Ei kansallispuistoa Porkkalaan / Nej till Porkala nationalpark

Kommentoitu viesti

Katriina Könönen

#8

20.03.2015 17:55

Tässä adressitekstissä on hyvin paljon asiavirheitä jotka eivät pidä paikkaansa. Lukekaa oikeaa tietoa mm. tuolta:

http://porkkalakansallispuistoksi.fi/2015/03/20/porkkala-kansallispuistoksi/

Vastaukset


Vieras

#23 Re:

2015-03-24 16:26:36

#8: Katriina Könönen -  

Sivustonne kysymyksiä ja vastauksia-osio esittää hyviä kysymyksiä, mutta ei juuri vastauksia.

Esimerkiksi Porkkalantietä tunnustetaan ongelmaksi, mutta ehdotusta ongelman ratkaisemiseksi ei ole. Kuten tässä kansallispuistoa vastustavassa adressissa on mainittu, Porkkalantie on museotie - eli se pysyy sellaisenaan.

Vesibusseista tuskin tulisi mikään yleisösuosikki - Omalla autolla koko perhe pääsisi paljon helpommalla Porkkalanniemeen, eli miksi keskivertoihminen maksaisi kalliista venelipusta tai sitoutuisi veneiden aikatauluihin. Lähin järkevä lähtösatamakin (missä pysäköintitilaa/julkista liikennettä) lienee Espoon puolella, eli veneretki kestää sen verran kauan että näinä aikoina kun kaikilla on hirveä kiire aika ei vaan löydy kaikilta.. Paitsi ne parit aurinkoiset kesälauantait vuodessa, kun kaikki halukkaat ei edes mahdu kyytiin. Alhainen käyttöaste taas nostaa venelippujen hintaa entisestään.

Saarivierailu jäänee pääosin yksityisten venekuntien harrastukseksi, ja autoilu vaan lisääntyisi jo nyt vaarallisella Porkkalantiellä.

Jotenkin musta tuntuu että nämä Metsähallituksen "lupaukset" unohtuu aika nopeasti, esim. paikallisten mahdollisuus metsästykseen ja kalastukseen rajoitetaan varmasti! Kuten myös puolustusvoimien toiminta. Kuulen jo päässäni valituksia siitä kun "ampumarata-ammunnoista kuuluu ääntä yli sallitun äänenvoimakkuuden"...

Ja budjetti? Hah! 1 miljoona ei riitä mihinkään, kun pitäisi liikenneyhteyksiä parantaa, pysäköintipaikkoja ja laitureita rakentaa, ja käymälöitä jne. pystyttää. Näitä puolustusvoimien entisiä saariakin pitäisi vissiin siivota, eli tehdä turvallisiksi - lienee kallista, kun merivoimiltakaan ei näköjään ole löytynyt rahaa siihen.

TL;DR: Täytyy löytyä parempia keinoja luonnon suojelemiseksi, kuin tuoda tuhansia kävijöitä!

"Kansallispuiston toteuttaminen toisi huomattavan määrän kävijöitä Porkkalanniemelle ja saariin. Suurista kävijämääristä aiheutuu sekä haittaa luonnolle että häiriötä Porkkalanniemen asukkaille ja kesäasukkaille."

-Metsähallituksen selvitys