Turkistarhaus kiellettävä!

Kommentoitu viesti

Sari Kullberg
Jyväskylä

#1 Näkökulmaa.

17.02.2010 23:38

"Turkisalaa ja eläinten hyvinvointia ei voi mitenkään sovittaa yhteen." Millä logiikalla sitten lihantuotannon ja eläinten hyvinvoinnin voi? Tällä samalla perusteella eläinten kasvattaminen lihaksi pitäisi myös kieltää lailla. Eikö olisi parempi vaatia sekä turkiseläimille että lihakarjalle hyvät olot elämänsä ajaksi. Turkiseläinten kohtalo ei oikein toteutettuna ole sen kauheampi kuin lihaeläintenkään - ne tapetaan, minkä jälkeen ne eivät enää tunne mitään. Se on se elämänlaatu mikä vaatii parannusta.

Vastaukset

Elmeri Länsiharju

#53 Re: Näkökulmaa.

2010-06-19 18:29:47

#1: Sari Kullberg - Näkökulmaa.

Turkistiloja on toistuvasti vaadittu kasvattamaan häkkikokoja edes kaksinkertaiseksi. Näihin vaatimuksiin ei olla voitu suostua, sillä menot kasvaisivat liikaa. Tällä hetkellä, nykyisillä häkkikoilla siniketusta saatavat voitot kattavat hädin tuskin tuotantokustannukset. Kaksinkertainen elinalue ei edes parantaisi eläinten hyvinvointia merkittävästi, se olisi lähes yhtä tyhjän kanssa.

Lihantuotantoa on helpompi perustella, sillä ihminen on sekasyöjä. Sen sijaan nykyisin käytössä on niin paljon eri materiaaleja, joita vaatteissa voi hyödyntää, ettei turhaa kärsimystä tarvita.

Vieras

#98 Re: Näkökulmaa.

2010-11-14 09:30:21

#1: Sari Kullberg - Näkökulmaa.

Turkistarhaus on luonnonsuojelua parhaimmillaan!
Turkiseläinten tarhaaminen perustuu luonnon turkiseläinkantojen suojeluun.
Turkis on ollut läpi historian ihmiselle erittäin tärkeä.
Luonnonkantoja, (näädät, ketut jne.) on uhannut voimakkaan metsästyksen takia hupeneminen. Niinpä turkiseläimiä on ryhdytty tarhaamaan. Nykyiset jalostetut eläimet ovat jo kaukana luonnossa asuvista esi-isistään. Ne ovat sopeutuneet tarhaolosuhteisiin. Tarhaeläinten stressi-hormonitasot ovat tutkitusti alhaisempia, kuin luonnossa elävillä lajitovereillaan.
Eli luonnossa elävä eläin "kärsii" enemmän.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

2011-01-29 16:54:41


Vieras

#210 Re: Näkökulmaa.

2011-02-16 19:22:47

Vieras jospa siulleki kävis yhtä hyvin

#230 Re: Näkökulmaa.

2011-02-16 21:01:30

Vieras

#305 Re: Näkökulmaa.

2011-02-25 17:36:24

#1: Sari Kullberg - Näkökulmaa.

Hieman eri asia kasvattaa eläin ravinnoksi kuin turhakkeeksi, jonka ainoa tehtävä on kertoa kantajansa varallisuudesta ja statuksesta. Kyllä lämpöisiä vaatteita on muitakin nykyään tarjolla kuin turkikset. Ja jos kerran turkistarhaus on ok kun kasvatuskohteina on minkit, hillerit, ketut, naalit yms eläimet, niin miksi siitä nousi aikoinaan kauhea älläkkä kun lappalainen mies kasvatti suomen pystykorvia (isoissa ulkohäkeissä, maapohjalla) rukkasiksi? Mitä eroa on muka koiralla ja ketulla? Koiraeläimiä kummatkin, ja tiedän vielä yhden tapauksen, jossa kettu oli lemmikkinä koiran korvikkeena. Ja mm myös minkki kesyyntyy.

 

Vaan kyllä sitä voi tässä toivottavan turkistarhauksen kieltämisen yhteydessä parantaa myös lihakarjan kasvatusoloja ja kohtelua.

EVP

#322 Re: Näkökulmaa

2011-03-02 02:00:29

#1: Sari Kullberg - Näkökulmaa.

 

Millä oikeutat viattoman eläimen tappamisen ruoaksi/ vaatteeksi kun selviäisit ilmankin?

Vieras

#335 Re: Näkökulmaa.

2011-03-04 17:34:27

#1: Sari Kullberg - Näkökulmaa. 

 Turkistarhaus on turhamaista ja täysin turhaa, sen lopettaminen on aivan eri asia kuin eläinten tuotanto ruuaksi. Oletpas tyhmä.

Onko omatuntosi puhdas eläinaktivisti

#400 Re: Näkökulmaa.

2011-04-17 13:28:01

#1: Sari Kullberg - Näkökulmaa. 

 Lemmikkieläimen pitämista kerrostalossa ja lemmikin hyvinvointia ei voi mitenkään sovittaa yhteen. Millä logiikalla "eläinrakkaat" rääkkäävät eläimiä asvaltoidussa kaupungissa ja ahtaissa aunnoissa ja pitkiä aikoja yksikseen. Rakkautta se ei ainakaa ole. Eikö olisi parempi että eläimet vietäisi maalle, jossa ne saisivat elää luontaista elämää. Se on todellakin elämänlaatu joka vaatii paranusta. Tiedän monta eläinten puolesta melua pitävää, joilla koira huutaa yksin kerrostalon yksiössä, muutamalla vessaan teljettynä, ettei sotke paikkoja. Ensin olisi hyvä siivota omat nurkat.

puolesta

#419 Toivon vaan että edes yksi ihminen ymmärtäisi tämän jälkeen faktat. sen jälkeen olen työni tehnyt

2011-07-22 00:44:10

saaneen kertoa että isälläni on turkistarha! voi että mua sieppoo te ihmiset! isäni on yliväsynyt. nousee joka aamu 05.30 ja menee juottamaan eläimet. yleensä käy kerran syömässä ja tulee illalla 11 kotiin ! JA IHAN VAIN SEN TAKIA ETTÄ PITÄÄ ELÄIMISTÄ HUOLTA. kiertelee katsomassa kuinka ne voivat, ruokkii ja juottaa ne, rakentaa parempia oltavia ja muuta eläinten olojen parantamiseksi = HUOLENPITOA. ei löydy tältä tarhalta pahemmin kidutettuja eläimiä. yleensä nämä videot mitä on otettu on samalta tarhalta ja useimmissa on tarhausKIELTO jota ei meidän tarhalla ole, niin hyvin kun asiat on hoidettu!  JA IHMSIET HYVÄT HUOM! TOSIASIAHAN SE ON ETTÄ ELÄIMET SAIRASTAA SAMANLAILLA KUIN IHMISETKIN!! MUTTA niitä myös hoidetaan! annetaan rokotteita sun muita. parhaansa yrittävät päivittäin että eläimillä olisi hyvät oltavat. näin pitkään kuin isänikin on ollut töissä niin parhaansa hän yrittää työssään, eikä luopuisi työstään mistään hinnasta (olen yrittänyt kyllä mutta hänen hyvinvoinnin takia) ei siksi että asia on joidenkin mielestä moraalisesti väärin . ja itse olen enemmän isäni hyvinvoinnin suhteen paniikissa koska hän on todella yliväsynyt! JA VARSINKIN KUN JOKA YÖ TULEE VIIDEN AIKAAN HÄLYTYKSIÄ SIELTÄ (VARTIOINTILAITTEET) KUN JOTKU IDIOOTIT KOITTAA PÄÄSTÄ ALUEELLE PÄÄSTELEMÄÄN ELÄIMIÄ VAPAAKSI! miettikää niitä raukkoja jotka eivät osaa elää luonnossa :( ja kituen kuolevat luonnossa. mietin vain ettei kukaan tällä rytmillä voi jaksaa enää pitkään kun tätä on jatkunut jo monta vuotta. KIITOS VAIN JOKAISELLE JOKA VAARANTAA MYÖS ISÄNI TERVEYTTÄ KIERTELEMÄLLÄ HUVIKSEEN ALUEELLA JA NUKKUMALLA ITSE PÄIVISIN!!!!

Eläinten puolesta

#471 Re: Näkökulmaa.

2012-01-22 00:25:38

#1: Sari Kullberg - Näkökulmaa.

Tottakai myös lihatuotanto pitäisi kieltää lailla (ainakin mielestä) tai ainakin eläinten olosuhteita parantaa. Turkistarhauksen kieltäminen on tällähetkellä kuitenkin realistismpi tavoite, sillä se kielletty lailla jo muissakin maissa. Jostain on aloitettava, mutta toivottavasti jonain päivänä eläimille saataisiin paremmat olosuhteet ja/tai tehotuotanto kokonaan kielettyä.

Willy

#500 Re: Näkökulmaa.

2012-03-01 17:05:36

#1: Sari Kullberg - Näkökulmaa.

Ei saa haukata liian isoa palaa, Mutta jos minulta kysyttäisiin niin pois kaikki lihantuottaminen ja muu eläinten kiduttaminen :P

Tuleva tarhuri

#505 herätkää ihmiset oikeesti!!!

2012-03-18 00:14:24

#1: Sari Kullberg - Näkökulmaa.

Turkistarhaus on yksi suomen suurimmista vientituotteista suomessa ja tuo näin rahaa suomeen, antaa paljon töitä jos ei nyt aivan vakituisesti niin ainakin välillisesti, koska siellä ei ole kuin muutaman kerran vuodessa sitä kiireellisempää touhua niin miksi pitää ihmisiä töissä vakituisesti jos niille ei ole työtä tarjota?(keksikää nyt vaan jotaki vastalauseita tästäki, mutta perustakaapa oma firma ja ottaakaa 100 työntekijää, kun rahat riittää siihen kymmeneen.)

Ihmiset valittaa häkkien ahtaudesta yms., mutta käykääpä katsomassa kanaloita joiden munat eivät ole vapaankasvatuksen, kun kana pääse juuri ja juuri pyörähtämään ympäri tai käykää sikalassa jossa sian pyörivät omissa jätteissään kokoon nähden pienemmissä tiloissa kuin turkistarhan ketut ja minkit.

Jos tarhaus loppuisi suomesta kokonaan niin ulkomaan rahan tulo suomeen tippuis huomattavasti. Tarhojen kaaduttua moni menettää työnsä myös muilla aloilla, koska tarhaajat tilavaat suuria määriä mm. rautaverkkoa ja lautaa uuditusten ja omien laajennusten takia, ruokaa, rokotteita jne.

Ketunpuuro eli ruoka jota tarhaketut syövät on tehty mm. kalasta jääneistä päistä, pyrstöistä ja siäelimistä, eli kaikesta sellaisesta jota ei muuten käytettäis mihinkään, vaan siitä tlusi ongelmajätettä. Mihin nämä laitetaan tulevaisuudessa?! ja mitä sen valmistajt alkavat tehdä?

Jos joku käy kuvaamassa muutamaa kettua miljoonista, joilla sattuu olemaan silmätulehdus, toinen kettu on repinyt korvan irti tai pentu on kuollut synnytyksessä. Miksi siitä syntyy niin suuri haloo?! Koska ihmiset haluavat ottaa kantaa kaikkeen mistä eivät tiedä mitään ja luulevat siten olevansa hyviä ihmisiä.

Tiesittekö, että...

ihmisiä kuolee synnytyksissä?                                                                                                                                                 On olemassa sairaita ihmisiä jotka kiduttavat/vahingoittavat/tappavat ihmisiä?                                                                        jne.jne... joten miksi turkis eläimillä ei olisis samoja ongelmia?

Tottakai te tiedätte, mutta te ette vaan osaa ajatella omalla päällä. Kaikki mitä te luette lehdestä tai kuulette tuntemattomien puhuvan on tottakai jotenkin paha asia ja te  olette hyviä ihmisiä, oikeita maailman pelastajia, kun olette sitä vastaan tai olette muiden aktivistien kanssa puolesta. Se tottakai tuntuu teistä hyvältä, mutta miten te perustelette omaa milipidettä kun, ette ole koskaan asiaan perehtynyt tai nähnyt niitä oikeita ketun/minkin oloja tarhalla?

Siinä teille mietittävää. Ei se tarhaus ole ongelma, koska eläimet elävät ihan hyvissä oloissa ja kuolevat tapossa nopeasti,(uskoo ken tahtoo ja käy katsomassa ennen kommentia) mutta jos tarhaus lopetetaan niin siitä ne ongelmat vasta alkaa.


Vieras

#531 Re: Näkökulmaa.

2012-07-10 10:42:20

M

#631 Re: Näkökulmaa.

2013-06-13 14:32:54

#1: Sari Kullberg - Näkökulmaa. 

 OSALTA olen samaa mieltä, mutta turkistarhauksessa on kyseessä pelkästään julmuus, ahneus ja kidutus. Asuin Kokkolassa 1998-2006 ja tuona aikana tutustuin ihmisiin, jotka olivat olleet ns. " alalla" Tarinat joita kuulin saisivat sinut oksentamaan.. Puhumattakaan ns. lieveilmiöistä. ERÄÄLLÄ Kälviäläisellä turkistarhalla elää 30 villikissaa. KISSA EI KUULU SUOMEN luontoon.

gfdjjgfd

#692 Re: Näkökulmaa.

2017-02-03 02:50:37

#1: Sari Kullberg - Näkökulmaa. 

 Jos se minusta olisi kiinni, kieltäisin myös lihantuotannon.