Gumeruksen yläkoulua ei saa lopettaa!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Gumeruksen yläkoulua ei saa lopettaa!.


Vieras

#1

05.10.2011 16:18

Ei mitään järkeä.! Kukaan ei halua Ruukin pikkutiloihin!


Vieras

#2 Re:

05.10.2011 16:24

#1: -

Ei todellakaan! Mitähän tässäkin muka ajateltu nuorten parasta...

J

#3 Tuomi

05.10.2011 17:58

Tuomen kukinta se jatkuu vaan, joko olis aika kaivaa juuret ylös.
Gumeruksen koulua käynyt.

#4

05.10.2011 18:19

Älkää karkoittako asukkaita Siikajoenkylältä tämmöisillä päätöksillä!!!!!!! Nuorten pahoinvointi lisääntyy suurissa kouluissa. Siikajoenkylällä on kunnan paras koulu, opettajat ovat hyviä, koululla on järjestys toisin kuin esim. Ruukin koululla. Oppilaitsta pidetään huolta järjestyssäännöillä!
kuka ohjaa ketä??

#5

05.10.2011 19:23

mitähän hyvää sen kuntien yhdistymisen pitikään tuoda tullessaan???
Ja onko oikein että lapset ovat kohde johon isketään kun talous on pielessä???
Todellakin suuri todennäköisyys että jos tämä älyttömyys menee "putkeen",on siikajoenkylältä
otettu pois jotain korvaamatonta eikä silloin ole ajateltu kenenkään parasta..päinvastoin on syytä
miettiä kuinka pahasti asiat ovat ja tulevat olemaankin pielessä!!!
no huhhuh!

#6 ei taida päättäjillä olla omia lapsia??

05.10.2011 19:38

poismuuttajiako tällä typeryydellä halutaan???
Mitähän sitten kun koulu on lakkautettu,mistä sitten säästetään?
No on se sentään hyvä että on vara sitten kuljettaa tuollainen määrä oppilaita suhteellisen kauaskin
varsinkin nyt kun on tuo bensan hinta noin alhaalla;)!!!
Ja eipä tule vapaa-ajan ongelmia kun istuu iltaan asti bussissa ja pääsee sitten kylmän päivällisen jälkeen jo hetikohta nukkumaan;)

Vieras

#7 Mietteitä äitinä

05.10.2011 19:40

Ajatelkaapa - pakkasaamuna ensin matka kävellen tai miten kukin meneekin Gumeruksen koulun pihalle odottelemaan linja-autoa. Siitä sitten lämpimään autoon istumaan ainakin puoleks tunniks, eikä niitä takkeja siinä viitti riisuskella - tulee hiki - ja sitten Ruukin koulun pihalla odotellaan koulun alkua ja palellaan. Tulee sairaspoissaoloja - opinnot kärsii.
Ja näitä erilaisia turnauksia, mitä on täällä meidänkin koululla on pidetty,niissä on jotenkin kummasti sellanen Ruotsi(Ruukki)- Suomi(Siikajoenkylä) meininki. Mitenkähän siellä otettaisiin nämä meidän oppilaat vastaan.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

05.10.2011 19:42


Nyt Gumeruksen koulun Ylä-asteella käyvä!

#9 EI MITÄÄN JÄRKEÄ!

05.10.2011 19:47

olen samaa mieltä #7:n kanssa! jos kerran siikajoki on joskus ollut suomen paras lapsi-ja perhekunta niin miksei tämä tue ollenkaan lastenoikeuksia?? olen itse ollut koulussa joka lakkautetiin ja se ei ollut ollenkaan kivaa kun uudessa koulussa ei otettu huomioon meitä! Miksi melkein kaikki siikajoenkyläläiset vihaavat (ainakin nuoret) ruukkilaisia?? ja miksi kunta puhuu säästämisestä jos ruukkiin rakennetaan skeittiparkkia ja revonlahdelle jotain uusia laitteita?? kunnan johtajat voisivat käydä repimässä revonlahdella olevan kyltin pois!!
kyllästynyt!

#10 .

05.10.2011 19:54

Kalliimmaksi se ruukkiin meneminen tulee ku koululla yläasteen pitäminen!
fas

#11 nnuori

05.10.2011 20:11

Ei tossa oo mitään järkee. Muutenki valiletaan että nuoret on nykyään semmosia ``sohvaperunoita`` niin mitä ne sitte on ku ei voi pyöräillä kouluun ja takas kun liikutaan linkkurilla ja vapaaa-aikaa ei sitten paljon ole kun päivä menee siihen ku aamulla kouluun linkulla siellä semmoset 7h ja takas kotia. kello onki sitte sen verran että ei järki!
Nothing

#12 Mistä niitä säästöjä revitään?

05.10.2011 20:23

Ja jos Heikinhovikin myydään niin sitten nuoret vain hilluu kylillä ja niistä tulee kaikenmaailman terroristeja. Mihin uutta päiväkotia tarvitaan , jos Siikajoelle ei jää yhtään lapsiperhettä?
Laskekaapa kuinka paljon kyyditykset Ruukkiin tulisi maksamaan? Ja kuinka paljon tulisi koulukiusattuja? Aivan kuten #7 sanoi. Se on Ruotsi - Suomi meininki kaikissa turnauksissa.
Kertokaahan päättäjät, mistä niitä säästöjä revitään?
yks oppilas

#13 liian pitkät koulupäivät

05.10.2011 20:32

olen sitä mieltä, että koulua on saatava jatkaa siikajoella, sillä kukaan ei halua vaihtaa koulua mihinkään, ruukissa ja muuallakin on outija oppilaita ja oudot paikat ei mitään jarkeä tässä asiassa... koulunvaihdon jälkeen paljon perheitä muuttaa pois ja kukaan ei enää muuta tänne ja siikajoki "hajoaa" kokonaan!!
Minä

#14 Typerääkin typerämpää

05.10.2011 21:31

Lukoita on pidetty pystyssä kaikin keinoin ja ostettu sinne oppilaita! Lakkautetaan lukio niin saadaan todellisia säästöjä! Ja onhan lukiolainen jo valmis kulkemaan muualle kouluun, kun taas seiskaluokkalainen on vielä todella pieni! Kehotan miettimään monta kertaa vielä!!!! Ja paljonko kunta menettää valtionosuuksia, kun oppilaat siirtyvät pattijoelle ja lumijoelle kouluun????
yhdeksäs luokkalainen

#15 Oppilaan näkökulmasta

05.10.2011 22:09

Näin yhdeksäs luokkalaisena voin sanoa, että siikajoenkylän yläkoulun lakkauttaminen ei ole paras mahdollinen vaihtoehto, sillä kun käydään viimeistä luokkaa ja opiskeluun pitäisi panostaa, niin ympäristön ja lukujärjestyksen muuttuminen ja uuteen koulujärjestelmään totuttelu riistää paljon aikaa ja huomiota opiskelulta.
Lainaten Keijo Mustosta: "Täytyy katsoa kumpi on tärkeämpi, autohalli vai koulut." Varmaan vie kauan harkita onko autohalli tärkeämpi kuin monen oppilaan tulevaisuus ja opiskelunlaatu.
Ja miten kunta säästää, jos se joutuu kustantamaan kaikki Siikajoenkylältä tulevat n.20km pituiset kyyditykset? Ja ottaen huomioon oppilaiden hyvinvoinnin, tällainen edestakaisin kulkeminen ja pitkät puolentunnin matkat uuvuttavat oppilaita varmasti eikä vapaa-aikaa koulun ja kotimatkojen ohella jää jäljelle juuri ollenkaan. Tällöin opiskelun laatu heikkenee varmasti.
Ja jos otamme huomioon nykyiset kuudes luokkalaiset, niin minkälainen harppaus se heille on jos he joutuvat tutusta ja turvallisesta koulurakennuksesta lähtemään puolentunnin matkan päähän, sillä paras vaihtoehtohan olisi, että tuleva yläkoululainen saisi opiskella tutussa ympäristössä. Tämä vähentäisi uuden yläkoululaisen paineita huomattavasti.
Ja loppuun sanon oman henkilökohtaisen mielipiteeni ja johtopäätökseni; jos Siikajoenkylän yläkoulu lakkautetaan, en ole tulossa Ruukkiin.
Miettikää siis kahdesti ennekuin teette hätiköityjä johtopäätöksiä.
ei mitään järkee!

#16 samaa mieltä #15

05.10.2011 22:18

NO joo ihan totta toi 15 kirjoitus! Nyt on kyllä huomannut kuinka tärkeä tämä koulu on oikeasti meille! Eikä todellakaan moni ole lähdössä Ruukkiin! Toivotaan parasta!
nuorille esimerkkiä toimintatavoista

#17 inhimillistäkö????

05.10.2011 22:31

aina puhutaan lapsien kohdalla pysyvyydestä ja sen tuomasta turvallisuudesta.
On turvalliset aikuiset ja tutut "ympyrät"...ystävistä puhumattakaan!!
Hyvin epätodennäköistä että kaikki nuoret sopeutuisivat mutkattomasti liian suureen muutokseen,
jos koulun vaihto tulisi käymään toteen.
Kun muutenkin paljon puhutaan nuorten henkisestä hyvin voinnista ja tasapainosta,kuka ottaa vastuun silloin kun niitä ongelmia sitten syntyy??
Tietääkseni juuri tuo yläaste ikä on sitä otollisinta aikaa nuoren kehitysvaiheessa..hyvässä ja pahassa,ja varsinkin kaikki negatiivinen muutos jää kummasti mieleen syvimmin..
Että eihän siinä sitten mitään jos nämä asiat on tullut mietittyä ja ovat "säästämisen"arvoisia niin täältähän niitä sitten on kasvamassa kunnon "kyläläisiä" ja ehkäpä tulevia päättäjiä..
Että silleen...!!!!

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

06.10.2011 11:27



Vieras

#19

06.10.2011 13:42

Tervetuloa Ouluun katsomaan suurkouluja, samoin voi mennä Liminkaan katsoon. Käykää myös kysymässä kaupoista ja ravintolasta mitä mieltä he ovat siitä kun nuoret koulun jälkeen valloittavat ne paikat ja sotkevat siivottomaan kuntoon odottaessaan kuljetusta. Tai mitä muita ongelmia on tullut näihin paikkoihin esim: koulukiusaaminen lisääntynyt, käytöshäiriöt, kielenkäyttö todella järkyttävää, energia juomien suurkäyttö siitä seuraus rauhattomuus, levottumuus jne...Miettikää tatkoin mitä ongelmia haluatte kylällenne. Meillä ne on jo.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

06.10.2011 13:59



Vieras

#21 Kokous asiasta myös SU 9.10.2011 paloaseman kokoustiloissa

06.10.2011 14:08

Vanhempain/muuten asiasta kiinnostuneille kokous Sunnuntaina 9.10.2011 klo. 17.00 paloaseman kokoustiloissa koskien Gumeruksen yläkoulun lakkauttamisuhkaa. Kaikki mukaan! lyödään viisaat päämme yhteen ja mietitään miten koulu voitaisiin vielä pelastaa!
T:Kaisa Heikkinen
Pelottavaa

#22 Entäpä ystävät?

06.10.2011 17:19

Miten käy jos itse menisit esim. Lumijoelle ja kaikki muut sinun ystäväsi Ruukkiin? Et ehtisi nähdä heitä ollenkaan, koska viikonloput kuluvat läksyjen teossa kun muulloin niitä ei pysty tekemään. Suomi kärsii, kun tulee nuorisorikollisia ja käytöshäiriöisiä ihmisiä paljon.

T.T

#23

06.10.2011 19:29

Tulimme aikanaan Siikajoelle noin 8vuotta sitten. olimme tyytyväisiä kun pääsimme pois siitä kaikesta tehokkuuden hausta, jota haettiin kaiken inhimmillisen ja meidän pienien ihmisten kustannuksella. Näimme kuinka maaseutu katosi ja tilalle tuli lähiö. Nyt Siikajoki on tehnyt samaa jo viimeiset viisi vuotta. Kaikki se mitä me arvostamme ja arvostimme Siikajoella alkaa olla mennyttä. Siikajoki ei kykene näkemään omia mahdollisuuksiaan maaseutuna eikä se kehitä niitä. Siikajoki haluaa olla samanlainen kuin kaikki muutkin tehdä samat virheet. Pystyykö Kylä elämään myös sen kans että se on samanlainen kuin kaikki muutkin paikat ja kantamaan vastuun. Meillä on satoja esimerkkejä ihmisten/kuntalaisten pahoinvoinnista sitäkö halutaan tännekkin? Päästä lehtien palstoille. Jospa Siikajokiset ottaisivat ja kehittäisivät kyläänsä maaseutuna. Maallehan me olemme halunneet ja täällä lapsemme ja lapsenlapsemme kasvattaa maaseudun keskellä. Antakaa se meille! Lähiöitä meillä on pilvin pimein jokainen meistä voi sinne muuttaa sieltä löytyy isot koulutki. Mutta harvassa on ne jotka voi ja saa asua maalla ja käydä hyvässä koulussa. Maaseutuja on enään vähän. Älkää tuhotko meidän omaa Siikajokea
S.Y

#24 Re:

06.10.2011 21:34

#23: T.T -

Edellinen kirjoitus on täyttä asiaa (nimimerkki T.T)! Reilu kuusi vuotta sitten tänne perheineni muuttaaneena voin sanoa, että yksi suurimmista muuttosyistä oli juuri maaseudun ihana rauha, erinomainen lähikoulu, tutut ja turvalliset kuviot niin lapsille kuin itsellekin. Tämä nykyinen meininki ei ole mitään muuta kuin maaseudun alasajoa ja pienemmän polkemista. Voi voi Siikajoki minne menet, tästä ei hyvä heilu..

S.T

#25 Realistinen koulumatka-ajoista

06.10.2011 22:24

Koulumatka on pidempi kuin puoli tuntia , koska koululaisia kerätään matkan varrelta ja käydään koukkaamassa siellä ja täällä! Karinkannasta Tauvoon. Sekä odotusajat mennessä ja palatessa.