Oulun kansainvälistä koulua ei saa heikentää ja halvaannuttaa

Kommentoitu viesti

Yhteistyötä

#37 Huom! Kv.koulun ja Tuiran sekä Leinonpuiston kohtalo liittyvät yhteen!

23.11.2014 08:22

Olettekohan kansainvälisen koulun tukijat hoksanneet, että teidän kannattaisi pitää myös Tuiran koulun ja Leinonpuiston erityiskoulun puolta?

Leinonpuiston erityiskoulun kehitysvammaisille oppilaille ei nimittäin haluttaisi rakentaa uutta koulua nykyiselle paikalle Tuiraan, vaan kehitysvammaisille aiotaan etsiä vanhoja koulutiloja jostain Myllytullin alueelta. No, kansainvälisen koulusta kuulemma löytyy tilaa - huhut kertovat, että luokkakoot ovat pieniä ja tehostamisen varaa olisi. Tämä tieto tai luulo lienee myös virkamiehillä.

Se, että Leinonpuisto ei saa uusia tiloja Tuiraan, taas aiheuttaa sen, että Tuiran alakoulu lakkautetaan. Tuiran alakoulu ja Leinonpuiston erityiskoulu nimittäin toimivat osittain samoissa tiloissa, ja ilman näitä tiloja ei alakoulu voi toimia.

Koulutontti Tuirasta halutaan myydä, että kaupunki saisi siitä nopeasti pikavoiton. Kehitysvammaiset taas ovat odottaneet uusia tiloja todella kauan. -74 rakennettu kouluosa on purkukuntoinen, ja sisäilmaongelmia on ollut jo vuodesta 1999. Tuiran alakoulu sen sijaan on terve rakennus, jossa koulun 200 oppilasta voisivat hyvin jatkaa opintietä.

Kannattaa siis tukea vaikkapa vain allekirjoituksella myös Tuiran koulun ja samalla Leinonpuiston koulun asiaa. Kouluverkkoasiassa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Vaikka huoli Kansainvälisen koulun tilanteesta kenties on mediaseksikkäämpi kuin tavallisen alakoulun ja kehitysvammaisten koulun yhteistyön lopettaminen kaupungin rahanahneuden takia, toivoisin silti teiltä Kansainvälisen koulun tukijoilta tukea myös Tuiralle ja Leinonpuistolle. Yhteistyö on voimaa. 

Vastaukset

Hakoteillä?

#38 Re: Huom! Kv.koulun ja Tuiran sekä Leinonpuiston kohtalo liittyvät yhteen!

2014-11-23 14:26:24

#37: Yhteistyötä - Huom! Kv.koulun ja Tuiran sekä Leinonpuiston kohtalo liittyvät yhteen! 

 Oikeassa olet. Vaatikaa myös Tuiran ja Leinonpuiston säilyttämistä. Jos niiden alasajo toteutuu niin silloin alkaa kv-koulun lähtölaskenta.