Oulun kansainvälistä koulua ei saa heikentää ja halvaannuttaa


Vieras

#26

20.11.2014 16:49

As a foreigner i would like to live in oulu online when there is proper English School for my kid.

Vieras

#27 Time to support growth for Oulu by supporting OIS

20.11.2014 20:33

Cutting down the Oulu International School program would seriously degrade the competitiveness and potential for Oulu to recover the lost jobs and the taxpayer base that this town desparately needs!  Now is the time to invest more in programs that attract international investment, tax paying jobs and unique expertise to Oulu.  A school like OIS helps to attract companies and people who contribute to Oulu.

Also to those who are concerned about children losing out on learning Finnish and the local culture, I can say based on our experience we see the kids at OIS are learning Finnish with a high priority alongside English.  Moreover the understanding and appreciation for Finnish culture and language is a highly valued part of the program.   

Oulu, do not undermine your future with shortsighted cuts!

M. Suvilaakso


Vieras

#28 Re:

20.11.2014 21:12

#25: -  

Olen samaa mieltä kanssasi, nuo ovat tärkeitä näkökulmia.

Hyvästä hengestä vielä sen verran, että mielestäni mm. kiusaaminen on ilmiö, jota esiintyy vähemmän kansainvälisissä kasvatus/-opetusmuodoissa. Tarkoitukseni ei ole tällä luoda minkäänlaista oululaista vastakkainasettelua suomalaisen ja kansainvälisen kasvatuksen välillä, se perustuu vain omiin, subjektivisiin havaintoihini molemmista ympäristöistä. Huomaamatta koskaan minkäänlaista erilaisuudesta johtuvaa kiusaamista tai syrjintää, sain ilolla seurata esim. Oulun Englanninkielisen Leikkikoulun arkea, jossa eri etnisiä taustoja edustavat lapset leikkivät jo pieninä keskenään ja aina hyvässä hengessä. Heille erilaisuus on normi ja standardi, jonka he vievät ajatusmaailmassaan mukanaan päiväkodeista IB- tai suomalaisiin kouluihin. Paljon tästä on kiittäminen myös leikki- ja peruskouluopettajien asennetta. Vain 0%:n toleranssi minkäänlaista kiusaamista kohtaan antaa viestin lapsillekin, että minkäänlaisissa olosuhteissa siitä ei koskaan saa hyväksyttävää. Kiusaamattomuus ja erilaisuuden arvostaminen ovat tärkeitä asioita joka suhteessa ... eivätkä vähiten kouluissa viihtymisen ja tämän kautta saavutetun oppimismotivaation vuoksi.

Komppaan myös huomiotasi, että mielestäni kansainvälistä kasvatusta toteutetaan hyvin suomalaista kulttuuria arvostavasti, tuloksenaan monipuolisesti ajatteleva, sekä suomen että muitakin kieliä hallitseva "oululainen maailmankansalainen", jos näin voi positiivisessa mielessä ilmaista.

Saara

#29

21.11.2014 08:11

Emme taidakaan suunnata muuttoauton kokkaa Oulua kohti. Jos siis kohta siellä tehdään näin lyhytkatseisia päätöksiä. Harmi!! Täältä olisi tullut monta uutta veronmaksajaa Ouluun.

Taidetaan jäädä tänne alemmas rannikkokaupunkiin, missä ymmärretään erikoisluokkien/-koulujen rikkaus. Lapsiin kohdistuvat säästöt ovat AINA hallaa. Olipa kohteena mikä tahansa sektori.

Oulun kaupungin päättäjät; Katsokaa itseänne peiliin. Miettikää, eikö todella ole muuta tehtävissä? Lasten tulevaisuudella ja heidän monimuotoisella koulutuksella ei kannata leikkiä.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

21.11.2014 08:21



Vieras

#31

22.11.2014 10:48

moooooooooo


Vieras

#32

22.11.2014 14:44

Nykyaikana monikielisyys on hyvin positiivista jopa tarkeaa osata varsinkin ENGLANNINKIELI. Mita useampi lapsi sen oppii jo lapsena, monet ovet aukeaa hanelle tulevaisuudessa. Kannustan siksi , etta opetussuunnitelmaa ei missaan tapauksessa heikennettasi , painvastoin autettasiin sen parantamista.
perussuomalainen

#33 Re: Re:

22.11.2014 16:11

#24: perusteellisesti suomalainen myöskin - Re:  

 pakko mukuttajat ja hyysärit taas valehtelee kun se on nykyään meedian ja eliitin käsky mutta kuka puolustaa meitä Suomalaisia hetero miehiä mamu homotukselta ja pakko ruotsilta. ja epolalta ja aidsilta.  perusSuomalaiset eikä kukaan muu,

vieras

#34 Allekirjoittakaa myös Adressi

22.11.2014 19:30

     Vesistöjen Puolesta - Stop Talvivaara  !

 

        Kiitos  !

Tutut suomalaislapset kv.koulussa

#35 Re:

23.11.2014 07:47

#13: perussuomalainen -  

Kansainvälisen koulun oppilaaksi voi hakea myös perussuomalaista puoluetta kannattavan täysin suomalaisen perheen lapsi. Kyseessä ei siis ole erityisesti maahanmuuttajataustaisille tarkoitettu koulu. Kansainvälisessä koulussa opiskelukieli on englanti.

Eikö ole hyvä, että myös suomalaisilla ihan tavallisilla lapsilla on tilaisuus käydä koulunsa englanniksi ja näin hankkia vahva kielitaito? Kielitaitoisia ihmisiä Suomi tarvitsee. Heidän turvinsa Suomi pärjää kansainvälisessä kilpailussa - ja valtion varallisuus kasvaa. Se tarkoittaa lisää rahaa myös veteraanien kuntoutukseen, terveydenhoitoon, koulutuksen järjestämiseen ja niin edelleen.

Kannattaa tutustua koulun toimintaan!

Samassa veneessä

#36 Allekirjoittakaa oululaiset myös adressi Tuiran koulun puolesta

23.11.2014 08:03

Ma 24.11.2014 luovutetaan Oulun kaupunginvaltuustolle adressi Tuiran alakoulun puolesta. Pyydän teitä Kansainvälisen koulun tilanteesta huolestuneita allekirjoittamaan myös Tuiran koulun adressin ja samalla tukemaan Tuiran koulun ja Leinonpuiston erityiskoulun yhteistyön jatkumista.

Tuiran alakoulun oppilasmäärä kasvaa, ja 9000 asukkaan suuralue tarvitsee alakoulunsa. Kukaan päättäjistä ei ole osannut sanoa, minne Tuiran alakoululaiset mahtuisivat, jos koulu lakkautettaisiin. Tarkoitus ilmeisesti on hajasijoitella saman alueen lapsia useaan eri kouluun.

Tuiran koulu on suojeltu puinen rakennus. Osittain koulu toimii samoissa tiloissa Leinonpuiston erityiskoulun kanssa, ja nämä Leinonpuiston v. 1974 rakennetut tilat ovat purkukuntoiset. Purkukuntoisessa osassa sijaitsee mm. liikuntasali, käsityöluokat ja talotekniikkaa. Ilman näitä tiloja Tuiran alakoulu ei voi toimia.

Leinonpuiston erityiskoulun oppilaat ovat kehitysvammaisia. Alun perin heille oli tarkoitus rakentaa uusi koulurakennus nykyiselle paikalle Tuiran koulun yhteyteen, jolloin koulut voisivat jatkaa hyvää yhteistyötään. Sitten joku keksi (viisas virkamies ilmeisesti), että koulutontti on hyvällä paikalla ja sen voi myydä. Kehitysvammaiset oppilaat aiotaan sijoittaa vanhoihin tiloihin jonnekin Myllytullin alueelle, missä heillä ei ole mitään mahdollisuuksia opiskella yhdessä muiden lasten, yleisopetuksen oppilaiden, kanssa. Toisena vaihtoehtona on esitetty Paulaharjun koulun tonttia, jonne sinnekin pitäisi rakentaa täysin erillinen rakennus kehitysvammaisia oppilaita varten - jolloin taaskaan ei olisi mahdollisuutta samanlaiseen yhteistyöhön kuin nyt Tuiran koulun yhteydessä.

Leinonpuiston kehitysvammaiset ovat joutuneet vuodesta 1994 opiskelemaan huonoissa tiloissa. Sisäilmaongelmia 70-luvulla rakennetussa osassa havaittiin jo v. 1999. Kauan on siis uusia tiloja odotettu. Muut hankkeet ajavat ohi.

Tuiran koulun ja Leinonpuiston erityiskoulun oppilailla on oikeus yhteiseloon saman katon alla. Tämä on mahdollista, jos Leinonpuiston erityiskoulu saa uuden koulurakennuksen Tuiran alakoulun yhteyteen nykyiselle paikalle.

Pyydän ymmärrystä ja tukea tälle asialle - allekirjoituksellasi osoitat, että välität. 

 

Yhteistyötä

#37 Huom! Kv.koulun ja Tuiran sekä Leinonpuiston kohtalo liittyvät yhteen!

23.11.2014 08:22

Olettekohan kansainvälisen koulun tukijat hoksanneet, että teidän kannattaisi pitää myös Tuiran koulun ja Leinonpuiston erityiskoulun puolta?

Leinonpuiston erityiskoulun kehitysvammaisille oppilaille ei nimittäin haluttaisi rakentaa uutta koulua nykyiselle paikalle Tuiraan, vaan kehitysvammaisille aiotaan etsiä vanhoja koulutiloja jostain Myllytullin alueelta. No, kansainvälisen koulusta kuulemma löytyy tilaa - huhut kertovat, että luokkakoot ovat pieniä ja tehostamisen varaa olisi. Tämä tieto tai luulo lienee myös virkamiehillä.

Se, että Leinonpuisto ei saa uusia tiloja Tuiraan, taas aiheuttaa sen, että Tuiran alakoulu lakkautetaan. Tuiran alakoulu ja Leinonpuiston erityiskoulu nimittäin toimivat osittain samoissa tiloissa, ja ilman näitä tiloja ei alakoulu voi toimia.

Koulutontti Tuirasta halutaan myydä, että kaupunki saisi siitä nopeasti pikavoiton. Kehitysvammaiset taas ovat odottaneet uusia tiloja todella kauan. -74 rakennettu kouluosa on purkukuntoinen, ja sisäilmaongelmia on ollut jo vuodesta 1999. Tuiran alakoulu sen sijaan on terve rakennus, jossa koulun 200 oppilasta voisivat hyvin jatkaa opintietä.

Kannattaa siis tukea vaikkapa vain allekirjoituksella myös Tuiran koulun ja samalla Leinonpuiston koulun asiaa. Kouluverkkoasiassa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Vaikka huoli Kansainvälisen koulun tilanteesta kenties on mediaseksikkäämpi kuin tavallisen alakoulun ja kehitysvammaisten koulun yhteistyön lopettaminen kaupungin rahanahneuden takia, toivoisin silti teiltä Kansainvälisen koulun tukijoilta tukea myös Tuiralle ja Leinonpuistolle. Yhteistyö on voimaa. 

Hakoteillä?

#38 Re: Huom! Kv.koulun ja Tuiran sekä Leinonpuiston kohtalo liittyvät yhteen!

23.11.2014 14:26

#37: Yhteistyötä - Huom! Kv.koulun ja Tuiran sekä Leinonpuiston kohtalo liittyvät yhteen! 

 Oikeassa olet. Vaatikaa myös Tuiran ja Leinonpuiston säilyttämistä. Jos niiden alasajo toteutuu niin silloin alkaa kv-koulun lähtölaskenta.

perussuomalainen

#39 Re: Re:

23.11.2014 15:29

#35: Tutut suomalaislapset kv.koulussa - Re:  

 tätä eu ja nato eliitti haluaa aivo pestä persusuomalaisten vamnhempien jälki kasvu ameriikan kielellä ja ruusofopia kultuurilla. halutaa muokata nuoret mielwert eu ja nato brobagandalla niin tullee lisää mamuja hyysättäväksi ja pakko ruotsi Suomalaisen isän maan kielen tilalle. halutaan tuhota hyvät välit rakkaan naapurin venäjän kanssa joka koskaan halua suomelle pahaa vaan autasa meitä ettei homosaatio ja mokutus turmelee. koko tämä mokutus koulu pitää sulkea ja sen puolustajat lähettää sinne mistä ne tuli!!!!11


Vieras

#40

24.11.2014 09:03

How can the 'Capital of Northern Scandinavia' even consider cutting its international school services?
Trollausta

#41 Re: Re: Re:

24.11.2014 14:56

#39: perussuomalainen - Re: Re:  

 Vaikuttaa vitsailulta.

Hoxhox

#42 Leinonpuiston oppilaille tiloja Kansainvälisen koulun tiloihin?

24.11.2014 15:09

Nyt kannattaa olla valppaana: Tuirassa sijaitsevan erityiskoulun oppilaille etsitään tiloja Myllytullin koulualueelta. Leinonpuiston pääkoulun tilat ovat purkukunnossa, ja kehitysvammaisille oppilaille täytyy löytää vanhoja koulutiloja jostan, säästösyistä. Ehkäpä Kansainvälisen koulun tiloista?

jos Leinonpuiston erityiskoulu lakkautetaan Tuirasta, myös Tuiran alakoulu loppuu, sillä kouluilla on yhteisiä tiloja, joita ilman alakoulukaan ei voi toimia.

Puolustakaapa siis puheissanne ja teoissanne myös taviskoulua ja vammaisten lasten koulua Tuirassa. Nimikirjoituksia Tuiran koulun puolesta voi kirjoittaa tällä samalla nettiadressit-sivulla Tuiran Koulun Puolesta -adressiin. Nettiadressissa on nimiä alle tuhat, joten lisätuki olisi mukava juttu. Itsekin olen käynyt Kansainvälisen koulun adressin allekirjoittamassa, vaikkei minulla ole omia lapsia siellä enkä ole koko koulun kanssa missään tekemisissä. 

Hox!

#43 Re: Leinonpuiston oppilaille tiloja Kansainvälisen koulun tiloihin?

24.11.2014 16:59

#42: Hoxhox - Leinonpuiston oppilaille tiloja Kansainvälisen koulun tiloihin? 

 Kyllä Tuiran adressin kirjoittajia on täälläkin.

 

KARINPARKERISTHEBEST

#44 Put stop to this

25.11.2014 19:59

Even considering shutting down the international school is terrible. OIS has given us so much. Only by shutting down OIS, they would be taking the jobs away from the amazing teachers there and stop people from moving here in hopes of getting an international education. 

Stop this madness!!!!!


Vieras

#45 Re: Re: Re: Re:

25.11.2014 22:22

#41: Trollausta - Re: Re: Re:  

 Kuten kaikki mutkin perussuomalaisten puheet. Muuttaisivat nimensä vaikka perustrolleiksi.


Vieras

#46 Re: Re: ihme rasisti

01.12.2014 20:01

#22: perus suomalainen - Re:  

 anteeksi nyt vaa, mutta etkös sinäkin ole "mamu" eräille muun maan kansalaisille? ne on ihan saman arvosia ku sinäki. plus homot ja lesbot ei vaan satu pitämään samasta sukupuolesta.. mitä  vikaa siinä on?

Huono kielipää iskällä

#47 Enemmän tietoa koulusta

12.01.2015 00:09

Ajattelin hakea omalle lapselleni paikkaa englanninkielisestä päiväkodista. Ollaan ihan "supisuomalainen" perhe, eli kotona puhutaan suomea eikä tarkoituksenamme ole lähteä töihin ulkomaille. Tämä johtuu osittain huonosta kielitaidosta. Omalle lapselleni haluasin paremmat eväät elämään ja ajattelin, että hyvä kielitaito olisi sellainen. Onko siellä kansainvälisessä koulussa vastaavanlaisista taustoista olevia lapsia? Onko tieto, kuinka vaikea sinne on päästä? Onko näiden lisäksi tietoa, kuinka pitkät jonot esimerkiksi Oulun englanninkieliseen leikkikouluun on?

Supistusten sijaan kannattaisin laajennusta kansainväliseen kouluun. Siellä voisi olla sellainen suomi-englanti luokka, mitä ainakin pääkaupunkiseudulla on. Niihin voi osallistua suomenkielisistä perheistä tulevat lapset paremmin, koska niissä on enemmän suomenkielistä opetusta, kuin näillä IB-linjoilla. Englanti kuitenkin painottuu selkeästi normaalia enemmän.

ex-oppilas

#48 IB - international bullshit

14.05.2015 10:02

Lopettas koko laitoksen 

Jykä

#49 Re:

06.12.2016 10:54

#2: Ex-student -  

 Opettele suomea.