VR junaliikenteen lopetus Tampere-Keuruu välillä

Kommentoitu viesti

Tipi

#13 Ei voi olla totta!

16.09.2015 05:25

Kuljen viikottain työmatkaani välillä Vilppula-Helsinki. Jokaisella käyttämälläni kiskobussivuorolla Tampereen ja Vilppulan välillä on istuinpaikkojen täyttöaste vähintään 50%, säännöllisin väliajoin myös osa matkustajista seisoo tai istuu lattialla. Käyttäjän näkökulmasta kiskobussivuoroja on liian vähän ja niitä operoidaan liian vähäisellä kalustolla. Esimerkiksi perjantaisin 17:17 Tampereelta lähtevä juna on lähes aina tupaten täynnä. 

Henkilöliikenteen lopettaminen koskee henkilökohtaisesti erittäin kovaa; pohdintaan tulevat jopa työn jatkamisen mahdollisuus, jos lähin junayhteys karkaa 100 km päähän Tampereelle, tai koko matkan ajaminen omalla autolla, mikä ei liene kenenkään etujen mukaista. Päiväseltään Helsingissä matkustaminen näyttäytyy täysin eri valossa, jos työtä ei pysty tekemään enää kiskobussimatkan aikana ja palautuminen työpäivästä vaikeutuu kun raskaan työpäivän jälkeen matkalla ei voi enää ummistaa silmiä.

Päivittäin useat Tampereella opiskelevat ajokortittomat koululaiset käyttävät myös samaa väliä, kuten työmatkalaiset, joita on paljon. Jääkö heille vaihtoehdoksi irtisanoutua työstä tai muuttaa Tampereelle? Kuinka käy alueen kuntien? 

VR on ottanut jo ensimmäisen askeleen linjan tuhoksi lopettaessaan konduktööripalvelut ratavälin useimmista kiskobusseista ja korvatessaan ne lippuautomaateilla. Joka viikko useat matkustajat pyytävät apua muilta matkustajilta, kun eivät saa automaattia toimimaan. Usein sarjalipun leimauksessa on ongelmia tai automaatti ei suorastaan ota maksua vastaan lippua ostettaessa. itse olen maininnut rikkinäisestä automaatista useamman kerran asemalla konduktöörille, mutta ilmeisesti asia ei koske heitä jotka eivät työskentele kyseisellä vuorolla, koska sama tilanne saattaa jatkua viikkoja. Tämä jos mikä käy VR:lle kalliiksi. Lisäksi oman ryhmänsä muodostavat matkustajat, jotka eivät osta lippua lainkaan, koska liputtomana matkustaminen on tehty niin "helpoksi". 

Kutsunkin nyt Anne Bernerin sekä VR Group Oy:n johtoryhmän perjantaimatkalle vuorolle 17:17 Tampereelta Keuruulle. Tällä viikolla asia ei onnistu veturinkuljettajien mielenilmauksen vuoksi, mutta ensi viikolla maailma voisi näyttäytyä todellisena. 

Vastaukset


Vieras

#153 Re: Ei voi olla totta!

2015-09-19 07:36:38

#13: Tipi - Ei voi olla totta! 

Pieni korjaus vaan, juna lähtee 16.17 tampereelta ja se on usein todella täynnä, kuten kirjoititkin! Itselläni todellisena näyttäytyy nyt se, että en ehkä tulevaisuudessa voi enää jatkaa työssäkäyntiä tampereella. Kuljen päivittäin tällä junalla. Bussilinja ei mitenkään tule olemaan varteenotettava vaihtoehto juuri matkan hitauden ja aikataulutuksen takia, ellei ajeta suoraan 58-tietä 9-tielle ja edelleen tampereelle. Pelottaa, sillä perheemme toimeentulo on vain minun varassa ja laskimme junayhteyden varaan muuttaessamme maalle muutama vuosi sitten.. :(