OMAN USKONNON OPETUS SÄILYTETTÄVÄ NYKYISELLÄÄN

Kommentoitu viesti

Jarko Häkkinen
Anttola

#1 Avoinna maailmalle

01.06.2010 19:43

Nykyajan kansainvälistyvässä maailmassa uskonnonopetusta olisi pikemminkin lisättävä. Ilman kunnollista uskonnollista sivistystä ei pysty kohtaamaan toisia kulttuureja ja uskontoja.

Vastaukset

Kimmo Koo

#34 Re: Avoinna maailmalle

2010-06-13 23:38:04

#1: Jarko Häkkinen - Avoinna maailmalle

Olen Jarko Häkkisen kanssa samaa mieltä erilaisten kulttuurien opettamisen tärkeydestä. Islaminopiskelijoita taitaa olla jo enemmän kuin ortodoksisen uskonnon, mutta he eivät voi kirjoittaa islamia ylioppilaskirjoituksissa. Maahanmuuttajien on erittäin vaikea saada ylioppilaskirjoituksessa suoritettua neljää koetta, joten senkin takia islamin saaminen ylioppilaskirjoituksiin on tärkeää.

Toinen tuntijakotyöryhmän ehdotuksen suuri virhe oli suurentaa uskonnonopetusksen aloittamisen ryhmäkokoa.

Tzippor

#41 Uskontopohjaista apartheidia?

2010-06-18 13:12:44

"Oman uskonnon" opetus on Suomen koululaitoksessa vaaniva sudenkuoppa. Koulu on velvoitettu järjestämään "oman uskonnon" opetusta kaikkien uskontokuntien jäsenille. Tämä lisää lasten eriarvoistamista, kun nämä uskontonsa perusteella laitetaan eri tunneille. Miksi moista apartheidia? Tämä ei ainakaan auta toiskulttuurisia lapsia integroitumaan Suomeen, kun heille jatkuvasti muistutetaan, etteivät he kuulu joukkoomme, vaan "siihen toiseen". Pakollinen "oman uskonnon" opetus nimellisesti uskontokunnan jäsenille on syrjivää sekin. Oikeasti uskontovapaassa maassa myös uskovainen saa itse päättää uskonnonharjoittamisensa ajan ja paikan. Aikuisia ei pakoteta käymään joka sunnuntai kirkossa - kirkkoon kuuluva koululainen ei saa kieltäytyä uskonnollisista toimituksista.