EI Rauman Lyseon lukion pakkosiirrolle Otan kiinteistöön

Kommentoitu viesti

Toivon talo

#6

17.12.2014 12:04

Onk otan koulus edes vesivessoja?

Vastaukset


Vieras

#20 Re: :D

2014-12-17 14:40:07

#6: Toivon talo -  

 ^Onhan siellä vesivessat, ihan invavessa ja hissikin löytyy.

Otan koulussa on jo vuosia toiminut Satakunnan ammattikorkeakoulun (SAMK) yksikkö, joka on käsittääkseni muuttamassa ns. merikoulun kanssa samoihin tiloihin. Näin ollen Otassa olisi jäämässä iso koulurakennus tyhjilleen, niin mikseipä sinne voisi lukion sijoittaa taikka uotilan oppilaita?

Muuten kommenttina adressin argumenteille:
1) Mitenkä lukiolaisille ei muka saataisi ajanmukaista opetusteknologiaa luokkatiloihin, joissa semmoiset nykypäivänäkin on? Yhteen luokkaan on eläköityvän opettajan työn helpottamiseksi säästetty niinkin vanhanaikainen kapistus kuin piirtoheitin. (Toisaalta opetusvälineet taitavat olla Samkin omistuksessa, joten yksikön muuttaessa toisiin tiloihin teknologia lähtisi mukana.)
2) Nykyinen ruokala on ihan naurettavan pieni, muistuttaa enemmän kahviota. Laajennusta saa helposti esimerkiksi nykyisen koulun kirjaston ja lukusalin paikalle sekä muutaman seinän kaatamalla myös kokoustilan ja kahden eri oppilaskunnan toimistojen tilalle. Näin katutason kerroksesta noin puolet olisi ruokalaa.
3) Kiinteistössä on käsittääkseni yksi yhteinen opettajainhuone sekä 'siivessä' jokaiselle opettajalle oma huoneensa. Lisäksi nykyisellä hallintokäytävällä (yhdistää katutasossa koulun+siiven toisiinsa) on oppilastoimiston lisäksi useampi opettajan huone. Koko käytävän voisi vaikka yhdistää yhdeksi suureksi opettajainhuoneeksi, niin siitä opettajat pääsisivät kivasti luokkiin opettamaan, olivatpa ne sitten koulurakennuksessa taikka siiven puolella.
4) Liikuntasalia nykyisellään koulussa ei ole. Ennen liikunta- ja juhlasalina toiminut tila on muutettu auditorioksi ja suureksi koeluokaksi. Eiköhän sen saisi pienillä muutoksilla valjastattua uudestaan liikunta- ja juhlasaliksi, joka tarjoaisi myös puitteet yo-kirjoituksille.
5) En tiedä nykyisen lukion paikoitustilasta mutta Otan koulun pihan parkkialue vastaa kooltansa miltei sitä lukion hiekkaparkkista. Lisäksi Otan koululle mahtuu muutamat muutamat autot/mopot tien viereen ja onhan sielläkin toisella puolen katua iso hiekkaparkkis. Aika harvalla lukiolaisella (ja vielä vähemmällä yläastelaisella) on kuitenkaan vielä edes B-ajokorttia (mopot ja mautot vievät huomattavasti vähemmän tilaa kuin henkilöautot).
6) Otan koulun sisäilmasta minulla ei ole kyllä minkäänlaista tietoa, mutta mitään home-epäilyjä tai oireiluja siellä ei liene olleen.

Olette adressin kanssa hyvällä asialla, mutta jos päätös kerran on jo tehty niin tuskin sitä enää mitkään valitukset muuttavat. Vuosia sitten yritettiin suurella porukalla ja suurella äänellä pitää Raumalla kolme luokiota, yhden suurlukion sijaan, mutta turhaan. Silloisessa adressissa oli nimiä toista tuhatta mutta lukioiden yhdistämisestä päätetyn kokouksen pöytäkirjaan kirjoitettiin mainintana vain "kymmeniä nimiä kerännyt adressi", lisäksi oli vielä marssit kaikilta lukioilta mielenosoitukseen kaupungintalon eteen ja jopa pientä huomiointia valtakunnan medialta. Tsemppiä kuitenkin nimien keräämiseen, mutta älkää erehtykö luulemaan että saisitte päätökseen muutosta pelkällä adressilla...