Gumeruksen yläkoulua ei saa lopettaa!

Kommentoitu viesti


Vieras

#1

05.10.2011 16:18

Ei mitään järkeä.! Kukaan ei halua Ruukin pikkutiloihin!

Vastaukset


Vieras

#2 Re:

2011-10-05 16:24:01

#1: -

Ei todellakaan! Mitähän tässäkin muka ajateltu nuorten parasta...

Sivusta seuranneena

#28 Re:

2011-10-10 18:48:03

#1: -

Gumeruksen koulu on toimiva ja sopivan kokoinen yhtenäiskoulu. Henkilökunnan määrä on saatu sopeutettua oppilasmäärään ilman irtisanomisia, vuosien saatossa. Opettajat tuntevat hyvin kaikki oppilaat, mikä on pelkästään oppilaan ja hänen perheensä etu.

Kuljetuskustannukset ovat nousseet paljon,useissa kunnissa sivistystoimen budjettia pitää koulukuljetusten kohonneiden kustannusten vuoksi korottaa aiempia vuosia enemmän. Jos Siikajoen kunta (vai onko se kuitenkin edelleen se Ruukki ajatuksissa ja tunteissa??; ei olla haettu eikä saavutettu me-henkeä) haluaa remontoida Ruukissa olevan koulurakennuksensa, kuskataanko siis Gumeruksen oppilaat sinne remontin keskelle? Onko Ruukin kouluremontti vielä edes AVIn listoilla; onko edes varmaa, että valtio avustaa remonttia, johon kuuluu myös Siikajoen lukion tilojen uusiminen? Vai katsotaanko, että lukiolla ei tulevaisuudessa ole, uuden hallistusohjelman mukaisesti (pienten lukioiden korotettu valtionosuus poistumassa), elinkelpoisuutta. Oppilaat eivät riitä. Ei ne Siikajoen kylältä kotoisin olevat nuoret sen innokkaammin hakeudu oman kunnan lukioon kuin tähänkään asti, vaikka heidät tällä tavalla Gumeruksen yläkoulu lakkauttamalla yritetään sinne paremmin saada ujutettua.

Sivistystoimen tulisi katsoa asioita rohkeasti kymmenenkin vuoden päähän eikä lyhytnäköisesti lakkauttaa toimivaa yksikköä! Miten kunta on muuten informoinut Gumeruksen koulun henkilökuntaa, oppilaita ja vanhempia? On ahdistavaa ja aivan varmasti ei-motivoivaa tehdä työtä ja opiskella, kun tietoa ei saa lypsämälläkään. Työssä jaksaminen ja työhyvinvointi ovat ilmeisesti vieraita käsitteitä päättäjille...

 

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

2013-01-23 08:04:27