Arvokas vanhuus. Ei raision Kerttulakodin sulkemiselle!

Kommentoitu viesti

vanhainkodit alas

#1

11.10.2014 09:15

Mikä se semmone "arvokas vanhuus" on ku toiste käsis? Syötetää, juotetaa, käännetää... teist entiiä mut ei semmone oo ihmisarvost elämää. Miettikää ittenne tonne "vankilaan" mistä ei ikinä pääse pois!

Vastaukset

pettynyt

#2 Re:

2014-10-11 16:18:17

#1: vanhainkodit alas -  

 Nämä vanhukset asuvat tässä vanhainkodissa koska eivät mitenkään pärjää enää omillaan. Tietenkin olisi ihanteellista, että jokainen ihminen saisi elää elämänsä loppuun asti ilman sen suurempia vaivoja ja poislähtö tapahtuisi ennen kuin mieli on kuollut ja keho niin väsynyt ettei edes sängyssä kääntyminen tapahdu omasta toimesta. Mutta fakta on se, ettei näin ole. Vaikka tämä kyseinen vanhainkoti suljettaisiin, ei tule tapahtumaan mitään laitoksista luopumista, sillä näitä vanhuksia, jotka tarvitsevat ympärivuorokautistahoitoa tulee aina olemaan. Nämä tämän kyseisen laitoksen vanhukset tullaan luultavasti suurin osa sijoittamaan yksityisiin vanhainkoteihin. Tämän vanhainkodin sulkemista tulisi vastustaa sillä se on koti monelle kymmenelle ja työpaikka melkein yhtä monelle.  Kaupungilla ei ole tarjota näille työntekijöille töitä vaikka niin ehkä lehdissä onkin annettu ymmärtää. Tässä kyseisessä vanhainkodissa vanhuksista todella välitetään ja hoito on hyvää. Sen sulkeminen aiheuttaa tarpeettoman suuren elämänmuutoksen monelle vanhalle ihmiselle sekä monelle työntekijälle jotka kaupunki jättää melkolailla tyhjänpäälle ilman työpaikkaa näin lyhyellä varoitusajalla. Tämän asian takana on raha eikä suinkaan kaunis ajatus laitoshoidosta luopumisesta.


Vieras

#4 Re: Kunnat säästävät

2014-10-13 06:04:30

#1: vanhainkodit alas -  

 Palveluasuminen
Asukas voi jäädä täysin rahatta

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/savo /palveluasuja-voi-j%C3%A4%C3%A4d%C3%A4-t%C3%A4ysin-rahatta/460545

(Marita Tiihonen)
 
Avohuollon asumispalvelujen hinnat on joissain tapauksissa mitoitettu jo niin korkeiksi, ettei asiakkaalle jää lainkaan käyttörahaa. 
Palvelujen hinnat ja sisältö vaihtelevat myös niin, että niiden vertailu on vaikeaa.

Vaikeimmassa tilanteessa ovat eläkeläisten ohella mielenterveys- ja päihdekuntoutujat.

- Pahimmillaan kaikki viedään. Rahaa ei jää edes tupakkiin ja lääkkeisiin, kuvaa tilannetta ylitarkastaja Satu Syrjälä Itä-Suomen lääninhallituksesta.

Asumispalvelujen hinta on noussut sitä mukaa kun kunnat ovat purkaneet ja ulkoistaneet palvelujaan.

Laitoshoidossa maksun osuus asiakkaan tuloista on tarkkaan lailla määrätty, mutta avohuoltoa säätelevää lakia odotetaan edelleen.

- Kun missään ei kattoa määritetä, siinä helposti tulee kunnallekin houkutus ottaa asiakkaan tuloista kovimman mukaan.


Paperilehdessä on pitkä kirjoitus aiheesta, tässä tiivistetyt hintatiedot:
"Vanhusten palvelut, yksityisten hinnoissa suuria eroja
Yksityisten palvelukotien hinnoittelu on hyvin kirjavaa, joten asiakkaan kannattaa lukea sopimuksen sisältö tarkkaan.
Palvelutalossa maksetaan vuokra, asumispalvelumaksu, ateriamaksu ja palvelumaksu, joka kattaa hoito- ja tukipalvelumaksut, joita ovat mm. siivous- ja vaatehuolto, hygienia ja  turvapuhelin.
Tavallisessa palveluasumisessa asuntojen kokonaisvuokra kuukaudessa on 144-1554 euroa.

Perusmaksu eli asiakaspalvelumaksu on 25-490 euroa. Ateriat maksavat keskimäärin 398 euroa. Siivouksen tuntihinta on n. 30 euroa.

Palvelumaksu on 290-2060 euroa kuussa tuntimäärän ja tason vaihdellessa. Asukkaat maksavat yleensä lääkkeensä itse, mutta lääkehuolto ja terveyspalvelut maksavat jossain 40 euroa kuukaudessa tai jopa 41 euroa tunnilta.

Tehostetun palveluasumisen hinta on keskimäärin 3640  euroa kuussa, kalleimmillaan 5065 euroa. Palvelupaketin ulkopuolelle jäävät usein lääkkeet, matka- lääkäri- ja laboratoriokulut, sairaalamaksut ja saattoapu, hygieniatarvikkeet, vaipat vaatetus ja kampaaja.

Vanhainkotipalvelut maksavat keskimäärin 46 000 euroa per asukas per vuosi.   Kuluista asiakkaan maksuosuus on vajaat 20 %. Palveluasuminen maksaa 28 000 euroa, josta asiakkaan osuus on 16 %. Palvelukonseptin hinta on keskimäärin 4 500 euroa vuodessa per asukas.
Keskimääräinen vanhuuseläke on 1300 euroa kuussa josta verojen jälkeen jää 1100 euroa


Vieras

#9 Re:

2014-10-14 12:01:45

#1: vanhainkodit alas -  

 Raisio kirjoitetaan ISOLLA ÄRRÄLLÄ

 

Hoitaja Turusta

#44 Re: vanhainkodit ylös

2014-11-04 16:46:48

#1: vanhainkodit alas -  

Mitäs jos kaikki tuo tehdään sinulle omassa kodissasi jossa sitten makaat aivan yksin loppupäivän ja pitkän yön. Vankila sekin. Ja yhtälailla vanhus makaa yksin palvelutalossa vain paljon kovempaan hintaan, hänelle itselleen. Mikä sinusta olisi paras paikka pitkäaikaissairaille?

Kyllä hyviä laitospaikkoja tarvitaan. Parhaita ovat kunnalliset, voittoa tuottamattomat pienryhmä- ja vanhainkodit joissa on varaa asua pienillä eläkkeillä. Sieltä on saanut ruuan, lääkkeet ja vaipat ja hoivaa! Vielä hieman taskurahaakin on jäänyt. Suurimmalla osallahan meistä eläke on tai tulee olemaan pieni.

Nythän on niin, että tämä hallitus haluaa laittaa vanhusten omaisuuden lihoiksi. Eli kustannetaan sillä vanhan rintamamiestalon myyntihinnalla vanhuksen oma hoito. Ei vaan kannata elää kovin pitkään sairaana jos hoito ja paikka maksaa 2500-5000 euroa tai enemmän/kk. 120 000 euron vanhan omakotitalon hinnalla selviää palvelutalossa kaksi-neljä vuotta. Mitä jos elätkin pitempään? Mihin sitten menet? Turussa kunnallinen kotihoito käy jo hoitamassa asukkaita yksityisissä palvelutaloissa koska heillä ei ole varaa ostaa hoitopalveluja. 

Huhuja liikkuu myös, että Raisio vuokraa Kerttulakodin tilat Turkulaisille! vanhuksille. Mitä ihmeen peliä tämä on?  

Onko niin, että yksityiset firmat eivät ole saaneet riittävästi jos lainkaan varakkaita asukkaita tyhjiin tiloihinsa ja sen takia täytyy ajaa alas kunnallinen vanhainkoti? Eivät ehkä ole käsittäneet suomalaisten vähävaraisuutta ja vanhusten eläkkeiden pienuutta.

Kaikkea hyvää työyhteisölle ja Kerttulakodin asukkaille ja omaisille siellä Raisiossa. Kaikkinainen inhimillisyys ja demokratia puuttuu tämän päätöksen teosta! 

 

 

 

 

 

 

hoitaja Raisiosta ( isolla ärrällä)

#47 Re:

2014-11-06 21:33:29

#1: vanhainkodit alas -  

 

Ajatelkaas mitä on kun ei ole vanhainkoteja, itse olen hoitaja ja joudun hoitamaan niitä vanhuksia aika ajoin jotka ei pärjää yksin kotona ja ei ole omaisia. Kärpäsentoukkia kasvaa ihorikoissa, matoja tekohampaiden välissä, iho paakkuuntunut eritteistä..... tämän takia vanhainkodit




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…