Kelan ateriatuki TAMKin virtain opiskelijoiden ruokailuun

Kommentoitu viesti

PKi

#8 Liian kallista.

17.09.2011 19:19

Muistettakoon että safkat tulevat nykyisellän keskuskeittiöstä. Tämän artikkelin mukaan ateria maksaa 69 senttiä:
http://www.aamulehti.fi/Pirkanmaa/1194696975443/artikkeli/kouluaterian+raaka-aineet+maksavat+0+69-1+05+euroa+-+katso+paljonko+kotikuntasi+satsaa+ruokaan.html

Revitäänkö siis surutta 3,36€ voittoa KELAn opintotuista?
Ja pidetään mielessä sekin, että kahvikupin hinta nousi 50 sentistä 70 senttiin (40% korotus!!!).
Inflaation ollessa 3.8%, olisi uuden hinnan pitänyt olla pikemminkin 55 senttiä.
Eikä kahvin hinnan nousu selitä tuota korotusta.
Kaiken lisäksi safka loppuu kesken aika usein, jolloin usein kymmentuntinen päivä jaksetaan limsan avulla...

Kaiken kukkuraksi me olemme kaikkiin muihin Suomen opiskelijoihin verrattuna eriarvoisessa asemassa... Miksi meidän pitäisi maksaa enemmän?!

Vastaukset

Kelan kanssa keskustellut

#9 : Liian kallista.

2011-09-22 14:11:16

#8: PKi - Liian kallista. 

 Hei! Kannattaa ottaa selvää todellisista kustannuksista. Asia ei ole ollenkaan näin yksinkertainen. Kela ei myöskään automaattisesti myönnä tukea kaikille hakijoille. Erittäin tarkat kriteerit olemassa tuen myöntämiselle. Kelan sivut  aterituki-asian tiimoilta kannattaa lukaista tarkkaan. Kela ei ole mikään maksuautomaatti; jos anot niin aina saat, ei todellakaan!!

 Kyseinen Aamulehden artikkeli kertoo, että raaka-ainekustannus vaihtelee 69-105 sentin välillä. Tämä  peruskouluruoassa. Annoskoot ovat myös mitoitettu huomattavasti suuremmiksi keskiasteella ja korkeakouluopiskelijoilla, joten se lisää merkittävästi raaka-ainekuluja. Jos  siellä Virroilla vielä joudutaan ostamaan ruoka valmiina ja kuljettamaan se paikalle, syntyy myös siitä kuluja, jotka lisätään myyntihintaan sekä lisäksi paikalla tehtävä työ lisää niitä.