Tampereen Eteläpuisto on säilytettävä!

Kommentoitu viesti


Vieras

#12

27.01.2015 10:22

Hei
Allekirjoitin adressin.
Paikallinen valtalehti on aloittanut aivopesukampanjan eteläpuiston rakentamisen puolesta. Pääkirjoitus-sivulla olevassa kirjoituksessa kerrottiin, että on pakko tiivistysrakentaa ja myös eteläpuisto.
Ei ole.
Jos kerran ratikkaakin haaveillaan pitää sen tehtävä olla "satelliittialueiden" joustava yhteys keskustaan. Näin saadaan reuna-alueet houkutteleviksi myös rakennusbisnekselle koska se näyttää olevan kaupunkisuunnittelun tärkein tavoite. Keskusta voidaan säilyttää väljänä ja runsaasti puistoja sisältävänä ja inhimillisenä jota perinteistä ilmettä ulkomaalaisetkin ihailevat.
Ulkomaan arkkitehdinkin piti tilauksen mukaan noudattaa paikallista ilmettä areean ja "puikkojen" suunnittelussa. Kyllä ei noudattanut. Kyllä pitäisi saada rahat takaisin kun ei ole saatu mitä on tilattu.
Eräs kirjoittaja moitti eteläpuistoa rumaksi. Sekö siitä kauniin tekee, että annetaan rahanvallan puhua? Sopii katsoa kosken yli Ratinan rantaa. Rantamaisema peitetty eikä hyvällä tahdollakaan voi sanoa kovin kauniiksi.
Meitä inhimillisen, perinteitä kunnioittavan kaupunkisuunnittelun kannattajia moititaan kaiken kehityksen jarruksi ja vastustajiksi. Ilomielin ylpeänä vastustankin sellaista kehitystä jolla kaupungista hävitetään perinnemaisemat, ne vähäiset rippeet mitä vielä on jäljellä. Ja betonislummiutumista joka vääjäämättä tapahtuu jos sen sallitaan tapahtuvan.
Mutta, että vastustaisin kehitystä ja rakentamista. Kyllä ei pidä paikkaansa.
En vastusta kaupungin kehittämistä inhimillisyyttä ja perinteitä kunnioittaen.
En vastusta rantojen säilyttämistä ja niiden kehittämistä puistoina siten, että arvokas ranta alue ja maisema on vapaasti kaikkien nautittavissa.
En vastusta rakentamista enkä rakennusbisnestä. Voihan areenankin ja ulkomaan arkkitehdin "puikotkin" rakentaa muualle. Vai eikö voi? Muodostettakoon näin uusi sellainen alue jolle on ominaista tuon tyyliset ratkaisut. Ei ole pakko pilata keskustan maisemaa.
En vastusta sitä, että ajatellaan laajemmalla näköalalla.
En vastusta sitä, että esim. Pirkkalan lentokentän toimintaa kehitetään ja nostetaan se korkeammalle tasolle. Kyllä ei ole Vantaa mikään maailman napa kuten ei Tampereen keskustakaan.
En vastusta sitä, että raideliikennettä ja liikennettä yleensä suunnitellaan reittien varsille suunniteltavien asuinalueiden luomiseksi.
Voisin jatkaa laajemman näkemyksen ”valottamista” vielä pitkäänkin mutta nämäkin ajatukset jo kertovat sen, että rantoja, puistoja ja keskustaa ei tarvitse eikä saa tunkea täyteen jos haluamme pitää kaupungin inhimillisenä ja viihtyisänä.

Tapani Huovinen

Vastaukset

Etsikää hyvää, väistäkää pahaa!

#14 Re:

2015-02-05 19:17:49

#12: -  

 Kiitos, kiitos, kiitos, kallis ystävä!