamasin sotaan Israelia vastaan.

VASTAUS: Israel ei miehitä Gazaa
vaan luovutti sen vuonna 2005 kokonaan palestiinalaisille. Päätöksen ajoi läpi Israelin silloinen pääministeri Ariel Sharon, jonka mukaan luovutuksen piti parantaa Israelin turvallisuutta ja kansainvälistä asemaa ja johtaa Israelin ja palestiinalaisten välisen konfliktin päättymiseen. Gazan noin 9000 juutalaisasukasta määrättiin joko vapaaehtoisesti jättämään kotinsa tai joutua pakkosiirretyiksi.

Sen sijaan, että tämä alueluovutus olisi johtanut rauhanomaiseen kehitykseen, palestiinalaiset valitsivat seuraavana vuonna vaaleissaan Hamasin johtoon. Vuoden 2006 palestiinalaisvaaleja seurasi Fatahin ja Hamasin välinen verinen valtataistelu, jonka jälkeen palestiinalaisalueet  jakautuivat Fatahin vallassa olevaan Länsirantaan ja Hamasin vallassa olevaan Gazaan.

Hamasin peruskirjassa sanotaan (artikla 7): ”Hamas tavoittelee Allahin lupauksen toteutumista, kestipä se kuinka kauan tahansa. Profeetta, Allah häntä siunatkoon, on sanonut: 'Tuomiopäivä ei tule ennen kuin muslimit taistelevat juutalaisia vastaan ja juutalaiset piiloutuvat kivien ja puiden taakse. Kivet ja puut sanovat: Oi muslimit, takanani on juutalainen, tule ja tapa hänet.'” Artikla 8: ”Allah on sen tavoite, profeetta on sen malli, koraani on sen perustuslaki: Jihad on sen tie ja kuolema Allahin tähden on sen ylevin toive.”

Artiklassa 11 todetaan, että Hamas uskoo koko Palestiinan – siis myös Israelin alueen – olevan islamille pyhitettyä maata tuomiopäivään saakka ja artiklassa 13 sanotaan, että kaikki rauhanomaiset ratkaisut ja kansainväliset konferenssit ovat vastoin Hamasin periaatteita ja että ”yhdenkin Palestiinan osan väärinkäyttö on uskontoa vastaan suunnattu väärinkäytös.” Hamasin tavoite ei ole Gazan vapauttaminen vaan koko Israelin valtion olemassaolo on heidän mielestään vääryys.

Israelin tuhoaminen, antisemitismi ja juutalaisten tappaminen ei ole ainoastaan Hamasin tavoite sen  perussopimuksessa, vaan se toistuu sen johtajien puheissa, saarnoissa ja lastenohjelmissa."



Oma lisäys: Vuonna 2005 Israel taipui koko maailman painostuksessa vaihtokauppaan: vaihtamaan  maata - kuten se kuvitteli - rauhaan ja rinnakkaiseloon. Israelin sotilaat joutuivat väkivalloin siirtämään kansalaisiansa muinaisilta  asuinsijoilta - jopa vainajat kaivettiin tomusta mieron tielle.
Yksi "miehittäjä" vuoden 2005 jälkeen on ollut Gazassa, Gilad Shalit vuodesta 2006 alkaen, ja  vapautettiin lokakuussa 2011.



ZionistPianist

#273 Kuka

16.09.2014 16:11

täs nyt on väittänyt et Gazaa miehitetään. Muuten on aika kyrpä touhua kyllä.


Vieras

#274 Re: Kuka

16.09.2014 18:12

#273: ZionistPianist - Kuka 

 Hei te Kaket ja Kakit, Islanderit, Saaret ja  Tatut ja Mutut.  Oletteko olenkaan kartalla? Syriassa muslimit ovat tappaneet jo 200000 omia ja 7000000  syrialaisia ovat maan paossa. Tajutteko te että ISIs=hamas=hisbollah=islamic jihard. Niistä on uhka koko maailmaalle, jopa Suomelle.

YLE

#275 Gazasta ammuttiin raketti Israeliin ensimmäistä kertaa tulitauon jälkeen

16.09.2014 19:10

Gazasta ammuttiin raketti Israeliin ensimmäistä kertaa tulitauon jälkeen

Kranaattiammus ei aiheuttanut vahinkoa